Training Provocatief coachen voor gevorderden

Meld je aan
Startdatum is nog niet bepaald
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • Stel een snelle vraag
  Aan het HAN VoorlichtingsCentrum
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open Avonden, Meeloopdagen etc.
 • 17aug
  28aug
  Adviesgesprek-weken

Startdatum is nog niet bepaald

Smaakte de basistraining Provocatief Coachen basis naar meer? Ontbreekt de humor toch nog in je begeleiding? Of vind je het provocatief 'ontregelen' van groepen of teams erg spannend? Volg dan de training Provocatief Coachen voor gevorderden. Meld je nu aan!

Hoera! De bijeenkomsten voor deze opleiding vinden vanaf september weer gewoon op de HAN plaats. We zorgen er wel voor dat de lessen ook worden opgenomen. Zo kun je, als het nodig is, via Microsoft Teams meedoen. Als de docent klachten heeft of als de situatie erom vraagt, is het mogelijk dat we overschakelen naar volledig digitaal onderwijs. 

In het kort

  2 avondenDuur13 mei en 17 juni 2020
  15 uur in totaalStudiebelasting
  DeeltijdVariant
  € 330,-Kostenbtw-vrij, incl. opleidingsarrangement en eenvoudige maaltijd.

Voor wie is deze training?

Je bent hulpverlener, docent, studieloopbaanbegeleider, coach of manager. Je hebt bij voorkeur minimaal 1 jaar ervaring met coachen of begeleiden. Je bent in bezit van het HAN-certificaat Provocatief Coachen (basis) of een vergelijkbaar certificaat. Je wilt meer de diepte in en de werking van paradoxale interventies verkennen. Door nieuwe inzichten en oefenen wil je meer vertrouwen in de inzet van deze methode krijgen.

Programma training Provocatief Coachen voor gevorderden

De training Provocatief Coachen voor gevorderden is zowel verdiepend als verbredend. De verbreding bestaat uit het aanleren van nieuwe provocatieve technieken. De verdieping uit een verkenning van de werking van paradoxale interventies. Dit komt aan bod tijdens deze vervolgtraining:

 • Je maakt jezelf nieuwe provocatieve technieken eigen.
 • Hoe ga je om met de weerstand die provocatief coachen oproept? Je leert weerstand te interpreteren en zelfs te waarderen.
 • Je leert meer over veranderingsmechanismen en de achtergronden van de effectiviteit van Provocatief Coachen.
 • Je gaat verder met provocatief coachen van groepen/klassen/teams met weerstand. Ook leer je meer over het probleembesef in groepen en de effecten hiervan. Je gaat de uitwerking van een provocatieve kijk op groepsdynamica ontdekken.
 • Je gaat verder met dramatiseren en het inzetten van elementen uit improvisatietheater in coaching situaties.

Het programma wordt voortdurend gewijzigd op basis van jouw praktijkervaringen en wat er in deelnemersgroep gebeurt. De bovenstaande lijst is dus slechts een ruwe schets.

Verdere informatie

Snel antwoord

Vragen over de opleiding?
Stel je vraag aan HAN Deeltijdstudies. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 8.30 tot 17.00 uur

Liever bellen?

Bellen: 026 - 369 1300