Training Masterclasses Veranderkracht

eceonomie-management-recht
Meld je aan
Startdatum is nog niet bepaald
 • Meld je vast aan
 • Meer informatie...
  Brochure, helpdesk
  • Vraag een adviesgesprek aan
   Stel al je vragen aan een specialist
  • Stel een snelle vraag
   Aan het HAN VoorlichtingsCentrum
  • Brochure aanvragen
   En bekijk thuis rustig het aanbod

  De startdatum is nog niet bepaald

  Ben jij geïnteresseerd in of speel je een rol bij organisatieontwikkeling of -verandering. Wil je als leidinggevende, adviseur of veranderaar geïnspireerd worden en jouw kennis en inzichten op het gebied van actuele thema’s uitbreiden.

  Masterclasses Veranderkracht

  Ben jij geïnteresseerd in of speel je een rol bij organisatieontwikkeling of -verandering? Wil je als leidinggevende, adviseur of veranderaar geïnspireerd worden en jouw kennis en inzichten op het gebied van actuele thema’s uitbreiden? Meld je dan aan voor de inspirerende masterclasses ‘Veranderkracht’ van het Ontwikkelaarsgilde en de HAN.

  In het kort

   4 dagdelenDuur
   hbo+Niveau
   DeeltijdVariant

  Vier vooraanstaande meesters in verander- en organisatiekunde nemen je op interactieve wijze mee in inspirerende masterclasses, die zoveel meer zijn dan lezingen. De masterclasses bieden je handvatten, kennis en inzichten, die je direct in je eigen organisatie kunt toepassen. Laat je inspireren door professionals.

  Hieronder staan de masterclasses kort omschreven. Voor nog meer inhoudelijke informatie zie rechts de bijlage Programma Interactieve Masterclasses 'Veranderkracht'.

  3 oktober 2019 | Effectief interveniëren in complexe verandervraagstukken

  Drs. Shirine Moerkerken is interventiekundige bij Strange | Strategy and Change. Ze helpt bestuurders, directeuren, managers en medewerkers in organisaties bij het veranderen van de manier waarop zij antwoorden geven op maatschappelijke vraagstukken.

  Deze masterclass helpt je een zoekstrategie te ontwikkelen om te interveniëren in het complexe verandervraagstuk, waarin je je tanden hebt gezet. Je kunt deze masterclass gebruiken om je bestaande ideeën ter discussie te stellen, uit te dagen, op te rekken. Te ontdekken hoezeer je ideeën zijn bepaald door wat wij in onze maatschappij zijn gaan beschouwen en zijn gaan vastzetten als ‘waar’. Terwijl er zoveel meer mogelijkheden zijn om de wereld te bekijken en daarmee te construeren.

  Er is geen omschrijving beschikbaar

  21 november 2019 | Verandering, totempalen en magie, een antropologische kijk op (cultuur)verandering

  Dr. Danielle Braun is corporate antropoloog, spreker, chief en oprichter van de Academie voor Organisatiecultuur en auteur van managementboek van het jaar 2016 De Corporate Tribe, en van Building Tribes en Da's gek.

  In de masterclass laat ze zien dat een cultuurverandering geen stroperig en moeizaam proces hoeft te zijn en dat een complexe organisatieverandering te managen is. Hoe? Door de principes toe te passen die we als mensheid al eeuwen kennen. Vanuit de wetenschappelijke discipline van de culturele antropologie is veel kennis vergaard over hoe mensen dat doen: veranderen.

  Er is geen omschrijving beschikbaar

  GEWEEST: 18 april 2019 | Veranderen als samenspel

  Prof. dr. Jaap Boonstra is hoogleraar Organisatieverandering en leiderschap bij Esade Business School in Barcelona. 

  In zijn masterclass presenteert Jaap een spelmodel voor organisatieverandering. Dit spelmodel biedt inspiratie en houvast in een sterk veranderende wereld waarin tegenstellingen toenemen en de toekomst steeds minder voorspelbaar is. Houvast in een onoverzichtelijke, dynamische en soms zelfs chaotische wereld, waar planmatig veranderen niet langer werkt.

  Veel organisaties zijn in verandering. Mondialisering, digitalisering, marktwerking, stelselherzieningen, overheidsmaatregelen en toezichtstelsels creëren een ongekende dynamiek. Er wordt meer samengewerkt in netwerken. Het samenspel verandert.

  Er is geen omschrijving beschikbaar

  GEWEEST: 20 juni 2019 | Veranderen vanuit de bedoeling

  Wouter Hart is een bekende inspirerende spreker, schrijver en adviseur op het gebied van Verdraaide organisaties. Vanuit zijn creatieve, niet bedrijfskundige achtergrond onderzoekt hij de patronen onder het huidige organisatiedenken en hoe met minder beheerbaarheid en meer vanuit de bedoeling veel betere prestaties kunnen worden gerealiseerd. 

  In zijn masterclass gaat hij in op de vraag hoe organisaties beter kunnen presteren door anders na te denken over performance, leiderschap en beheersing. Ben je als professional uitvoerder van het protocol, de norm en het format? Of ben je er om de goede dingen te doen in de praktijk? En hoe ga je om met de spanning daartussen?

  Er is geen omschrijving beschikbaar

  Kosten

  • 4 masterclasses voor (oud) HAN-studenten € 996,-
  • 4 masterclasses voor overige geïnteresseerden € 1.096,-
  • 1 masterclass voor (oud) HAN-studenten € 276,-
  • 1 masterclass voor overige geïnteresseerden € 296,-

  Locatie

  Alle masterclasses vinden plaats op de HAN in Arnhem en starten om 16.30 uur en eindigen om 20.00 uur (inloop vanaf 16:00 uur). Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd.

  Post-hbo Veranderkunde

  Snel antwoord

  Vragen over de opleiding?
  Stel je vraag aan HAN Deeltijdstudies. We helpen je graag verder.

  Openingstijden

  Werkdagen: 8.30 tot 17.00 uur

  Liever bellen?

  Bellen: 026 - 369 1300