Girls day

Techniek is allang niet meer het exclusieve domein van mannen. Toch kiezen in Nederland relatief weinig meisjes voor een technische studie. Daarom doet de HAN op 2 april 2020 mee aan de landelijke Girlsday. En in juni 2020 organiseren we zelf een Girlsnight!

civiele techniek waterlab

Meisjes een technische knobbel?

Ja zeker! Uit recent internationaal onderzoek van Microsoft blijkt dat het heel belangrijk is om jonge kinderen aan techniek te laten proeven. Veel Nederlandse meisjes hebben rond hun 11e belangstelling voor techniek en ict. Maar na hun 14e verliezen de meesten deze belangstelling. Stimuleren Nederlandse ouders hun dochters te weinig als het gaat om techniek? Zou kunnen. Er zijn in elk geval nog weinig rolmodellen voor meisjes in de techniek en ict. Maar dat kunnen we veranderen.

Volop werk 

De werkgelegenheid in de Europese technologiesector is de laatste 10 jaar 3 maal sneller gegroeid dan in andere sectoren. Volop mogelijkheden dus voor iedereen die haar (of zijn) interesse in techniek weet vast te houden. 

 

Girlsday - 2 april 2020

Tijdens de Girlsday maken meiden uit de onderbouw van havo/vwo op een leuke en interactieve manier kennis met technische beroepen. Doel van Girlsday is om meisjes te laten ervaren hoe breed en leuk het technisch vakgebied is. Girlsday is een landelijk initiatief van VHTO, het landelijk expertisebureau meisjes en vrouwen in techniek.

Aanmelden

Wil je meer informatie of je direct aanmelden voor Girlsday op 2 april 2020? Stuur dan een email naar techniekvoorlichting@han.nl met daarin de volgende gegevens:

  • Voornaam + achternaam
  • Functie
  • Naam school

Girlsnight - juni 2020

Techniek speelt een steeds grotere rol in onze samenleving. Dat laten we de meiden en hun moeders op deze avond zien, door verhalen uit de arbeidsmarkt en samenleving tot leven te brengen. Ze maken kennis met vrouwen in een technisch beroep: een programmeur, hoofduitvoerder van een bouwplaats, constructeur en industrieel ontwerpster. Die succesvolle vrouwelijke technici vertellen over hun opleiding en werk en het plezier dat ze daarin hebben. 

Blik verruimen

We zien dat een N-profiel op de havo veel minder populair is bij meiden dan bij jongens of bij meiden op het vwo. Ook ouders, en vooral de moeders, hebben een beperkt beeld van wat je met techniek allemaal kunt. De Girlsnight is bedoeld om hun blik op techniek te verruimen en te helpen bij het maken van een goede profielkeuze.

Aanmelden

Wil je meer informatie of je direct aanmelden voor Girlsnight in juni 2020? Stuur dan een email naar techniekvoorlichting@han.nl met daarin de volgende gegevens:

  • Voornaam + achternaam
  • Functie
  • Naam school