Post-hbo Senior Accountmanager

Docent Sales Management in een 1-op-1 gesprek met deelneemster aan de post-hbo opleiding Senior Accountmanager op de HAN campus.
Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Open Avond
Proefcollege, meelopen
 • Proefstuderen
  Plan nu een afspraak in

De opleiding start 8 november 2023

Internet, social media, technologische ontwikkelingen en veranderingen in de samenleving. Ze zetten het salesvak op zijn kop. Hoe houd je je hoofd boven water? En zorg je voor onderscheidend vermogen? Je leert het tijdens de post-hbo-opleiding Senior Accountmanager. Meld je aan!

In het kort

  7 maandenDuur
  15.00-21.30 uurLestijden (tweewekelijks)
  hbo+Niveau
  € 4.495,-Kosten inclusief certificering SMA en CPIONbtw-vrij, excl. examenkosten € 599,-

Voor wie is deze opleiding?

Ben je al een aantal jaren succesvol in sales? Wil je alles uit jezelf halen? Wil je nog meer waarde toevoegen voor je klanten en je organisatie? En zo op korte termijn doorgroeien naar een zwaardere salesfunctie? De post-hbo-opleiding Senior Accountmanager bereid je alvast voor. Bekijk ook de toelatingseisen.

"Naast methodes die ik nog niet kende, heeft deze opleiding mij ook veel ervaring opgeleverd. Je wisselt tijdens de opleiding veel ervaringen uit en dat geeft inzicht, ook in andere branches."

Open Avond 7 juniKom kennismaken

Is de opleiding Senior Accountmanager iets voor jou? Krijg een goed beeld tijdens de Open Avond op woensdag 7 juni 2023 en stel al je vragen! Deze opleiding biedt het volgende programma:

18:00 - 21:00 uur    Persoonlijk 1-op-1 gesprek met één van onze adviseurs
18:00 - 21:00 uur    Stand op de informatiemarkt 

Aanmelden? 

 • Via onderstaande link meld je je aan voor een 1-op-1 gesprek met één van onze adviseurs op de Open Avond.
 • Wil je gewoon langs komen om informatie in te winnen? Dan kun je via onderstaande link aan geven dat je langs komt voor post-hbo opleidingen en cursussen 'Sales Algemeen'. 
Oriëntatiegesprek HAN deeltijd student Commerciële Economie tijdens de Open Avond

Programma opleiding Senior Accountmanager

Je wilt succesvol zijn in een senior salesfunctie, een behoorlijke uitdaging. Met deze post-hbo-opleiding verdiep je je bestaande saleskennis. Ook leer je nieuwe technieken en vaardigheden aan. Zo vergroot je je onderscheidend vermogen aan tafel bij de klant. De opleiding bestaat uit 7 modules:

 • Module 1: Sales procesmanagement
  Mooie bedrijfsresultaten beginnen met heldere doelen en een goed georganiseerd salesproces. Je gaat aan de slag met het analyseren, inrichten en innoveren van het salesproces binnen jouw eigen organisatie. Er is aandacht voor: financiële analyse, klantportfolio management, forecasting en performance & control. Je analyseert relaties met interne en externe stakeholders. En krijgt handvatten voor het optimaliseren hiervan. 
 • Module 2: Introductie in digitale transformatie en social selling 
  De digitale transformatie is op dit moment misschien wel het meest besproken onderwerp in organisaties wereldwijd. Het heeft een enorme impact op alle aspecten van leven en werken. Digitalisering krijgt een groter strategisch belang en maakt van technologie de stuwende kracht achter een organisatie. Ook verandert het distributiekanalen, bedrijfsprocessen, verdienmodellen en de cultuur. Hierdoor zijn ook social media niet meer weg te denken uit de bedrijfsvoering. De juiste inzet ervan kan je in het salesproces erg helpen. Maar hoe zet je het goed in? Je leert meer over de digitale transformatie, gaat kijken naar manieren om ‘socials’ te gebruiken én valkuilen hierbij. 
 • Module 3: Creatieve technieken
  Je bedenkt samen met je salesteam nieuwe oplossingen en ontdekt kansen. Je leert vaardigheden en technieken aan om dit creatieve proces in gang te zetten. Daarbij komt het hele proces aan bod: van probleemstelling tot aan uitvoering van je ideeën binnen de organisatie.
 • Module 4: Storytelling
  Met storytelling kun je het verschil maken tussen iemand informeren en iemand boeien en inspireren. Jij gebruikt het in de sales om vertrouwen te creëren. Je leert in deze module een complexe boodschap op nieuwe manieren over te brengen. En kunt je persoonlijke, onderscheidende verhalen direct inzetten bij je klantrelaties.
 • Module 5: Onderhandelen
  Als senior accountmanager is het een must om onderhandelingstechnieken te beheersen. Je leert meer over het onderhandelingsproces en de verschillende technieken. De focus ligt op het onderhandelen met een complexe DMU. Ook kijk je welke tactische en strategische gevolgen een deal voor je organisatie heeft.
 • Module 6: Zelfmanagement
  Je bent zelf van grote invloed op het salesproces. Ieder mens heeft een eigen stijl en eigen voorkeuren. Onderlinge interactie is heel belangrijk bij sales. Zelfkennis en – inzicht zijn dus onmisbaar. Je leert over je sterke en minder sterke kanten. Ook krijg je praktische handvatten om na de opleiding je leerproces door te zetten.
 • Module 7: Finance voor non-financials 
  Inzicht in de financiën van de organisatie is voor jou als salesprofessional erg belangrijk. Je bent immers (mede)verantwoordelijk voor het verbeteren van het bedrijfsresultaat. Je krijgt in deze module meer inzicht in de financiën van een organisatie. Zo kun je er soepeler over meepraten. Ook ben je beter in staat financiële voorstellen te onderbouwen en te boordelen. Je gaat daarom aan de slag met financieel management en bedrijfseconomie.

stel je vragen Ontvang persoonlijk advies

Wil je een post-hbo opleiding volgen? Heb je nog vragen, voordat je definitief besluit? Vraag een adviesgesprek aan. Tijdens een adviesgesprek kun je je verwachtingen toetsen en bespreken of de opleiding aansluit bij jouw ambities. Het adviesgesprek vindt plaats op een moment dat het jou uitkomt. Bij de HAN, telefonisch of via Teams. Neem via onderstaande links contact op met onze adviseurs.

Najib Samim

Adviseur post-hbo opleidingen Marketing & Sales
456869 deeltijd-duaal docent Commerciële Economie Najib.

Angelique Slotboom

Adviseur post-hbo opleidingen Marketing & Sales
468528 medewerker post-hbo opleidingen hogeschool arnhem en nijmegen Angelique Slotboom

Proefcollege Senior Accountmanager bijwonen?

Wil je kennismaken met de opleiding en de docenten? We organiseren regelmatig online proefcolleges in de avonduren waarin docenten je vertellen wat je kunt verwachten van de opleiding. Ook is er volop ruimte voor het stellen van je vragen. De proefcolleges vinden plaats via Teams. Heb je interesse meld je dan aan via onderstaande knop en we houden je op de hoogte mbt het eerst volgende proefcollege. 

32194 hoorcollege auditorium, FEM Food & Business

StudiekostenVraag het STAP-budget aan!

Schrijf je je in voor de post-hbo opleiding Senior Accountmanager? Dan kun je een STAP-budget van maximaal €1.000,- aanvragen. De volgende aanvraagperiode waarin je het STAP-budget voor de opleiding Senior Accountmanager kunt aanvragen vind je in onderstaande tabel. Uiteraard kun je je wel al eerder inschrijven voor de opleiding. STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarktpositie. Het is een subsidie van de overheid waarmee je je kunt blijven ontwikkelen tijdens je loopbaan. Het STAP-budget vervangt de belastingaftrek voor scholingskosten.

*Let op: vanwege de meivakantie adviseren we je om je uiterlijk 26 april 2023 aan de melden voor de opleiding om tijdig een STAP-aanmeldbewijs van ons te ontvangen. 

Collegezaal met deelnemers van de post-hbo opleiding Senior Accountmanager aan de HAN campus luisteren aandachtig.

Tips voor het aanvragen van het STAP-budget

Wil je gebruik maken van het STAP-budget voor de opleiding Senior Accountmanager? Dan is het belangrijk om met de volgende punten rekening te houden;

 • Check de startdatum van de opleiding die je wilt volgen en in welk tijdvak je dan een STAP-aanvraag kunt doen (zie overzicht aanvraagmomenten hieronder);
 • Meld je aan voor de opleiding die je wilt volgen. Je ontvangt dan een aanmeldbewijs die je nodig hebt voor het indienen van je STAP-aanvraag;
 • Het indienen van een STAP-aanvraag biedt geen garantie dat je het STAP-budget ook daadwerkelijk ontvangt. 
 • De ervaring leert dat het STAP-budget snel op is, zorg dat je goed voorbereid bent en meld je dus op tijd aan voor de opleiding!

Let op: krijg je geen STAP-budget, bijvoorbeeld omdat het budget in het tijdvak op is? Dan blijven de inschrijvings- en annuleringsvoorwaarden van de HAN gelden. Je kunt dus niet kosteloos annuleren.

Tijdvak Eerst mogelijke startdatum Uiterste startdatum
2 januari t/m 28 februari 2023 (tijdvak geannuleerd door overheid) 30 januari 2023 31 mei 2023
17 maart t/m 30 april 2023 29 maart 2023 31 juli 2023
1 mei t/m 2 juli 2023 29 mei 2023 30 september 2023
3 juli t/m 3 september 2023 29 juli 2023 30 november 2023
4 september t/m 31 oktober 2023 3 oktober 2023 31 januari 2024
1 november t/m 31 december 2023 29 november 2023 31 maart 2024

 

Verdere informatie

Ervaringen van studenten

Volg ons op social media

Contact

Heb je vragen over deze opleiding? Of kunnen we je helpen met het maken van een keuze? We helpen je graag verder.

Telefoons internationaal