Training Scrum Master

economie-management-recht, post-it plakken, scrum, kleuren, finance
Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open Avonden, Meeloopdagen etc.
 • Activiteiten
  Plan nu een afspraak in

De opleiding start18 mei 2022

In de training Scrum Master leer je door te doen! In kleine stappen je doel bereiken, dat is de kracht van scrum. In deze training leer je teams naar resultaten te brengen en de samenwerking continue te verbeteren. Je krijgt opbouwende feedback in de rol van Scrum Master. Interesse? Meld je aan!

In het kort

  2 dagenDuur
  14.00-21.00 uurLestijdenWoensdagen
  € 1295,-Kosten (btw-vrij)Inclusief arrangement en lichte maaltijd

Voor wie is de training Scrum Master?

De training Scrum Master is bedoeld voor iedereen die Agile en Scrum werken toepast in de praktijk. Tijdens de training leer je hoe je de rol Scrum Master kunt aannemen. Je leert waar jij kunt groeien in je bestaande of nieuwe rol. Met als doel de samenwerking in je team te verbeteren zodat je samen ‘een cadeautje naar de klant’ brengt.
Deze training richt zich met name op deelnemers die niet in de IT werkzaam zijn. Uiteraard zijn IT’ers van harte welkom, in het bijzonder wanneer je je vaardigheden om teams te faciliteren wilt verdiepen.

Programma Scrum Master

In de training Scrum Master leer je door te doen. We starten met een simulatie en je krijgt opbouwende feedback. De focus ligt op voortgang van jouw ontwikkeldoelen en we passen hier indien gewenst het programma op aan.

In kleine stappen je doel bereiken, dat is de kracht van Scrum. De volgende onderwerpen komen in ieder geval aan bod tijdens de training:

 • Scrum events begeleiden;
 • Scrum rollen begrijpen en kunnen uitleggen;
 • Jouw ontwikkeldoelen in kleine stappen;
 • Jouw bijdrage aan het ontwikkelteam;
 • Jouw bijdrage richting de product owner;
 • Wanneer Scrum werken (en wanneer niet);
 • Een Agile mindset toepassen;
 • Het begrijpen en oplossen van ‘impediments’;
 • Een succesvolle teamstart leiden.

Advies nodig?

Heb je nog vragen over de training Scrum Master? Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan! Tijdens het gesprek bespreken we of de opleiding aansluit bij jouw verwachtingen, ambities en mogelijkheden. Het adviesgesprek plannen we op een moment dat het jou uitkomt. Bij de HAN, telefonisch of via Teams.

33919 Overlegen en samenwerken

Verdere informatie

StudiekostenVraag het STAP-budget aan!

Schrijf je je in voor Scrum Master? Dan kun je vanaf 1 maart 2022 een STAP-budget van maximaal €1.000,- aanvragen. STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarktpositie. Het is een subsidie van de overheid waarmee je je kunt blijven ontwikkelen tijdens je loopbaan. Het STAP-budget vervangt de belastingaftrek voor scholingskosten.

31727 groep studenten tijdens hoorcollege

Jouw docentJoris Martens

Joris Martens is agile coach, scrum master en trainer. Hij houdt van complexe vraagstukken en wil deze helpen oplossen met het benutten van collectieve intelligentie. Klanten omschrijven hem als enthousiast en oprecht betrokken. Joris combineert zijn liefde voor leren en creativiteit met een scherpe focus op waarde.

277410 scrum master docent Joris Martens. Witte achtergrond

Nog geen ervaring met Scrum?

Meer Projectmatig-gerelateerde opleidingen

Wil jij je nóg verder verdiepen op het gebied van Projectmanagement? Op deze overzichtspagina vind je het gehele aanbod aan (post-)hbo opleidingen en cursussen op het gebied van Projectmanagement bij de HAN.

Contact

Heb je vragen over deze opleiding? Of kunnen we je helpen met het maken van een keuze? We helpen je graag verder.

Telefoons internationaal