Faculteit Economie en Management

De Faculteit Economie en Management (FEM) verzorgt praktijkgerichte Associate degrees en bacheloropleidingen op financieel, juridisch, commercieel, bedrijfskundig en internationaal gebied. Vanuit het Kenniscentrum Business Development & Co-creation wordt toegepast onderzoek verricht. 


Opleidingen

Alle opleidingen bij de Faculteit Economie en Management zijn gericht op het bedrijfsleven en elke aparte studie bekijkt het bedrijfsleven vanuit een andere hoek. Zo kunnen studenten er bijvoorbeeld voor kiezen om de financiële kant van een bedrijf te bestuderen. Een andere interessante optie is het bekijken van het commerciële aspect waar alle bedrijven mee te maken hebben. Of een studie die juist de logistieke kant belicht.

Studeren bij de FEM

De propedeuse (1e jaar van de bacheloropleiding) is het voorbereidende jaar voor de hoofdfase van de opleiding. In dit jaar komen verschillende vakken met de diverse aspecten van economie en management, de opleiding en het beroepenveld aan bod.

Naast colleges is het onderwijs zo ingericht dat de student ook actief buiten de school op onderzoek uitgaat. Onderzoek met aandacht voor de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, de eigen interesses en de kennis en vaardigheden die ze nodig hebben voor het toekomstige beroep. Studenten worden gestimuleerd om een deel van de studieloopbaan zelf uit te stippelen. 

Faculteitsdirectie

Drs. Gisela Albers

Uitvoerende instituten en opleidingen

International Business & Communication (IBC)

Commerciële opleidingen en communicatie-opleidingen met goede mogelijkheden voor een stage of deel van je studie in het buitenland.

Opleidingen
Commerciële Economie - Food & Business - Communicatie - Ondernemerschap & Retail Management - International Business - Communication

Directie
Arjan Keunen MA (voorzitter) en drs. Rogier Vispoel.

 

Financieel Management (IFM) 

Elk van deze opleidingen biedt je een uitstekend beroepsperspectief op financieel-economisch gebied. De sector is meer dan ooit in beweging en heeft behoefte aan kritische en betrouwbare professionals. Als accountant, als fiscalist, als financieel adviseur én als bedrijfseconoom combineer je een betrokken houding met analytisch cijferwerk.

Opleidingen
Accountancy - Finance, Tax and Advice - Finance & Control  

Directie
Jolanda Berntsen-Wiltink

 

Bedrijfskunde en Rechten (IBR)

Opleidingen waarbij de bedrijfsprocessen van organisaties in goede banen worden geleid.

Opleidingen
Facility Management - Logistics Management - Bedrijfskunde - Human Resource Management - HBO-Rechten

Directie
Cees de Jong (directeur) en Inge Wessels (voorzitter).


Deeltijdstudies Economie, Management en Recht

Associate degrees, bachelor-opleidingen, hbo- en post-hbo-opleidingen, trainingen en cursussen op het gebied van Economie en Management. Voor iedereen die naast zijn werk in deeltijd of duaal wil studeren.

Directie
drs. Raoul van Etten MBA

Interfacultair instituut

Het interfacultair instituut HAN Masterprogramma's (HMP) biedt 20 hbo-masteropleidingen op het gebied van Gezondheid, Management, Educatie, Techniek, Life Sciences en Sport.

Locatie en directie
Groenewoudseweg 1, Nijmegen
drs. Lilian Prevoo

Internationaal georiënteerd

De opleidingen van de FEM zijn internationaal georiënteerd. Studenten hebben de mogelijkheid om onderdelen van de studie in het buitenland te volgen, zoals de stage. Ook op de HAN-campus in Arnhem is diversiteit letterlijk om de hoek te vinden. De FEM heeft studenten uit verschillende delen van de wereld, die een Engelstalige opleiding bij Arnhem Business School volgen.

Locaties

De Faculteit Economie en Management is gevestigd in Arnhem (Ruitenberglaan 31) én in Nijmegen (Laan van Scheut 10). 

Contactgegevens

Bekijk het overzicht met alle adressen, locaties, routebeschrijvingen, telefoon-, faxnummers en e-mailadressen van de HAN.