Trainingen Communicatie Praktijkopleiding MKB

docent les-situatie-klaslokaal-overzicht
Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod

De opleiding start14 november 2021 en 16 november 2021

De accountant is een beschermd beroep: je bent pas accountant na afronding van je post-hbo studie en de Praktijkopleiding MKB. Tijdens de Praktijkopleiding volg je een aantal trainingsdagen per jaar. Deze trainingen helpen je om je communicatieve beroepsvaardigheden te ontwikkelen. Meld je aan!

In het kort

  2 jaar (6 trainingsdagen)Duur
  9.00-17.00 uurTijden
  € 2.495,-Kosten
  post-hboNiveau

Voor wie zijn de trainingen?

Tijdens de Praktijkopleiding MKB werk je aan jezelf tijdens een aantal trainingsdagen per jaar. Doel van dit trainingsprogramma is het (verder) ontwikkelen van je algemene en communicatieve beroepsvaardigheden. De trainingen helpen je zo verder in de rol van adviseur, teamspeler en kritisch beoordelaar.

Programma Trainingen Communicatie Praktijkopleiding MKB

Voor trainees die na 1 januari 2017 starten met de praktijkopleiding tot MKB-accountant zijn door de CEA nieuwe eindtermen ontwikkeld (2016). Dit heeft geleid tot een trainingstraject ‘persoonlijk leiderschap & sociaal-communicatieve vaardigheden’. Dit trainingstraject duurt 2 jaar en bestaat uit 6 trainingsdagen. Aan deze trainingsbijeenkomsten zijn tevens 4 intervisiebijeenkomsten gekoppeld.

Aanpak bij de HAN

Na je inschrijving voor de Praktijkopleiding MKB start je met je online 0-meting. Die 0-meting maakt concreet wat je sterke punten zijn, en wat je ontwikkelpunten. De nadruk ligt hier op je vaktechnische kennis en vakinhoudelijke vaardigheden. Als je start met de Trainingen Communicatie Praktijkopleiding MKB vul je ook een vragenlijst in. Deze geeft inzicht in jouw motivatie en waardenprofiel. Met dit zogenaamde MMI Coaching-profiel krijg je inzicht in je werkdrijfveren én in je persoonlijke drijfveren. Het invullen van de vragenlijst en bespreken ervan met je docent beslaat 1 (online) dagdeel.

Jaar 1

 • Startgesprek: 0-meting, MMI Coaching-profiel (1 dagdeel)
 • Training 1: Persoonlijke Effectiviteit & Effectief Communiceren 1 (2 dagdelen)
 • Training 2: Effectief Communiceren 2 (2 dagdelen)
 • Training 3: Professionele schriftelijke communicatie (2 dagdelen)

Jaar 2

 • Training 1: (Jezelf) Presenteren met impact (2 dagdelen)
 • Training 2: Adviseren (2 dagdelen)
 • Training 3: Professionele beroepshouding (2 dagdelen)

Jaar 3 (optioneel)

Als je wilt, kun je de opleiding uitbreiden met een 3e jaar van keuzemodules. Aangezien je op dit moment wellicht nog niet exact weet waar over 2 jaar je interesses liggen en hoe die passen binnen je loopbaan, bieden wij een startpakket aan voor de eerste 2 jaren. Aan het begin van het 3e jaar kun je je op basis van jouw wensen inschrijven voor specifieke (keuze) modules. Dat kan bij de HAN of bij een andere aanbieder. 

Verdere informatie

Snel antwoord

Vragen over de opleiding?
Stel je vraag aan HAN Deeltijdstudies. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 8.30 tot 17.00 uur

Liever bellen?

Bellen: 026 - 369 1300