HAN @ Connectr - Energy innovation

Op het Industriepark Kleefsewaard (IPKW) hebben we omgevingen waar studenten projecten doen voor bedrijven. Dat is de meerwaarde van deze bijzondere plek: het is niet op de campus, maar op een plek waar vele bedrijven graag samenwerken met studenten. Zo leren we allebei.

477593 Connectr Shared Office op het IPKW.
  • Slim
  • Schoon
  • Sociaal

Vanuit de directe samenwerking tussen werknemers van het bedrijf, docent-onderzoekers en studenten ontstaat een lerende gemeenschap waarin studenten leren, maar ook mensen uit het werkveld leren.Het doel is de energietransitie versnellen; de uitdagingen van de klimaatcrisis zijn immers urgent. We hebben innovatieve en integrale ideeën nodig én mensen om die te realiseren. Het fysiek samenbrengen van die ideeën en het samenwerken tussen die mensen draagt daar aan bij. Alleen met elkaar – bedrijven, onderzoek en onderwijs – kunnen we echt impact maken.

Het team van HAN@Connectr

Dit is het team dat vanuit de HAN bijna dagelijks werkt binnen Connectr. Heb je een vraag, neem dan contact op!

Erik Folgering

Programmamanager Onderzoek en Onderwijs
291293 Erik Folgering, SEECE

"Kennisinstellingen samenbrengen om de energietransitie te versnellen"

Maarten van den Berg

Projectcoördinator at ESBE
453394 Portretfoto_dertigjarige-man_rossige-snor-en-baard_blauwe-ogen_fel-donkerblauw-overhemd-met-witte-bies-in-kraag_locatie-hal-R26

Hybride Leeromgaving ESBE

Iwan van Bochove

Operational manager van het MIC
243693 automotive medewerker ivan van bochove

"Vormgeven van samenwerking tussen onderwijs-onderzoekers-bedrijven"

Ruben Bruins

Onderzoeker en labbeheerder Waterstoflab HAN
453405 Portretfoto van twintiger met bruine ogen en rossige baard en snor. Hij draagt een bordeaux rood overhemd. Locatie hal R26. Medewerker Lectoraat Balanced Energy Systems (BES)

"Samen met onderzoekers, studenten en bedrijven technologie naar een groener niveau tillen"

Roel Jansen

Docent en Onderzoeker Lectoraat Duurzame Energie
453404 Portretfoto van man, veertiger met blauwe ogen en zeer korte baard. Hij draagt een grijs t-shirt met ronde-hals. Locatie-hal-R26. Medewerker Lectoraat Balanced Energy Systems (BES)

Technologische ontwikkelingen

Leo Polak

Onderzoeker Duurzame Energie
453392 Portretfoto van veertigjarige man met bruine ogen en snor met baard. Hij draagt een zwart t-shirt met logo van een pandabeer. Locatie-hal-R26. Medewerker Lectoraat Balanced Energy Systems (BES)

De mogelijkheden van waterstof

Nikola Pozderovic

Onderzoeker bij Lectoraat Balanced Energy Systems
453397 Portretfoto van twintiger, man met bruine ogen en snor met baardje. Hij draagt een zachtgroen shirt. Locatie hal R26. Medewerker Lectoraat Balanced Energy Systems (BES)

Praktijkgericht onderzoek binnen zonne-energie (PVT, concentrated solar) en waterstoftechnologie (elektrolysers)

Suzanne Ezendam

Projectcoördinator Mobility Innovation Centre

Ni-Kiki Hammink

Procescoordinator Powerlab

Hybride leeromgevingMobility Innovation Centre (MIC)

Het MIC verbindt het onderwijs en praktijkgerichte onderzoek met de behoefte aan innovatie- en business-development van het bedrijfsleven. Er worden niet alleen innovaties gerealiseerd maar het brengt ook het bedrijfsleven dichterbij de werknemers van de toekomst. Studenten van verschillende technische opleidingen van de HAN werken in het MIC aan innovatieve mobiliteitsvraagstukken. De studenten volgen de hbo opleidingen automotive, werktuigbouw, elektrotechniek en industrieel product ontwerp.

410946 Master Engineering Systems - Automotive Systems, overzicht werkplaats IPKW, twee studenten bij More Vehicle

Hybride leeromgevingPowerlab

In deze hybride leeromgeving werken onderwijs, onderzoek en het bedrijfsleven structureel met elkaar samen op het gebied van duurzame energie in de gebouwde omgeving. Dit helpt de transitie naar een nieuwe energiewereld met meer en beter toegeruste studenten, startende ondernemers én zorgt ervoor dat de afstand tussen werkgevers en werknemers wordt verkleind.

362358 autootje 2 studenten op de achtergrond IPKW Powerlab

Hybride leeromgevingWaterstoflab

Het H2Lab is een shared facility test- en ontwikkelomgeving voor waterstofsystemen. Partijen die onderzoek willen doen en/of willen samenwerken kunnen ook terecht in het waterstoflab. Het lab wordt beheerd door de HAN en is een hybride leeromgeving waar studenten opdrachten doen samen of voor bedrijven.

362344 Studenten werken aan Boyle eenpersoonswaterstofvoertuig H2lab Waterstoflab IPKW waterstofproject

Shared Facilities

De faciliteiten die wij als HAN hebben, delen we graag met onderzoekers en bedrijven. Wil je meer weten, neem dan contact op via see@han.nl.

42738 Gebouw op IPKW in Arnhem met klok en oranje letters

Connectr - Energy innovation

Connectr verbindt Arnhem op de uitdagingen van de energietransitie. 2030 is morgen. De energietransitie heeft een schaalsprong nodig, wat vraagt om het versneld toepassen en opschalen van innovaties. Met een Innovatieprogramma, Innovatielab, Shared Facilities en de Kernorganisatie helpt Connectr. Innovaties worden vanuit Connectr direct getest, gedemonstreerd en in de praktijk gebracht, om van daaruit te groeien. Door impact te realiseren op zowel de energietransitie als de (regionale) economie, en door human capital aan techniek te verbinden, zorgen we voor oplossingen.

307654 Connectr Innovatielab wordt gebouwd, het startsein is gegeven (NH)