docent buigt over tafel student

Lessen veranderkunde geven. Daarvoor is het thema burgerschapsvorming erg geschikt. Teams en scholen hebben een duidelijke visie nodig op dit lesprogramma. Wat geef je leerlingen mee om stevig in de samenleving te staan? Hoe geef je dat vorm? Kundige, inspirerende veranderaars zijn nodig.

Snelle info

Projectleider:

Fedor de Beer

Startdatum:

16 mei 2018

Afgerond

Looptijd:

1 jaar

Subsidie:

Achtergrond

De ‘change-agent-vaardigheden’ kwamen nog nauwelijks in de opleiding naar voren. De focus binnen de ALPO lag vooral op leraar worden en academische vaardigheden ontwikkelen. Beide zijn belangrijk en krijgen ruime aandacht, maar zijn juíst belangrijk omdat ze voorwaardelijk zijn voor het kunnen functioneren als change-agent.

Maak kennis Ons team

Onderzoeker

Onze partners

• Inge Thielen, academische leerkracht basisschool St. Martinusschool, Millingen a/d Rijn
  • Hilde Motz, academische leerkracht Bernard Lievegoed School, Maastricht
  • Tirza Schut, academische leerkracht De Komeet, Malden
  • Betrokken opleidingen

Zoek je een studie die hierbij past? Dan zijn dit de perfecte opleidingen voor jou.

Bekijk de publicaties rondom het onderwerp 'Alpo leraren als change agents'?

handen met documenten

Resultaten

Dit project heeft verschillende resultaten geboekt, zoals modules en presentaties.

Student HAN Pabo Arnhem kijkt naar haar laptop. Medestudent kijkt toe.

Professionele identiteit van leraren Koffer vol handvatten voor gesprek
82159 studenten luisteren naar docent
259567 Leraar Academische lerarenopleiding primair onderwijs (ALPO) en studenten in de klas
234450 null
Toekomstgericht onderwijs Kennisfestival Sprong Voorwaarts
82161 studenten staan te praten
kind steekt vinger op
drie studenten krijgen uitleg van student
Lectoraat meervoudige professionaliteit van leraren helma oolbekkink
kaartjes van het Prioriteitenspel

In contact komen met Alpo leraren?

• fedor.debeer@han.nl
  • Blijf op de hoogte Abonneer op onze nieuwsbrief

Ieder kwartaal bundelt de Academie Educatie haar onderzoeksnieuws en activiteiten in een digitale nieuwsbrief. Je vindt er informatie over projecten waaraan we werken, samenwerkingen, bijeenkomstkomsten, spellen en handige tools.

Overlegen en samenwerken