Training Non-verbale Communicatie

twee personen pratende in de gang van de HAN campus
Meld je aan
Startdatum is nog niet bepaald
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Open Avond
Proefcollege, meelopen
 • Proefstuderen
  Plan nu een afspraak in

Startdatum is nog niet bepaald

Onze communicatie is grotendeels non-verbaal. En dit is precies waar veel mensen het minste over weten. In een gesprek van een half uur zenden we zo’n 800 non-verbale signalen over en weer. Leren om deze signalen te 'lezen' en zo beter begrijpen wat gesprekspartners voelen en bedoelen? Meld je aan!

In het kort

  3 dagenDuur
  10.00 - 16.30 uurLestijden
  hboNiveau
  € 1495,-Kosten

Wat is non-verbale communicatie?

Van onze communicatie is het overgrote deel non-verbaal. En dit is precies het deel waar veel mensen, het minste over weten. In een gesprek van een half uurtje zenden we zo’n 800 non-verbale signalen over en weer. Deze signalen geven betrouwbare informatie over de emoties, behoeften en motieven van de ander. Het kunnen ‘lezen’ van deze signalen zorgt ervoor dat je weet wat de ander voelt en bedoelt, ook als dit niet met woorden wordt benoemd.

Voor wie is de training Non-verbale communicatie?

In elk beroep wordt gecommuniceerd. Daarom is deze training branche-overstijgend. 

 • Werk je in de GGZ en de zorg? Met deze training leer je sneller de kern van het probleem bij cliënten te duiden, zonder dat zij alles met woorden hoeven te zeggen.
 • Werkzaam in de HR? Je leert de ware drijfveren, emoties en karaktereigenschappen in sollicitatie- en mediationgesprekken te herkennen. Dit geeft je meer controle over de situatie en de uitkomst van gesprekken.
 • Ben je leidinggevende of heb je een functie waarin je vaak moet presenteren? De training helpt je om krachtiger en zelfverzekerder te communiceren. Je leert anderen gemakkelijker te motiveren en committent te creëren.
 • Werk je in de marketing of sales? Leer nog succesvoller te onderhandelen door direct te zien waar de oprechte interesse en weerstand zit bij (potentiële) klanten.

Uiteraard is deze training ook interessant als je werkzaam bent in een andere branche. Twijfel je of de training iets voor jou is? Neem contact op! 

Krijg alvast een voorproefje op de trainingBekijk de masterclass lichaamstaal

Op vrijdag 21 januari 2022 organiseerden we een masterclass Non-verbale communicatie. Docent Henry van den Boogert nam de aanwezigen mee in de fascinerende wereld van non-verbale communicatie. Via onderstaande link kun je de masterclass terugkijken, zo krijg je alvast een voorproefje op de training! 

131731 Beeld van bovenaf in auditorium met volle zaal voor presentatie houten look

Programma Non-verbale communicatie

In deze training staan non-verbale communicatie en menselijk gedrag centraal. Tijdens de trainingsdagen ga je meteen aan de slag om je nieuwe kennis om te zetten in vaardigheden. 

Lichaamstaal lezen

Je leert belangrijke methoden om non-verbale signalen accuraat te lezen bij anderen en de meest gemaakte fouten te voorkomen. We behandelen zowel in theorie, beelden als oefening zo’n honderd non-verbale signalen in het lichaam en het gezicht. Door deze signalen juist te interpreteren, kan je snel inzicht krijgen in de oprechte emoties, behoeften en persoonlijkheid van gesprekspartners. Dit maakt het gemakkelijker om gesprekken te sturen en doelen te bereiken.

Eigen lichaamstaal

Veel mensen denken dat iemands uitstraling statisch is; het is zoals het is. Maar onderzoek toont aan dat dit grotendeels wordt veroorzaakt door een combinatie van non-verbale signalen. Je krijgt inzicht in jouw uitstraling, welke non-verbale signalen je precies gebruikt en hoe je jouw uitstraling op natuurlijke wijze kan aanpassen.

Radiofragment: lichaamstaal van politici

Op 10 januari 2022 duidde onze docent Henry van den Bogert de lichaamstaal van alle politici van het kabinet Rutte IV op de bordesfoto. Beluister het fragment.

StudiekostenVraag het STAP-budget aan!

Schrijf je je in voor Non-verbale Communicatie? Dan kun je een STAP-budget van maximaal €1.000,- aanvragen. Het STAP-budget is een subsidie van de overheid waarmee je je kunt blijven ontwikkelen tijdens je loopbaan. Let op: de overheid heeft bekend gemaakt dat er vanaf 2024 een einde komt aan het STAP-budget. Het is nog niet bekend of dit gevolgen heeft voor de tijdvakken die starten in juli, september en november 2023.

Meerdere mensen zittend in een hoorcollege zaal van de HAN

Verdere informatie

Jouw docentHenry van den Bogert

De training wordt gegeven door Henry van den Bogert, expert in lichaamstaal.
"Sinds 2003 bouw ik al aan ervaring en expertise op het gebied van bewustwording in brede zin. Dit doe ik als docent, psychofysiek weerbaarheidstrainer en als coach voor jongeren met (complexe) zorgvraag. Vanuit dit werkveld heb ik aan den lijve ondervonden hoe groot het belang is van van kennis en kunde op het gebied van non-verbale communicatie, om tot echte verbinding te komen. Hierin ligt mijn gedrevenheid en passie voor lichaamstaal. Mensen beoordelen elkaar in een split-second; onbevooroordeeld leren verbinden is de sleutel tot succes van veel beroepsgroepen. Zowel voor klanten, cliënten als collega’s." 

Foto van de docent genaamd Henry van den Bogert

Contact

Heb je vragen over deze opleiding? Of kunnen we je helpen met het maken van een keuze? We helpen je graag verder.

Telefoons internationaal