Studievoucher voor bijscholing

Heb je voor het eerst studiefinanciering gekregen onder het nieuwe stelsel voor je bachelor of master? Dan kom je misschien in aanmerking voor een studievoucher voor bij- of nascholing. Dit is een gift van de overheid van ongeveer € 2.000,-!


Voor wie is de studievoucher?

Ben jij tussen 2015-2019 gestart met een bachelor of master (voltijd of duaal)? En heb je studiefinanciering? Dan kun je gebruik maken van de studievoucher. Je hoort dan bij de groep studenten (voltijd en duaal) die niet optimaal profiteert van de overheidsinvesteringen in het onderwijs. De studievoucher is een compensatie van de overheid.

Verzilver je gift!

De studievoucher kun je 5 tot 10 jaar na je afstuderen gebruiken. De 1e lichting studenten (2015) kan deze voucher dus op z'n vroegst in 2020 gebruiken. De voucher is een gift van de overheid: een gift van maar liefst € 2.000,- dus. Het zou zonde om dit bedrag te laten liggen!

Waarvoor kun je de studievoucher gebruiken?

Je kunt de voucher gebruiken voor allerlei vormen van bij- of nascholing. Voor de cursussen, modules en trainingen van de HAN bijvoorbeeld. De HAN heeft een ruim aanbod in bachelors, Associate degrees en masters.

Wat zijn de voorwaarden?

Je hebt recht op de voucher als je aan de volgende voorwaarden voldoet: 

  • Je hebt voor het eerst studiefinanciering voor hbo of universiteit gekregen in de periode september 2015 tot en met augustus 2019.
  • Je hebt een hbo-diploma of volledig wo-diploma (bachelor + master) behaald.
  • Je hebt je diploma binnen 10 jaar behaald, gerekend vanaf de 1ste maand studiefinanciering voor hbo of universiteit.

Wil je meer informatie over de studievoucher? Ga naar Rijksoverheid of DUO.