Vastgoed (inspecteur/adviseur)

Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • Stel een snelle vraag
  Aan het HAN VoorlichtingsCentrum
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod

De opleiding start 8 april 2021

Brandgevaarlijke situaties, een lift die niet meer voldoet aan de eisen. Een pand in verval. Huurders en eigenaren vertrekken, de vastgoedexploitatie staat onder druk. Een scenario dat u moet voorkomen. Dankzij de opleiding Vastgoed aan de HAN stelt u objectief vast welk onderhoud noodzakelijk is.

In het kort

  10 maandenDuur
  donderdagLesdag
  15:30-20:00Tijd
  €5990Kosten
  CertificaatResultaat

Gegarandeerde start op 8 oktober

Cursusprogramma

Halverwege de opleiding Vastgoed, kiest u uw profiel: inspecteur of adviseur. Het is ook mogelijk om beide profielen te combineren. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden. Het vraagt alleen extra inzet van u. 

Het profiel inspecteur omvat 4 disciplines: 

 • werktuigbouwkunde (W) 
 • elektrotechniek (E) 
 • transport (T) 
 • bouwkunde (B) 

Uw opleiding en werkervaring bepaalt in welke discipline u kunt afstuderen. Het is mogelijk om in de volgende editie een tweede discipline te volgen. Uw opleidingsniveau en werkervaring moeten dit wel toelaten. 

bouwkunde deeltijdstudent laptop overleg

Verdere Informatie

Maak kennis met de docenten

Marc Heijmans

Marc Heijmans MRE, directeur PVM/ Adviseur vastgoedmanagement en ook programmaleider en hoofddocent van deze opleiding. Lid normcommissie NEN 2767 en voorzitter normcommissie NTA.

Vincent Faesen

Vincent is Sr. adviseur/ambassadeur Rijksvastgoedbedrijf en oa eindredacteur handboek RVB-BOEI. Ik leer cursisten om risico gestuurd te denken. Borging van beschikbaarheid en betrouwbaarheid van vastgoed voor alle stakeholders is het doel.

Gerard Hoffman

Gerard Hoffmann, Senior Consultant Fire Safety bij Inprevo, verzorgt de module brandveiligheid, waarin een methodiek wordt aangereikt om de brandveiligheid van bestaande gebouwen effectief in kaart te brengen.

Joost Kuiper

Joost Kuiper, MT-lid Vastgoedbeheer Gemeente Breda. “Lesgeven vanuit praktijkervaring is van belang om kennis te delen en het vak van onderhoudsdeskundige naar een hoger niveau te tillen. Kennisoverdracht aan enthousiaste professionals is erg leuk”.

Peter Laureijs

Ing. Peter Laureijs MSc MLO, eigenaar van advies- en trainingsbureau Crianza WorkLife, gecertificeerd hoger veiligheidskundige en arbeids- en organisatiedeskundige. Peter verzorgt de module risico-analyse. Hij heeft 40 jaar ervaring in het werkveld e

Erwin Reuterink

Erwin Reuterink, gediplomeerd EPA-W en EPA-U adviseur, heeft ruim 30 jaar ervaring in de bouw als ondernemer, specialist en adviseur. Erwin hecht veel waarde aan praktijkgerichte en praktische inhoud, met veel ruimte voor interactie.

Robert Sjoers

Robert Sjoers, Hoofd Training en Advies bij Savantis, BOEI adviseur & Inspecteur en docent module 6. Kennis delen is het nieuwe vermenigvuldigen en daarom deel ik graag praktische bruikbare kennis met enthousiaste professionals.

Paul Thijssen

Paul Thijssen, Consultant Fire Safety bij Inprevo, verzorgt de module brandveiligheid, waarin een methodiek wordt aangereikt om de brandveiligheid van bestaande gebouwen effectief in kaart te brengen.

Samenwerking

De opleiding is ontwikkeld in samenwerking met de Rijksvastgoedbedrijf.

Voor deze cursus werken wij voor een module samen met BRIS. BRIS maakt en onderhoudt software voor het raadplegen, interpreteren en toepassen van de bouwregelgeving. Zij volgen de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van bouwregelgeving en bouwnormering. 

bouwkunde deeltijdstudent bouwplaats zonnepanelen dak

Cursist aan het woordAd Smeitink

Op verzoek van mijn werkgever Amarant, een organisatie die zich inzet voor mensen met een beperking, ben ik in november 2016 gestart met het projectmatig in beeld brengen van de onderhoudsvraag van al het vastgoed dat de stichting in haar portefeuille heeft. Deze aanpak vraagt om een professionele methodiek, die afgestemd is op de laatste wet en regelgeving en aansluit op het beleid van de organisatie. Om deze opdracht uit te kunnen voeren ben ik opzoek gegaan naar een hierbij passende opleiding met als doel mijn kennis en inzichten over dit onderhoudsvraagstuk verbreden.

Zo ben ik in maart 2017 gestart met de opleiding Vastgoed (inspecteur/adviseur) aan de HAN in Arnhem. Daar heb ik onder vakkundige begeleiding van verschillende docenten kennis gemaakt met de NEN 2767 en de Rgd-BOEI methodiek. Dit was een eyeopener als het gaat om de vertaling van een integrale gebrekenmethodiek naar een plan dat past bij de doelstelling van de opdrachtgever.

Terugkijkend op het afgelopen jaar kan ik concluderen dat de opgedane kennis en ervaring voor mij zeker meerwaarde heeft opgeleverd en aansluit bij de uitvoering van mijn dagelijkse werkzaamheden. (Cursist 2017/2018)

Cursist aan het woordFeitse Krekt

"De lessen waren ontzettend leerzaam. Niet alleen de vakbekwame docenten maar ook mijn medestudenten hebben mijn kennis verbreed door actief samen te werken." (Cursist 2018/2019)

Snel antwoord

Vragen over de training, cursus of opleiding?
Stel uw vraag aan HAN Built Environment. We helpen u graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 9.00 tot 16.30 uur

Liever bellen?

Bellen: 026 - 365 8365

Nieuwsgierig?

Dankzij de HAN geeft u uw carrière een positieve impuls en kunt u verder groeien binnen uw vakgebied. Bekijk het uitgebreide aanbod op het gebied van Built Environment, variërend van een enkele studiedag of meerdaagse (post hbo-)cursussen.