Werkplek

Wil je in deeltijd of duaal gaan studeren? Meestal is een relevante werkplek verplicht. Soms al vanaf de start, soms moet je na een half jaar of een jaar werk hebben in de richting van je studie. Het mag ook een stage of vrijwilligerswerk zijn. Nog geen relevante werkplek? De HAN helpt je op weg.

bouwkunde deeltijdstudent bouwplaats zonnepanelen dak

Elke opleiding stelt zijn eigen eisen. Check daarom bij de opleiding van jouw keuze welke voorwaarden er gelden. Zit je te denken aan een lerarenopleiding? Dan heb je ook een stageplek nodig. Geen nood, de HAN regelt deze voor je. Je stage is onbetaald, dus afhankelijk van jouw situatie heb je dan ook nog een baan nodig voor brood op de plank.

Duaal studeren 

Wordt het een duale studie? Dan werkt het net iets anders dan bij een deeltijd-opleiding. Je sluit een onderwijsovereenkomst af met een werkgever en je krijgt een bescheiden salaris. Deze werkplek heb je bij de start van je studie nodig, of zo snel mogelijk, binnen een half jaar of een jaar. Kijk bij de opleiding van jouw keuze welke voorwaarden er zijn. 

Hulp bij het vinden van een werkplek 

Heb je nog geen relevante werkplek en wil je graag starten met een opleiding in deeltijd of duaal? De HAN helpt je op weg. Neem contact op met HAN Employment.