Training Coach Duurzame Inzetbaarheid

Studievoortgang student gesprek overleg, FM Commerciele economie
Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open Avonden, Meeloopdagen etc.
 • 1jun
  Open Avond
  Arnhem - 18:00 - 21:00
 • Activiteiten
  Plan nu een afspraak in

De opleiding start 1 juni 2022 en 17 september 2022

Als Duurzaam Inzetbaar Potentieel Coach leer je om mensen met levens- en loopbaanvragen koers te laten houden op basis van een bewezen methode en coachstramien. Als DIP coach leer je je coachee om met zichzelf in gesprek en reflectie te gaan en in ondernemende actiemodus te komen. Meld je aan!

In het kort

  4 maandenDuur
  HAN Campus, NijmegenLocatie
  hboNiveau
  € 3595,-Kostenbtw-vrij en inclusief koffie, thee en avondeten

Wat is Duurzaam Inzetbaar Potentieel?

De enige zekerheid die we hebben is verandering. En veranderingen gaan steeds sneller. De drijvende krachten achter verandering zijn: globalisering, digitalisering, robotisering, energie transitie, multiculturele samenleving en het feit dat we steeds ouder worden. Al deze ontwikkelingen maken het voor veel mensen lastig om koers te houden in hun leven en loopbaan. De effecten van de huidige pandemie maken dit nog eens extra zichtbaar en relevant.

Wat is Duurzaam Inzetbaar Potentieel? Het potentieel van een persoon, om nu en in de toekomst werk te behouden en nieuw werk te kunnen vinden of creëren vanuit de persoonlijke context met behoud van gezondheid en welzijn.

Voor wie is deze training?

Deze training is voor iedereen die interesse heeft in de persoonlijke ontwikkeling van mensen in relatie tot levens en loopbaanvragen.  Je bent al coach of trainer of je hebt de ambitie om coach te worden. En je wilt je vaardigheden en skills uitbreiden naar duurzame inzetbaar potentieelcoaching. Het is nuttig als je al vanuit de praktijk ervaring hebt opgedaan in het kader van je eigen persoonlijke ontwikkeling.

Advies nodig?

Heb je nog vragen over Coach Duurzame Inzetbaarheid? Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan! Tijdens het gesprek bespreken we of de opleiding aansluit bij jouw verwachtingen, ambities en mogelijkheden. Het adviesgesprek plannen we op een moment dat het jou uitkomt. Bij de HAN, telefonisch of via Teams.

33919 Overlegen en samenwerken

Programma training Coach Duurzame Inzetbaarheid

Tijdens de training Coach Duurzame Inzetbaarheid komen alle facetten van Duurzaam Inzetbaar Potentieel (DIP) coaching aan de orde. Het gehele traject is op basis van action learning. Je past het geleerde direct in de praktijk toe op jezelf en je oefent met de andere deelnemers. Als onderdeel de training werk je ook met een zelf gekozen “oefen” klant. Naast de collectieve sessies krijg je persoonlijke begeleiding.

Daarnaast leer je te werken volgens de MCA methode en te werken met het Business Model You, DI meetinstrumenten en de techniek van motiverende gespreksvoering. De MCA methode bestaat uit Meten, Coachen en Actie. 

De hoofdlijnen van het traject zijn:

 • Persoonlijk online kennismaken (intake) met je trainer/coach;
 • 4 collectieve kennissessies waarin ook ruimte is om te oefenen;
 • Het DI Potentieel traject (Fit 4 Future programma op basis van 4 sessies) met de door jezelf georganiseerde “oefen” klant. Hiermee start je na de 1ste collectieve sessie;
 • Persoonlijke begeleiding;
 • Doorlopend video's kijken, opdrachten maken en toepassen op jezelf;
 • Feestelijke laatste sessie (2 uur) waarin we naar de toekomst kijken en de certificaten uitreiken.

Meer weten over deze training?Ervaringen van onze coaches en coachees

Verdere informatie

StudiekostenVraag het STAP-budget aan!

Schrijf je je in voor Coach Duurzame Inzetbaarheid? Dan kun je vanaf 1 maart 2022 een STAP-budget van maximaal €1.000,- aanvragen. STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarktpositie. Het is een subsidie van de overheid waarmee je je kunt blijven ontwikkelen tijdens je loopbaan. Het STAP-budget vervangt de belastingaftrek voor scholingskosten.

31727 groep studenten tijdens hoorcollege

Meer opleidingen voor coaches

Wil jij je nóg verder verdiepen als coach? Denk dan bijvoorbeeld aan Provoactief Coachen, Trainen en coachen op de onderstroom of Interveniëren op de onderstroom.

Contact

Heb je vragen over deze opleiding? Of kunnen we je helpen met het maken van een keuze? We helpen je graag verder.

Telefoons internationaal