Starten in coronatijd

Start je binnenkort met je studie? En vraag je je af hoe dat werkt, studeren in coronatijd? We proberen jouw vragen zo goed mogelijk voor je te beantwoorden. Zodat jij weet waar je aan toe bent, als je gaat starten bij de HAN.

Tamara Taekema loopt door gang dichtbij

Colleges: online én op locatie

Eerst maar eens over hoe je je colleges gaat volgen. Dat zal voor een deel op afstand zijn, online dus. De HAN maakt hiervoor gebruik van Microsoft Teams. 

Online onderwijs heeft zo z’n voordelen: je hoeft niet naar de campus te komen, en je kunt toch colleges volgen. Onze docenten hebben hier het afgelopen studiejaar heel veel ervaring mee opgedaan. Daar pluk jij nu de vruchten van! En het online onderwijs werkt, zeggen HAN-studenten en -docenten.

College op de campus

Natuurlijk zijn er ook nadelen. Online contact is toch echt iets anders dan fysiek contact. Zeker als je net bent gestart, is het fijn om je docenten en de andere studenten te ontmoeten. Of je nu een praatje wilt maken, een inhoudelijke vraag wilt stellen of hulp nodig hebt; het gaat allemaal een stuk makkelijk als je elkaar op 1,5 meter afstand ziet. En daarom zorgen we ervoor dat je een deel van je colleges op de campus kunt volgen. 

Toetsen, praktijkonderwijs en stage

Hoe werkt het dan met toetsen?
En als er praktijkonderwijs op het programma staat?
Kan ik dit jaar wel stage lopen? 

Dit zijn nu typisch onderdelen van je studie die je simpelweg niet online kunt doen. Toetsen maken en praktijkonderwijs volgen gebeurt dan ook op de campus. Natuurlijk zijn er regels waar je rekening mee moet houden.

Meer over jouw opleiding

En je stage? Dat werkt per opleiding weer anders. Wil je weten hoe jouw opleiding dit heeft geregeld, check dan de startbrief die je hebt gekregen. Of kijk onder het kopje 'Dit is je studie' op de opleidingspagina; die vind je in het overzicht van onze opleidingen.

Extra begeleiding

Studeren werkt dit jaar dus net even anders. Best wel anders, eerlijk gezegd. Misschien vind je dit prima, je ziet wel hoe het loopt. Maar het kan ook zijn dat je ervan baalt, of dat je bang bent dat je studie er onder gaat lijden. We doen er alles aan om dat te voorkomen. Er is extra begeleiding, als je dat nodig hebt. Al is het maar om je onzekere gevoel over je studie weg te nemen. 

Meer over studiebegeleiding bij de HAN