Training Lesgeven als professional

Meld je aan
Startdatum is nog niet bepaald
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • Stel een snelle vraag
  Aan het HAN VoorlichtingsCentrum
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod

De startdatum is nog niet bepaald

Ben je gevraagd om lessen te verzorgen. Of wellicht doe je dit al vanuit je professie, maar weet je niet precies waar je moet beginnen met de lesontwikkeling en opzet.

Ben je gevraagd om lessen te verzorgen, een cursus te ontwikkelen of een training te organiseren? Of wellicht doe je dit al vanuit je professie, maar weet je niet precies waar je moet beginnen met de lesontwikkeling en opzet? Dan kan HAN VDO je daarbij helpen. Speciaal voor inhoudsdeskundigen en experts voor wie lesgeven niet de kerntaak is, bieden wij een compacte training lesvaardigheden.

Volg de training Lesgeven als professional
Organisaties bieden hun medewerkers steeds vaker zelf scholingsmogelijkheden aan via een interne academy, opleidingsprogramma of via kennisbijeenkomsten. Specialisten/deskundigen worden regelmatig benaderd om hun expertise in te zetten voor in- of externe collega’s, training te geven dan wel te coachen. Wellicht ben je daar ook al eens voor gevraagd. Met veel enthousiasme start je met deze nieuwe uitdaging ‘voor de groep’. Al snel komen de vragen wat de inhoud van de les of bijeenkomst moet worden, welke werkvorm het beste effect heeft en hoe je ervoor kunt zorgen dat deelnemers het geleerde in de praktijk kunnen gebruiken. Bovendien wil je zeker overkomen en zich comfortabel voelen in deze nieuwe rol.
HAN VDO helpt je hierbij. Met de training ‘Lesgeven als professional’ krijg je vaardigheden aangeleerd die een uitstekende basis leggen om meer uit je lessen en trainingen te halen.

Unieke mogelijkheid
Onze jarenlange ervaring in doelgericht opleiden en breed gewaardeerde lesaanpak maken wij deze training voor jou toegankelijk. Het is voor jou een mogelijkheid om door zeer ervaren trainers en opleiders begeleid te worden in het verbeteren van uw lesvaardigheden. Laat je ondersteunen bij je didactische ontwikkeling en merk direct het verschil in je eigen lessen en trainingen.

Toelating

 • Je bent hbo-professional in Zorg en Maatschappelijke dienstverlening
 • Je werkt en denkt op hbo-niveau

Programma

Het programma is als volgt opgebouwd: de 1e dag staat in het teken van de lesvoorbereiding, de start en de kern van een les. Tijdens de 2e dag wordt aandacht besteed aan het begeleiden van leren, groepsdynamica, de evaluatie en de afsluiting van een les.

In de training leer je de uitgangspunten van het lesontwerp kennen. Je wordt getraind in hoe je didactische werkvormen in het programma kunt inbouwen en hoe je om kunt gaan met groepen die komen leren. Daarnaast krijg je ook handreikingen om een goede evaluatie te doen en wat de aandachtspunten zijn om het geleerde om te kunnen zetten naar de praktijk.

Onderwerpen

 • Maken van een lesontwerp
 • Activerende werkvormen
 • Begeleiden van leren
 • Evalueren

Competentie

Didactische competentie wordt ontwikkeld

Resultaat

Je ontvangt een bewijs van deelname indien je minimaal 80% aanwezig bent

Belangstelling?

Heb je belangstelling voor 'lesgeven als professional'? Maak dan je belangstelling kenbaar via info.hanvdo@han.nl of bel met (024) 353 11 083. De aanmeldingsprocedure verloopt niet via een aanmeldingsformulier, maar op basis van belangstelling. De training kunnen we op deze manier beter afstemmen op jouw leervragen.

Snel antwoord

Vragen over de training, cursus of opleiding?
Stel je vraag aan HAN VDO. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 9.00 tot 16.30 uur

Liever bellen?

Bellen: 024 - 351 1083