Masterclasses Veranderkracht

Ben jij geïnteresseerd in of speel je een rol bij organisatieontwikkeling of -verandering. Wil je als leidinggevende, adviseur of veranderaar geïnspireerd worden en jouw kennis en inzichten op het gebied van actuele thema’s uitbreiden. Meld je dan aan voor de inspirerende masterclasses!

eceonomie-management-recht

Vooraanstaande meesters in verander- en organisatiekunde nemen je op interactieve wijze mee in inspirerende masterclasses, die zoveel meer zijn dan lezingen. De masterclasses bieden je handvatten, kennis en inzichten, die je direct in je eigen organisatie kunt toepassen. Laat je inspireren door professionals.

Hieronder staan de masterclasses kort omschreven. 

24 juni 2021 Een andere bril voor de veranderaar, wat houdt mensen gevangen in hun patronen en hoe doorbreken we die?

Dr. Marijke Spanjersberg is gespecialiseerd in samenwerkingsvraagstukken. Zij is opgeleid als psycholoog en werkzaam als zelfstandig organisatie-adviseur, docent, toezichthouder en auteur.

Veel veranderaars hanteren bij het oplossen van samenwerkingsvraagstukken een psychologische bril. Met zo’n bril kijk je naar de persoonlijke kant van de zaak: wie hebben het lastig met elkaar en wat brengt ieder met zich mee aan psychologische bagage: aan karakter, persoonlijke geschiedenis, (ontbrekende) competenties of kleurenprofiel? Met de systeembril op neem je daarentegen afstand van individuele eigenschappen van mensen. Je kijkt als het ware niet in mensen, maar tussen mensen. Dan is de vraag: hoe doe je dat en wat levert dat op?
Voor het antwoord op die vraag gaan we in deze masterclass te rade bij systeemtherapeuten. Zij beheersen al decennialang de kunst om tussen mensen te kijken en om tussen-mensen-taal te spreken.

6 oktober 2021 De binnenkant van organisatieverandering

Prof. Dr. Thijs Homan is hoogleraar Change and Implementation bij de Open Universiteit Nederland. Ook verzorgt hij de colleges Organisatieverandering en -ontwikkeling. Hij begeleidt als adviseur complexe veranderprocessen en verzorgt hij lezingen, trainingen en workshops over ‘de binnenkant van organisatie-verandering’: hoe gaat verandering nou echt?

Thijs Homan presenteert een nieuw perspectief op organisatieverandering en -ontwikkeling: de ‘binnenkant’ van verandering. Niet normatief over hoe verandering zou móeten. Maar over de vraag hoe verandering en ontwikkeling wérkelijk gaan. Wat gebeurt er als organisaties veranderen? Hoe beleven de betrokkenen dat? En onder welke condities komen zij in beweging? Een grondige analyse van de dynamieken in dat organisatielandschap leidt tot nieuwe inzichten over wat organisatieverandering en -ontwikkeling echt behelzen.

Kosten

  • Serie beide masterclasses: € 575,- p.p.
  • Enkele masterclass(es): € 292,50 p.p.
  • (Oud) studenten van de HAN krijgen een korting van € 25,- op de serie van 2 masterclasses. 
  • De masterclasses zijn vrij van btw.

Locatie

De masterclasses vinden plaats op de HAN in Arnhem en starten om 16.30 uur en eindigen om 20.00 uur (inloop vanaf 16:00 uur). Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd.

Aanmelden

Post-hbo Meestertraject Veranderkunde

Eerdere Masterclasses Geweest

Snel antwoord

Vragen over de opleiding?
Stel je vraag aan HAN Deeltijdstudies. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 8.30 tot 17.00 uur

Liever bellen?

Bellen: 026 - 369 1300