Project Smart Region - Slim Innovatiehubs 3.0: een lerend netwerk voor het regionale MKB

  • Slim
  • Schoon
  • Sociaal
  • Slim
  • Schoon
  • Sociaal

MKB’ers staan voor de uitdaging om technologische processen en digitaliseringsprocessen te implementeren in hun bedrijf. Meegaan in de 4e revolutie is voorwaarde voor hun voortbestaan. In Gelderland blijken innovatiehubs een succesvol instrument te zijn om innovatie in het MKB te bevorderen.

Snelle info

Projectleider:

Maarten van Gils

Startdatum:

1 juni 2018

Status:

Afgesloten

Looptijd:

20 maanden

Subsidie:

Geen

Aanleiding van het project

Innovatiehubs blijken een succesvol instrument te zijn. Het Lectoraat Smart Business levert met het doorontwikkelen van dit concept een bijdrage aan de innovatieambitie van het MKB in Gelderland.

Doel

De provincie wil met haar provinciaal economisch beleid sterker inzetten op het ondersteunen van het MKB in de Smart Industry en zijn innovatieambitie. Dit project heeft daarom als doel om het ontstaan en succes van innovatiehubs in de regio Gelderland te bevorderen. En nieuwe hubconcepten te ontwikkelen voor MKB-bedrijven in Smart Industry.

Achtergrond

Centrale onderzoeksvraag van dit project is: Hoe kunnen innovatiehubs het MKB nog beter ondersteunen en een nog krachtiger instrument worden voor het economische regionale beleid?

Resultaten

Dit project loopt momenteel nog. Een aantal tussentijdse resultaten:

  • Een structurele(re) samenwerking met SmartHub. Dit is netwerk van 150+ bedrijven uit de Achterhoek, met als doelstelling talent in de regio te houden via stageplaatsen en startersbanen.
  • Professionalisering van 'innovatiehubs' door een kwaliteitscheck te ontwikkelen. Dit wordt momenteel geïmplementeerd. De eerste hub volgens deze check gaat zich binnenkort bij het netwerk aansluiten. Ook is er een hubcoach aangesteld, die verbinding, begeleiding, samenwerking en uitbreiding van het netwerk als taak heeft. 

Meer weten? Neem contact op met:

Lector Maarten van Gils

  • maarten.vangils@han.nl
  • Nieuws

    372455 Samenwerken is belangrijk in een innovatie ecosysteem.
    f13666b8-5974-11ee-9f19-024215b4a989 Headerfoto Human Capital Innovations
    Nieuw lectoraat: Digitale Transformatie in de RevalidatiezorgBetere revalidatiezorg dankzij onderzoek naar inzet van digitale hulpmiddelen
    513448 Ondertekening Health Valley nieuw lectoraat digitale transformatie revalidatie Yvonne de Haan en alle betrokkenen
    354386 Presentatie mbo middag, auditorium R31. Economisch domein. 2021
    32149 Klassensessie computerlokaal, FEM Logistics
    Lectoraat
     

    Smart Business

    Hoe kunnen (samenwerkende) organisaties slimme technologie toepassen om nieuwe, innovatieve bedrijfsmodellen te ontwikkelen en implementeren? Ons lectoraat zoekt naar antwoorden door het uitvoeren van ontwerpgericht en actiegericht onderzoek. 

    smart industry deeltijd fabriek
    Focus van de HAN
     

    Slim - Smart Region

    Digitale toepassingen worden steeds sneller ontwikkeld en technologie neemt een steeds belangrijkere plek in ons leven in. Deze digitale innovaties vragen om goede wendbaarheid van mensen, teams en organisaties. Met het samen leren innoveren, delen van kennis en het creëren van ontmoetingsplekken helpt onze focus Smart Region - Slim daarbij. Samen verleggen we grenzen met digitale technologie.

    Smart Region vrouw met bril