Duurzaam Inzetbaar Potentieel Coach

Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • Stel een snelle vraag
  Aan het HAN VoorlichtingsCentrum
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod

De opleiding start 9 december 2020 en 13 januari 2021

Als Duurzaam Inzetbaar Potentieel Coach leer je om mensen met levens- en loopbaanvragen koers te laten houden op basis van een bewezen methode en coachstramien. Als DIP coach leer je je coachee om met zichzelf in gesprek en reflectie te gaan en in ondernemende actiemodus te komen. Meld je aan!

Hoera! De bijeenkomsten voor deze opleiding vinden vanaf september weer gewoon op locatie plaats. We zorgen er wel voor dat de lessen ook worden opgenomen. Zo kun je, als het nodig is, via Microsoft Teams meedoen. Als de docent klachten heeft of als de situatie erom vraagt, is het mogelijk dat we overschakelen naar volledig digitaal onderwijs. 

In het kort

  4 maandenDuur
  Sanadome, NijmegenLocatie
  mbo+Niveau
  € 2890,-Kosten

Wat is Duurzaam Inzetbaar Potentieel?

De enige zekerheid die we hebben is verandering. En veranderingen gaan steeds sneller. De drijvende krachten achter verandering zijn: globalisering, digitalisering, robotisering, energie transitie, multiculturele samenleving en het feit dat we steeds ouder worden. Al deze ontwikkelingen maken het voor veel mensen lastig om koers te houden in hun leven en loopbaan. De effecten van de huidige pandemie maken dit nog eens extra zichtbaar en relevant.

Wat is Duurzaam Inzetbaar Potentieel? Het potentieel van een persoon, om nu en in de toekomst werk te behouden en nieuw werk te kunnen vinden of creëren vanuit de persoonlijke context met behoud van gezondheid en welzijn.

Voor wie is deze training?

Deze training is voor iedereen die interesse heeft in de persoonlijke ontwikkeling van mensen in relatie met levens en loopbaanvragen.  Je bent al coach of trainer of je hebt de ambitie om coach te willen worden. En je wilt je vaardigheden en skills uitbreiden naar duurzame inzetbaar potentieelcoaching. Het is nuttig als je al vanuit de praktijk werkervaringen hebt verkregen in het kader van je eigen persoonlijke ontwikkeling.

Programma training Duurzaam Inzetbaar Potentieel Coach

Tijdens de training Duurzaam Inzetbaar Potentieel Coach komen alle facetten van DIP coaching aan de orde. Het gehele traject is op basis van action learning. Daarnaast leer je te werken volgens de MCA methode en te werken met het Business Model You. De MCA methode bestaat uit Meten, Coachen en Actie. Deze  leer je toepassen op jezelf en tijdens de opleiding ga je al met 3 personen oefenen met het ontwikkelen van je vaardigheden als DIP coach.

De hoofdlijnen van het traject zijn:

 • Onboarding: vooraf aan de 1ste collectieve sessie onderga je stap 1 van de MCA methode als persoonlijke intake en worden zaken geduid.
 • 1ste collectieve sessie: deze vindt plaats op de startdatum en bestaat uit kennisoverdacht en het bepalen van je leerdoelen.
 • Oefensessie: je gaat samen met een andere deelnemer oefenen onder begeleiding van je trainer/coach.
 • Zelf sessies (3) gaan doen en oefenen conform afgesproken procedures. Deze sessies plan je zelf in na de 1ste oefensessie.
 • 2de collectieve sessie: bestaat uit het delen van ervaringen. Daarnaast presenteer je je eigen Business Model You.
 • Certificatie sessie: samen met je trainer/coach neem je je examengesprek door.
 • 3de collectieve sessie: bestaat uit evaluatie. Je ontvangt je certificaat.

Tijdens het traject word je door je persoonlijke coach/trainer begeleid tot en met het behalen van je certificaat. Je persoonlijke coach/trainer zal al je oefengesprekken van feedback voorzien.

Als onderdeel van het traject verkrijg je op basis van het Business Model You denken een persoonlijk model over je rol als coach en welke toegevoegde waarde je kan leveren voor je klanten.

Meer weten over deze training?Ervaringen van onze coaches en coachees

Verdere informatie

Verder studeren

De module Duurzaam Inzetbaar Potentieel Coach is onderdeel van de post-hbo opleiding Strategisch HRM. Met je certificaat van deze module kun je instromen in de post-hbo opleiding Strategisch HRM.

Het is ook mogelijk om in plaats van de hele post-hbo opleiding Strategisch HRM, losse modules te volgen. Je volgt een losse module samen met studenten die hebben gekozen voor het volgen van de hele opleiding. Na het examen ontvang je echter geen studiepunten, maar een certificaat. Besluit je op een later moment de opleiding te volgen? Met je certificaat voor het behalen van de losse module(s) kun je vrijstelling aanvragen. 

De losse modules van post-hbo Strategisch HRM

Nog een korte opleiding volgen en wil je verder kijken dan deze module? Dan kun je ook kiezen voor andere losse modules van de post-hbo Strategisch HRM.

Snel antwoord

Vragen over de opleiding?
Stel je vraag aan HAN Deeltijdstudies. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 8.30 tot 17.00 uur

Liever bellen?

Bellen: 026 - 369 1300