Leraar in het basisonderwijs

Met een onderwijsbevoegdheid voor het primair onderwijs kun je lesgeven op basisscholen en scholen voor speciaal basisonderwijs. Met de hbo-opleiding leraar basisonderwijs (Pabo) haal je deze bevoegdheid. De complete opleiding duurt 4 jaar. Heb je een hbo- of wo-diploma? Dan kun je de verkorte variant van 2,5 jaar volgen. Of kiezen voor het traject zij-instroom.


De deeltijd-opleiding Pabo

De deeltijd-opleiding Pabo duurt in principe 4 jaar en bestaat uit 7 modules plus een minor. Volg je de versnelde route van 2,5 jaar, dan schuiven de modules in elkaar.

Zij-instroom Pabo

Je bent zij-instromer als je vanuit een ander beroep leraar wilt worden. Of als je al leraar bent, maar les wilt geven in een ander vak of andere onderwijsvorm. Met de juiste vooropleiding en ervaring ben je als zij-instromer zeer welkom in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs.

Om het zij-instroomtraject te volgen, heb je een baan nodig op een school die dit traject ondersteunt. Voordat je kunt starten, doe je mee aan een geschiktheidsonderzoek.

Bij de HAN kun je behalve voor een zij-instroomtraject Leraar Basisonderwijs ook kiezen voor een zij-instroomtraject leraar Nederlands, Engels, Duits, Frans, Economie, Wiskunde, Natuurkunde of Scheikunde.

 

Stel je vraag

Het HAN VoorlichtingsCentrum helpt je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 09:00 tot 16:30 uur
Schoolvakanties: 09:00 tot 14:00 uur

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500