Training Coach Duurzame Inzetbaarheid

Studievoortgang student gesprek overleg, FM Commerciele economie
Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open Avonden, Meeloopdagen etc.
 • 16aug
  27aug
  Adviesgesprek-weken
 • Activiteiten
  Plan nu een afspraak in

De opleiding start11 augustus 2021 en 8 september 2021

Als Duurzaam Inzetbaar Potentieel Coach leer je om mensen met levens- en loopbaanvragen koers te laten houden op basis van een bewezen methode en coachstramien. Als DIP coach leer je je coachee om met zichzelf in gesprek en reflectie te gaan en in ondernemende actiemodus te komen. Meld je aan!

In het kort

  4 maandenDuur
  HAN Campus, NijmegenLocatie
  hboNiveau
  € 2890,-Kostenbtw-vrij en inclusief koffie, thee en avondeten

Wat is Duurzaam Inzetbaar Potentieel?

De enige zekerheid die we hebben is verandering. En veranderingen gaan steeds sneller. De drijvende krachten achter verandering zijn: globalisering, digitalisering, robotisering, energie transitie, multiculturele samenleving en het feit dat we steeds ouder worden. Al deze ontwikkelingen maken het voor veel mensen lastig om koers te houden in hun leven en loopbaan. De effecten van de huidige pandemie maken dit nog eens extra zichtbaar en relevant.

Wat is Duurzaam Inzetbaar Potentieel? Het potentieel van een persoon, om nu en in de toekomst werk te behouden en nieuw werk te kunnen vinden of creëren vanuit de persoonlijke context met behoud van gezondheid en welzijn.

Voor wie is deze training?

Deze training is voor iedereen die interesse heeft in de persoonlijke ontwikkeling van mensen in relatie tot levens en loopbaanvragen.  Je bent al coach of trainer of je hebt de ambitie om coach te worden. En je wilt je vaardigheden en skills uitbreiden naar duurzame inzetbaar potentieelcoaching. Het is nuttig als je al vanuit de praktijk ervaring hebt opgedaan in het kader van je eigen persoonlijke ontwikkeling.

Advies nodig?

Heb je nog vragen over Coach Duurzame Inzetbaarheid? Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan! Tijdens het gesprek bespreken we of de opleiding aansluit bij jouw verwachtingen, ambities en mogelijkheden. Het adviesgesprek plannen we op een moment dat het jou uitkomt. Bij de HAN, telefonisch of via Teams.

33919 Overlegen en samenwerken

Programma training Coach Duurzame Inzetbaarheid

Tijdens de training Coach Duurzame Inzetbaarheid komen alle facetten van Duurzaam Inzetbaar Potentieel (DIP) coaching aan de orde. Het gehele traject is op basis van action learning. Daarnaast leer je te werken volgens de MCA methode en te werken met het Business Model You. De MCA methode bestaat uit Meten, Coachen en Actie. Deze leer je toepassen op jezelf en tijdens de opleiding ga je al met 3 personen oefenen met het ontwikkelen van je vaardigheden als DIP coach.

De hoofdlijnen van het traject zijn:

 • Onboarding: je vult een vragenlijst in en bespreekt deze in een persoonlijk intakegesprek.
 • 1ste collectieve sessie: deze vindt plaats op de startdatum en bestaat uit kennisoverdacht en het bepalen van je leerdoelen.
 • Oefensessie: je gaat samen met een andere deelnemer oefenen onder begeleiding van je trainer/coach.
 • Individueel 3 sessies organiseren en oefenen conform afgesproken procedures. Deze sessies plan je zelf in na de 1ste oefensessie.
 • 2de collectieve sessie: bestaat uit het delen van ervaringen. Daarnaast presenteer je je eigen Business Model You.
 • Certificatie sessie: samen met je trainer/coach neem je je examengesprek door.
 • 3de collectieve sessie: bestaat uit evaluatie. Je ontvangt je certificaat.

Tijdens het traject word je door je persoonlijke coach/trainer begeleid tot en met het behalen van je certificaat. Je persoonlijke coach/trainer zal al je oefengesprekken van feedback voorzien.

Als onderdeel van het traject verkrijg je op basis van het Business Model You denken een persoonlijk model over je rol als coach en welke toegevoegde waarde je kan leveren voor je klanten.

Meer weten over deze training?Ervaringen van onze coaches en coachees

Verdere informatie

Meer HR-gerelateerde opleidingen

Wil jij je nóg verder verdiepen op het gebied van Duurzame Inzetbaarheid of (loopbaan)coaching? Denk dan bijvoorbeeld aan de post-hbo opleiding Adviseur Duurzame Inzetbaarheid. Op deze overzichtspagina vind je het gehele aanbod aan (post-)hbo opleidingen en cursussen op HRM-gebied bij de HAN.

Snel antwoord

Vragen over de opleiding?
Stel je vraag aan HAN Deeltijdstudies. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 8.30 tot 17.00 uur

Liever bellen?

Bellen: 026 - 369 1300