Succesvol naar een nieuwe baan

Een persoon kijkt geconcentreerd naar een laptop

De training Succesvol naar een nieuwe baan zoeken is een training van Knowvium die in samenwerking met de HAN wordt verzorgd. In deze online training leer je in 6 stappen op een gestructureerde manier werk te vinden. Na afloop heb jij alle handvatten en tools om de baan te vinden die bij je past!

In het kort

    6 wekenDuur
    online trainingVorm
    14.00-17.00 uur OF 19.30-22.30 uurLestijden (dinsdagen)
    80 uurTotale studiebelasting
    € 700,-Kostenbtw-vrij

Voor wie is deze online training?

Je bent op zoek naar ander werk. Je wil leren hoe je deze zoektocht op een gestructureerde wijze kan aanpakken. Je hebt al een aantal jaren werkervaring en minimaal een MBO niveau-4 diploma.

Programma Succesvol naar een nieuwe baan zoeken

Deze training bestaat uit 6 modules. 

Module 1 – Introductie

De training start met een ‘onboarding’: een voorbereidende module (uitleg en opzet training). Daarnaast krijg je inzicht in de randvoorwaarden die nodig zijn om deze training een succes te laten zijn. We hebben het over mindset, focus en doelen stellen in je zoektocht.

Module 2 – Wie ben ik/ wat kan ik?

Deze module gaat over het belang van zelfinzicht. We laten je zien welke tools en handvatten je kunt gebruiken om je persoonsprofiel en je zoekprofiel (zelfanalyse) in kaart te brengen. Wie ben ik, wat zijn mijn eigenschappen? Wat kan ik, waar ben ik goed in, wat zijn mijn vaardigheden? Hoe kijken anderen tegen mij aan? Hoe kan ik mijzelf omschrijven?

Module 3 – Wat wil ik / hoe kan ik me verder oriënteren?

Deze module gaat over hoe je in kaart brengt wat jij belangrijk vindt. Hoe krijg je meer richting in je zoektocht? Wat zijn werkwaarden, welke dromen heb je en wat zeggen die je, hoe kun je je verder oriënteren (lezen, scannen en interpreteren van vacatures/ netwerkgesprekken aangaan)?

Module 4 – Netwerken

Deze module gaat over het onderzoeken van kansen en mogelijkheden in de markt. Hoe ziet de hedendaagse arbeidsmarkt eruit? Wat is het verschil tussen een zichtbare en onzichtbare vacature? En wat betekent dat voor jou als persoon? Ook behandelen we de verschillende netwerkdoelen. Netwerken gaat over veel meer dan ‘jezelf moeten verkopen’. We reiken tools, handvatten en scripts aan waarmee je je netwerk – op een laagdrempelige wijze - uit kan breiden.

Module 5 – CV, LinkedIn profiel, sollicitatiebrief

Deze module gaat over de praktische hulpmiddelen die nodig zijn voor het benaderen van de arbeidsmarkt: hoe schrijf / maak ik een goed CV, brief, sollicitatievideo? Hoe voer ik een netwerkgesprek? Hoe maak ik gebruik van sociale media? En vooral: hoe neem ik initiatief?

Module 6 – Sollicitatiegesprek

In de laatste module behandelen we de kernaspecten van het sollicitatiegesprek. Hoe bereid je je voor, wat kun je verwachten, hoe zet je jezelf neer? Hoe ga je om met afwijzing? Wat te denken van assessments? Vooraf aan deze module heb je zelf 3 werkverkenningsgesprekken gevoerd (kunnen ook netwerkgesprekken zijn), opgenomen en een reflectierapport geschreven.

Bespreek de mogelijkhedenContact

Heb je interesse in de opleiding en wil je je aanmelden of de mogelijkheden vrijblijvend met de trainer bespreken? We helpen je graag verder.

Telefoons internationaal

Verdere informatie

Meer coaching-gerelateerde opleidingenBekijk ons volledige aanbod

Wil jij je nóg verder verdiepen op het gebied van (loopbaan)coaching of leiderschap? Kijk dan op de overzichtspagina HAN Mens & Organisatie.

413274 Post-hbo Bedrijfskunde, pauze, gang, Ruitenberglaan 31, koffie, 2022