Coach Duurzame Inzetbaarheid

foto van twee personen in overleg in een van de vergaderruimtes

De training Coach Duurzame Inzetbaarheid is een training van Knowvium die in samenwerking met de HAN wordt verzorgd. Als Duurzaam Inzetbaar Potentieel Coach leer je om mensen met levens- en loopbaanvragen koers te laten houden op basis van een bewezen methode en coachstramien. Meld je aan!

In het kort

  4 maandenDuur
  hboNiveau
  € 2995,-Kostenbtw-vrij en inclusief koffie, thee en avondeten

Wat is Duurzaam Inzetbaar Potentieel?

De enige zekerheid die we hebben is verandering. En veranderingen gaan steeds sneller. De drijvende krachten achter verandering zijn: globalisering, digitalisering, robotisering, energie transitie, multiculturele samenleving en het feit dat we steeds ouder worden. Al deze ontwikkelingen maken het voor veel mensen lastig om koers te houden in hun leven en loopbaan. De effecten van de huidige pandemie maken dit nog eens extra zichtbaar en relevant.

Wat is Duurzaam Inzetbaar Potentieel? Het potentieel van een persoon, om nu en in de toekomst werk te behouden en nieuw werk te kunnen vinden of creëren vanuit de persoonlijke context met behoud van gezondheid en welzijn.

Voor wie is deze training?

Deze training is voor iedereen die interesse heeft in de persoonlijke ontwikkeling van mensen in relatie tot levens en loopbaanvragen.  Je bent al coach of trainer of je hebt de ambitie om coach te worden. En je wilt je vaardigheden en skills uitbreiden naar duurzame inzetbaar potentieelcoaching. Het is nuttig als je al vanuit de praktijk ervaring hebt opgedaan in het kader van je eigen persoonlijke ontwikkeling.

Bespreek de mogelijkhedenContact

Heb je interesse in de opleiding en wil je je aanmelden of de mogelijkheden vrijblijvend met de trainer bespreken? We helpen je graag verder.

Telefoons internationaal

Programma training Coach Duurzame Inzetbaarheid

Tijdens de training Coach Duurzame Inzetbaarheid komen alle facetten van Duurzaam Inzetbaar Potentieel (DIP) coaching aan de orde. Het gehele traject is op basis van action learning. Je past het geleerde direct in de praktijk toe op jezelf en je oefent met de andere deelnemers. Als onderdeel de training werk je ook met een zelf gekozen “oefen” klant. Naast de collectieve sessies krijg je persoonlijke begeleiding.

Daarnaast leer je te werken volgens de MCA methode en te werken met het Business Model You, DI meetinstrumenten en de techniek van motiverende gespreksvoering. De MCA methode bestaat uit Meten, Coachen en Actie. 

De hoofdlijnen van het traject zijn:

 • Persoonlijk online kennismaken (intake) met je trainer/coach;
 • 4 collectieve kennissessies waarin ook ruimte is om te oefenen;
 • Het DI Potentieel traject (Fit 4 Future programma op basis van 4 sessies) met de door jezelf georganiseerde “oefen” klant. Hiermee start je na de 1ste collectieve sessie;
 • Persoonlijke begeleiding;
 • Doorlopend video's kijken, opdrachten maken en toepassen op jezelf;
 • Feestelijke laatste sessie (2 uur) waarin we naar de toekomst kijken en de certificaten uitreiken.

Meer weten over deze training?Ervaringen van onze coaches en coachees

Verdere informatie

Meer coaching-gerelateerde opleidingenBekijk ons volledige aanbod

Wil jij je nóg verder verdiepen als coach? Denk dan bijvoorbeeld aan Provocatief CoachenTrainen en coachen op de onderstroom of Interveniëren op de onderstroom. Of kijk op de overzichtspagina HAN Mens & Organisatie.

413274 Post-hbo Bedrijfskunde, pauze, gang, Ruitenberglaan 31, koffie, 2022