Rol duurzaamheid bij financieel en fiscaal adviseurs

Hoe kunnen financieel en fiscaal adviseurs bijdragen aan duurzaamheid? Op welke wijze kunnen zij meervoudige waarde creëren voor hun MKB klanten? En in hoeverre is duurzaamheid überhaupt een onderwerp van gesprek bij financieel en fiscaal advies?

317486 Stockfoto met laptop, papieren en financiën voor publicatie van het associate lectoraat Sustainable Finance & Tax van AFEM.

Snelle info

Onderzoeksthema:

Adviesrol

Projectleiders:

Marieke Wittenhorst & Johan Roest

Start:

November 2021

Looptijd:

Doorlopend

Nulmeting

In samenwerking met de brancheorganisaties van financieel adviseurs (Adfiz) en belastingadviseurs (RB) is daarom een nulmeting gedaan onder ruim 500 adviseurs naar de mate waarin duurzaamheid onderdeel is van het adviestraject. De nulmeting is bedoeld om later te kunnen herhalen en zodoende de ontwikkeling van het thema duurzaamheid in de adviesmarkt te kunnen monitoren.

Rapport

In september 2022 is het rapport Het belang van duurzaam advies verschenen, opgesteld op basis van de uitgevoerde nulmeting onder financieel en fiscaal adviseurs.

Contact Meer weten?

Neem contact op met de projectleiders:

Marieke Wittenhorst

Docent-onderzoeker
346535 Profielfoto van docent-onderzoeker Marieke Wittenhorst

Marieke werkt als hoofddocent Fiscaal recht bij de academie Financieel Economisch Management en is als docent-onderzoeker verbonden aan het associate lectoraat Sustainable Finance & Tax.

Johan Roest

Docent-onderzoeker
346534 Profielfoto van docent-onderzoeker Johan Roest.

Johan werkt als hoofddocent Belastingrecht bij de academie Financieel Economisch Management en is als docent-onderzoeker verbonden aan het associate lectoraat Sustainable Finance & Tax.