Studievoucher voor bijscholing

Heb je voor het eerst studiefinanciering gekregen onder het nieuwe stelsel voor je bachelor of master? Dan kom je misschien in aanmerking voor een studievoucher voor bij- of nascholing. Dit is een gift van de overheid van ongeveer € 2.000,-.

Studenten op stoelen bij lage tafel lachend meisje horizontaal

Voor wie is de studievoucher?

Ben jij tussen 2015-2019 gestart met een bachelor of master (voltijd of duaal)? En heb je studiefinanciering? Dan kun je gebruik maken van de studievoucher. Je hoort dan bij de groep studenten (voltijd en duaal) die niet optimaal profiteert van de overheidsinvesteringen in het onderwijs. De studievoucher is een compensatie.

Verzilver je gift!

De studievoucher kun je 5 tot 10 jaar na je afstuderen gebruiken. De 1e lichting studenten (gestart in 2015, klaar in 2019) kan deze voucher dus op z'n vroegst in 2024 gebruiken. De voucher is een gift van de overheid, van maar liefst € 2.000,-. Zonde om dit bedrag te laten liggen, als je van plan bent om door te studeren!

Waarvoor kun je de studievoucher gebruiken?

Je kunt de voucher gebruiken voor allerlei vormen van bij- of nascholing. Voor de cursussen, modules en trainingen van de HAN bijvoorbeeld. Of voor een bachelor-, Associate degree- of masterstudie. Bekijk onze opleidingen.

Wat zijn de voorwaarden?

Je hebt recht op de voucher als je aan de volgende voorwaarden voldoet: 

  • Je hebt voor het eerst studiefinanciering voor hbo of universiteit gekregen in de periode september 2015 tot en met augustus 2019.
  • Je hebt een hbo-diploma of volledig wo-diploma (bachelor + master) behaald.
  • Je hebt je diploma binnen 10 jaar behaald, gerekend vanaf de 1ste maand studiefinanciering voor hbo of universiteit.

Wil je meer informatie over de studievoucher? Ga naar DUO.