Activiteiten techniek

De HAN biedt allerlei interessante activiteiten voor leerlingen die interesse hebben in techniek. Bekijk hier onze initiatieven om jongeren te enthousiasmeren voor een technische studie.

civiele techniek steiger bouwen klas

Onderbouw havo/vwoTechniekdagen

Scholen en bedrijven uit de regio presenteren zich op een Techniekdag met leuke activiteiten om jongens en meiden van 8-14 jaar te laten zien en ervaren dat techniek cool is! Door hen op jonge leeftijd kennis te laten maken met techniek, kunnen zij zich een goed beeld vormen van wat je met techniek en technologie allemaal kunt. Ook leuk voor ouders.

HAN doet mee aan de Techniekdagen in:

 • Nijmegen 
 • Arnhem 
 • Achterhoek, Liemers en Oss (najaar 2020)
Kinderen op techniekdag

onderbouw havo/vwoMeiden in techniek

In Nederland kiezen nog relatief weinig meisjes voor een technische studie. Om hen te laten ervaren hoe breed en leuk het technisch vakgebied is, organiseert de HAN activiteiten voor deze doelgroep. 

De activiteiten die de HAN voorjaar 2020 had georganiseerd, zijn in verband met de corona-uitbraaak afgelast. 

Wij hopen in april 2021 weer een Girlsday aan te kunnen bieden, waarop meiden uit jaar 1 of 2 havo-vwo een hele ochtend aan de slag kunnen met workshops met een technisch tintje.

civiele techniek waterlab

3-4 havo / vwoWorkshop programmeren

Stapsgewijs én op een leuke manier kennismaken met programmeren? Dat kan in de workshop LEGO Mindstorms. Leerlingen programmeren een vrachtwagen van LEGO op een computer of ipad zodat deze een heus parcours kan rijden.

De workshop:

 • duurt 3 uur
 • vindt plaats op dinsdag en donderdag op Industriepark Kleefse Waard, Westervoortsedijk 73 in Arnhem.
 • is bedoeld voor leerlingen uit havo 3-4 en 3-4 vwo met bètavakken.
 • biedt ruimte aan maximaal 30 leerlingen per workshop.

Belangstelling? Maak een afspraak!

In verband met de Corona-uitbraak wordt deze activiteit opgeschort.

elektrotechniek expo modelauto

Havo 4HAN Tech Truck

Leerlingen op een laagdrempelige manier kennis laten maken met de technische opleidingen van de HAN? Dat kan met de HAN Tech Truck.

De HAN Tech Truck is uitgerust met allerlei technische activiteiten. Zo kunnen leerlingen snuffelen aan de 7 werelden van techniek. Ze stappen met een VR-bril in een andere werkelijkheid of bepalen ze wat de meest efficiënte wiek is voor een windmolen.

De HAN Tech Truck is vooral bedoeld voor leerlingen uit havo 4 met een NT- of NG-profiel. VO-scholen die belangstelling hebben, kunnen contact opnemen met de organisatie.

 

technische bedrijfskunde hyster locatie

5 havoHulp bij profielwerkstuk

Leerlingen uit 5 havo die een profielwerkstuk maken, kunnen daarbij hulp krijgen van de HAN. Ze krijgen het praktische boekje D.I.Y. Profielwerkstuk, waarmee ze in 8 stappen het hele proces doorlopen van onderwerpkeuzen tot presentatie. 

Hulp bij profielwerkstuk is mogelijk voor:

 • natuurkunde
 • scheikunde
 • wiskunde
 • biologie
 • informatica
Docent luistert naar student

Begeleiding bij meesterproef

Ben je docent Onderzoek & Ontwerpen? Wil je leerlingen laten samenwerken aan een uitdagend techniekvraagstuk? Dat kan via het project Meesterproef van de HAN!

Het project Meesterproef is speciaal ontwikkeld voor Technasiumscholen. Leerlingen werken in een projectteam aan een opdracht. 

Een expert uit het hoger onderwijs (hbo of universiteit) begeleidt het team tijdens de Meesterproef. Samen met jou als O&O-docent beoordeelt deze expert het werk van de teams.

Drie studenten doen nauurkunde proef