Post-hbo Vastgoed (Inspecteur/Adviseur)

Meld je aan
Startdatum is nog niet bepaald
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open Avonden, Meeloopdagen etc.
 • 17nov
  Open Avond
  Arnhem - 17:00 - 21:00

Startdatum is nog niet bepaald

Brandgevaarlijke situaties, een lift die niet meer voldoet aan de eisen. Een pand in verval. Huurders en eigenaren vertrekken, de vastgoedexploitatie staat onder druk. Een scenario dat je moet voorkomen. Dankzij de opleiding Vastgoed aan de HAN stel je objectief vast welk onderhoud noodzakelijk is.

In het kort

  10 maandenDuur
  donderdagLesdag
  15:30-20:00Tijd
  €5990Kosten
  CertificaatResultaat

Meer weten?Kom naar de Open Avond op 17 november!

Past de cursus Vastgoed (Inspecteur/Adviseur) bij de volgende stap in je carrière? Ontdek het op de Open Avond. Stel al je vragen tussen 18.00 en 21.00 uur of volg de voorlichting van 18.00-18.45 uur.

316767 Low Resolution, Klas met deeltijd en duale studenten bij de HAN University of Applied Sciences studierichting Bouw en Infra in Connectr

Certificering

Vanaf 2022 voldoet een certificaat van de HAN aan de eisen die gesteld zijn door Hobéon om certificatie aan te vragen. Hiermee wordt toegang geboden tot het Sertum-register Gecertificeerd Onderhoudskundig Inspecteur BOEI. Enkele opdrachtgevers, waaronder het Rijksvastgoedbedrijf, stellen deze persoonscertificering als eis. Ben je alumnus, en heb je vóór 2022 jouw (IIV) certificaat behaald, dan heb je de mogelijkheid om een aanvullend examen af te leggen voor deze certificering. Kies je hier voor, dan behoud je het recht om ingeschreven te blijven in het Sertum-register Inspecteur RVB-BOEI (voorheen IIV), mits je voldoet aan de gestelde eisen voor Permanente Educatie.  

Zie het Sertum-register voor meer informatie over het register Gecertificeerd Onderhoudskundig Inspecteur BOEI.

 

Cursusprogramma

Mocht het klassikaal lesgeven niet veilig zijn i.v.m. COVID-19, gaan we weer over op online lesgeven.

Halverwege de opleiding Vastgoed, kies je je profiel: inspecteur of adviseur. Het is ook mogelijk om beide profielen te combineren. Hieraan zijn geen extra kosten verbonden. Het vraagt alleen extra inzet van jou. 

Het profiel inspecteur omvat 4 disciplines: 

 • werktuigbouwkunde (W) 
 • elektrotechniek (E) 
 • transport (T) 
 • bouwkunde (B) 

Jouw opleiding en werkervaring bepaalt in welke discipline je kunt afstuderen. Het is ook mogelijk om een 2e discipline te volgen in maar 5 dagen. Jouw opleidingsniveau en werkervaring moeten dit wel toelaten. 

bouwkunde deeltijdstudent laptop overleg

Nieuws

 • Dit najaar organiseren wij Permanente Educatie (PE). In 4 dagen kun je je actuele kennis bijschaven van Vastgoed Inspecteur/Adviseur BOEI, en kun je dit naar eigen keus afronden met een toets. Mail voor meer informatie naar nicole.vandekamp@han.nl.
 • Met ingang van 2022 is onze post-hbo-opleiding Vastgoedinspecteur BOEI gecertificeerd door Hobéon. Hierdoor is registratie in het register mogelijk. (Enkele opdrachtgevers, zoals o.a. het Rijksvastgoedbedrijf, eisen een inschrijving bij Hobéon).

Verdere Informatie

Maak kennis met de docenten

Marc Heijmans

Marc Heijmans MRE, directeur PVM/ Adviseur vastgoedmanagement en ook programmaleider en hoofddocent van deze opleiding. Lid normcommissie NEN 2767 en voorzitter normcommissie NTA.

bouwkunde deeltijdstudent laptop overleg

Vincent Faesen

Vincent is Sr. adviseur/ambassadeur Rijksvastgoedbedrijf en o.a. eindredacteur handboek RVB-BOEI. Ik leer cursisten om risicogestuurd te denken. Borging van beschikbaarheid en betrouwbaarheid van vastgoed voor alle stakeholders is het doel.

bouwkunde deeltijdstudent laptop overleg

Joost Kuiper

Joost Kuiper, MT-lid Vastgoedbeheer Gemeente Breda. “Lesgeven vanuit praktijkervaring is van belang om kennis te delen en het vak van onderhoudsdeskundige naar een hoger niveau te tillen. Kennisoverdracht aan enthousiaste professionals is erg leuk”.

bouwkunde deeltijdstudent laptop overleg

Peter Laureijs

Ing. Peter Laureijs MSc MLO, eigenaar van advies- en trainingsbureau Crianza WorkLife, gecertificeerd hoger veiligheidskundige en arbeids- en organisatiedeskundige. Met zijn 40 jaar ervaring verzorgt hij al jaren de module Risico-analyse.

bouwkunde deeltijdstudent laptop overleg

Erwin Reuterink

Erwin Reuterink, gediplomeerd EPA-W en EPA-U adviseur, heeft ruim 30 jaar ervaring in de bouw als ondernemer, specialist en adviseur. Erwin hecht veel waarde aan praktijkgerichte en praktische inhoud, met veel ruimte voor interactie.

bouwkunde deeltijdstudent laptop overleg

Robert Sjoers

Robert Sjoers, Hoofd Training en Advies bij Savantis, BOEI adviseur & Inspecteur en docent module 6. "Kennis delen is het nieuwe vermenigvuldigen en daarom deel ik graag praktische bruikbare kennis met enthousiaste professionals."

bouwkunde deeltijdstudent laptop overleg

Paul Thijssen

Paul Thijssen, Consultant Fire Safety bij Inprevo, verzorgt de module Brandveiligheid, waarin een methodiek wordt aangereikt om de brandveiligheid van bestaande gebouwen effectief in kaart te brengen.

bouwkunde deeltijdstudent laptop overleg

Marco van de Wetering

Marco, technisch adviseur Rijksvastgoedbedrijf, verzorgt vakdiscipline Transport. Hij heeft ruim 30 jaar ervaring in de branche. “Als specialisten uit de branche zich tijdens de opleiding samen verdiepen in de methodiek ontstaat een win-winsituatie”.

278179 Vastgoed docent Marco van de Wetering

Samenwerking

De opleiding is in samenwerking met het Rijksvastgoedbedrijf ontwikkeld 

Voor een van de modules uit deze cursus werken samen met BRIS. BRIS maakt en onderhoudt software voor het raadplegen, interpreteren en toepassen van de bouwregelgeving. Zij volgen de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van bouwregelgeving en bouwnormering. 

bouwkunde deeltijdstudent bouwplaats zonnepanelen dak

Cursist aan het woordFeitse Krekt

"De lessen waren ontzettend leerzaam. Niet alleen de vakbekwame docenten maar ook mijn medestudenten hebben mijn kennis verbreed door actief samen te werken." (Cursist 2018/2019)

bouwkunde deeltijdstudent bouwplaats zonnepanelen dak

Cursist aan het woordHenk Klein

Ik heb de opleiding als zeer prettig ervaren. Vakdocenten brachten op het gebied van hun discipline de lesstof met passie over. Halverwege de opleiding werden de klassikale lessen door COVID-19 omgezet naar lesgeven op afstand middels Microsoft Teams. Gelukkig waren de werkstukken zoals een energiecasus, brandscan, opname NEN 2767 en het R&IE werkstuk reeds ingeleverd. De afstudeeropdracht voor Inspecteur Vastgoed kon met naleving van de regels van het RIV, toch plaatsvinden. Deze opname bestond o.a. uit het bepalen van de conditie, risico’s, aspecten, kosten en maatregelen in kaart te brengen van de betreffende bouwdelen.

De afstudeeropdracht voor Adviseur Vastgoed BOEI was gebaseerd op aangeleverde stukken van de Inspecteur Vastgoed BOEI. Door het integreren van deze afzonderlijke inspectierapportages tot een geïntegreerde rapportage met behulp van een afwegingsmodel, was het mogelijk deze thema’s te verwerken in scores per onderdeel van RVB- BOEI, resulterend in een ISHP/scenario’s met bijbehorend inzicht in risico’s en mogelijkheden.

Deze opleiding heeft mij nóg meer inzicht gegeven in welke kansen en mogelijkheden er zijn in de toekomst in het adviseren en beter exploiteren van het vastgoed op de thema’s Brand-, Onderhoud-, Energie en Inzicht in Wet & Regelgeving  (BOEI).

bouwkunde deeltijdstudent bouwplaats zonnepanelen dak

Snel antwoord

Vragen over de training, cursus of opleiding?
Stel uw vraag aan HAN Built Environment. We helpen u graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 9.00 tot 16.30 uur

Liever bellen?

Bellen: 026 - 365 8365

Nieuwsgierig?

Met de HAN geef je jouw carrière een positieve impuls en kun je verder groeien in jouw vakgebied. Bekijk het uitgebreide aanbod op het gebied van Built Environment. Variërend van een enkele studiedag of meerdaagse (post-hbo) cursus, tot meerjarige (bachelor- of Ad-) opleidingen.