Omscholen naar Built Environment

Built Environment, dat is de wereld van de bouwkunde en de civiele techniek. Lees hier meer over de vakgebieden, de opleidingen en welke toelatingseisen er zijn.


Omscholen naar bouwkunde

Als bouwkundig ingenieur of bouwkundig medewerker heb je heel wat theorie- en praktijkervaring in huis. Je bent veel waard voor allerlei werkgevers. Gezien de ontwikkelingen in de bouwsector kun je voorlopig kiezen waar je wilt werken. Denk aan beroepen als calculator, projectleider of bouwtechnisch medewerker. 

Toelatingseisen

Wil je starten met de Associate degree Bouwtechnisch Medewerker of de bacheloropleiding Bouwkunde? Dan heb je een bepaald profiel of vakkenpakket nodig. Je moet ook beschikken over een relevante werkplek en je hebt goede kennis van wis- en natuurkunde nodig. Check bij de opleiding of je voldoet aan de toelatingseisen, en wat de mogelijkheden zijn als dat niet zo is. 

Omscholen naar civiele techniek

Projecten managen die draaien om verkeersknooppunten, bruggen en water. Word jij expert in duurzame infrastructuur, en ga je deze vraagstukken te lijf? Dit is jouw toekomst, als je kiest voor Civiele Techniek. 

Ad of bachelor?

In 2 jaar tijd een diploma op zak. Het kan met de Associate degree (Ad), een verkorte hbo-opleiding. Als een 4 jaar durende bacheloropleiding er even niet in zit. Kies uit de Ad Civiele Techniek Projectvoorbereiding en -realisatie of Civiele Techniek Directievoering. Of wordt het toch de bachelor Civiele Techniek

Toelating

Voor een technische opleiding heb je een bepaald profiel of vakkenpakket nodig. Je moet ook een werkplek in de infrasector hebben, waar je minimaal 20 uur per week werkt en waar je naar hbo-niveau kunt toewerken. En je hebt goede kennis van wiskunde en natuurkunde nodig. Check bij de opleiding of je voldoet aan de toelatingseisen, en wat de mogelijkheden zijn als dat niet zo is. 

Stel je vraag

Het HAN VoorlichtingsCentrum helpt je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 09:00 tot 16:30 uur
Schoolvakanties: 09:00 tot 14:00 uur

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500