Duurzame businessmodellen

Duurzaamheid is een belangrijk thema in de financiële en fiscale adviespraktijk, gericht op de toekomstbestendigheid van ondernemers. Maar hoe toekomstbestendig is het businessmodel van de adviseur zelf? Het associate lectoraat doet hier onderzoek naar.

407714 Cluster, Financieel Economisch Management, euromunten, plantjes, duurzaam

Snelle info

Onderzoeksthema:

Verandering van businessmodellen

Projectleider:

René den Besten

Start:

September 2022

Status:

Lopend

Eerste verkenning

Het businessmodel van de financieel en fiscaal adviseur verschuift van transactiegedreven naar waardegericht advies. Ook de digitalisering heeft effect op de dienstverlening van adviseurs. Dit heeft gevolgen voor het business- en verdienmodel van de advieskantoren. In deze eerste verkenning doet het associate lectoraat onderzoek naar de bouwstenen voor toekomstbestendige businessmodellen van advieskantoren. 

Onderdeel van deze verkenning is een onderzoek van een student van de opleiding Finance, Tax & Advice naar een nieuw businessmodel bij een bestaand financieel advieskantoor.

Meer weten?

Neem contact op met de projectleider.

René den Besten

Docent-onderzoeker
328802 icoon, mens, geen portret, anoniem

René werkt als docent strategisch management, management en organisatie en financieel advies en is als docent-onderzoeker verbonden aan het associate lectoraat Sustainable Finance & Tax.