Post-hbo-opleiding Veranderkunde

Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • Stel een snelle vraag
  Aan het HAN VoorlichtingsCentrum
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open avonden, meeloopdagen, etc.
 • 20
  Nov
  Open Avond
  Arnhem - 18:00 - 21:00
 • 11
  Mar
  Open Avond
  Arnhem - 18:00 - 21:00
 • 3
  Jun
  Open Avond
  Arnhem - 18:00 - 21:00

De opleiding start op

Verandertrajecten vragen om vakmanschap. Om eigentijdse veranderaars die sturing geven. Die in staat zijn een goede diagnose te stellen. En een passende aanpak te ontwikkelen. Wil jij die veranderaar zijn? Volg de post-hbo-opleiding Veranderkunde en behaal je diploma in 9 maanden. Meld je nu aan!

In het kort

  9 maandenDuur
  hbo+Niveau
  € 8.550,-KostenKernopleiding & Plusprogramma: € 9.350,-.

Volg de post-hbo-opleiding Veranderkunde

Met deze opleiding leiden we je op tot eigentijds veranderkundige. Je leert vanuit een integrale en systemische benadering richting en sturing te geven aan veranderprocessen. Je doet daarvoor actuele kennis en inzichten op over veranderkunde. En kijkt wat de werkzame bestanddelen zijn van verschillende interventies. Zo bouw je je handelingsrepertoire op of breid je het uit. We práten niet alleen over veranderen, we gaan er ook nadrukkelijk mee aan de slag. De verbinding tussen theorie en praktijk levert direct meerwaarde op. Voor jou én voor de organisatie waar je werkt. Je leert jezelf in deze opleiding beter kennen. Ook word je je meer bewust van jouw rol als veranderkundige. Daarom staan ook thema’s als professionele ethiek nadrukkelijk op het programma

Een proefcollege volgen van Veranderkunde?

Wil je weten of de studieinhoud bij je past? Kom proefstuderen! 

Voor wie is deze opleiding?

Jij bent leidinggevende, manager, (Management) adviseur of projectleider. Je wilt sturing geven aan verandering. En zoekt hiervoor nieuwe inzichten en extra kennis. Je wilt jezelf als veranderaar graag verder ontwikkelen.

Programma post-hbo-opleiding Veranderkunde

De post-hbo-opleiding Veranderkunde bestaat uit een kernopleiding en een optioneel plusprogramma met 4 inspirerende masterclasses. In totaal kan je in 9 maanden klaar zijn met de opleiding.

Kernopleiding
De kernopleiding begint met een kennismakingsweekend. Daarna volg je 5 samenhangende modules, bestaande uit inzichtavonden en praktijkdagen. Alle modules bevatten de deze onderdelen, die met elkaar verbonden zijn en elkaar versterken:

 • Vakkunde: verbreding en verdieping van theoretische kennis over veranderen.
 • Vakmanschap: toepassing van theorie en inzichten in de praktijk, inclusief het uitvoeren van een veranderopdracht.
 • Professionele rol: reflecteren op en bewust omgaan met houding, vaardigheden, gedrag en professionele ethiek. Kortom: JIJ in de rol als veranderaar.

Dit zijn de modules binnen de kernopleiding:

Module 1 | Het fundament leggen
In deze module maak je kennis met jezelf, elkaar en de opleiding. Je maakt de keuze voor een veranderopdracht. Dit doe je individueel voor je eigen organisatie of je doet dit samen met een aantal medestudenten. Dan staat de veranderopdracht van de organisatie van één van jullie centraal. De uitvoering hiervan loopt als rode draad door de opleiding heen.

Module 2 | Diagnose stellen
Een verandertraject start met het stellen van een goede diagnose. Je leert een diagnose te stellen. Dit doe je door vanuit verschillende perspectieven naar een verandervraagstuk en de boven- en onderstroom van een organisatie of team te kijken.

Module 3 | Veranderen als ambacht
Hoe geef je vorm aan veranderprocessen? Deze module geeft daar antwoord op. Je leert hoe je aangrijpingspunten vindt die richting geven aan het kiezen en combineren van veranderstrategieën. Ook leer je bewust een keuze te maken voor een passende veranderstrategie.

Module 4 | Veranderkracht in de praktijk
Veranderen is handelen in de praktijk. Je leert verschillende interventies en hun werkzame bestanddelen kennen.

Module 5 | Oogsten
Je gaat de oogst van jouw leerproces zichtbaar maken. Daarom delen jij en je onderzoeksteam de uitkomsten van jullie veranderopdracht. Individueel doe je een ‘proeve van bekwaamheid’. Daarbij staat de betekenis voor je rol en persoonlijke ontwikkeling in de toekomst centraal.

Plusprogramma: Inspirerende interactieve masterclasses

Verdere informatie

Nieuwsgierig?

Goed leidinggeven of een organisatie leiden vraagt aanleg en talent. Maar gedegen vakkennis dankzij de juiste opleiding draagt beslist ook bij aan een succesvolle carrière.

Snel antwoord

Vragen over de opleiding?
Stel je vraag aan HAN Deeltijdstudies. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 8.30 tot 17.00 uur

Liever bellen?

Bellen: 026 - 369 1300