Post-hbo Register FysioCoach

Meld je aan
Startdatum is nog niet bepaald
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder

Startdatum is nog niet bepaald

Een specialistische opleiding voor fysiotherapeuten. Met deze Post HBO opleiding bereiden we je voor om volledig voorbereid mee te werken aan een uitdaging met een goed toekomstperspectief voor gezondheid, zorg en fysiotherapie.

In het kort

  9 maandenDuur
  € 4125,- Kosten (incl. inschrijfgeld)
  4 uur per weekStudiebelasting
  112 uurContacturen
  hbo+Niveau

Je kunt de kennis en vaardigheden toepassen binnen de eigen fysiotherapiepraktijk maar ook op de werkvloer bij organisaties en instellingen ligt een markt waar uw enthousiasme, kennis en expertise hard nodig is. Beroepsniveau NLQF- EQF niveau 7, direct vanaf dag 1 toepasbaar in de praktijk. Gewaardeerd door de deelnemers met gemiddeld een 8,8.

Accreditatie

Deze cursus Register FysioCoach® (ID nummer: 465251) is geaccrediteerd door: Accreditatiebureau kwaliteitshuis fysiotherapie met 138 punten. Dit geldt voor KNGF en Keurmerk Fysiotherapie.

Verbreding van je rol als fysiotherapeut

Wil jij meer aandacht voor arbeid en (arbeids)participatie binnen je fysiotherapeutisch handelen? Of wil je je zorgaanbod in de fysiotherapiepraktijk uitbreiden met een effectieve gedragsmatige en preventieve aanpak en met je cliënten toewerken naar preventie, zelfmanagement en zelfredzaamheid? Of wil je wellicht je markt verbreden met toekomstgerichte bedrijfszorg? Ben je misschien al werkzaam in het bedrijfsleven en wil je juist daar meer toe naar een effectieve, gedegen, bewezen, gedragsmatige aanpak. Of wil je bedrijven ondersteunen in het thema `Duurzame Inzetbaarheid`.

Doel van de opleiding

Je kunt cliënt en organisaties coachen richting eigen verantwoordelijkheid en gedragsverandering met als doel dat zij zelf invloed krijgen en houden op fysieke belasting. Je kunt met de opgedane kennis en kunde een probleem, situatie of proces ontleden en de herkomst, de samenhang van de verschillende componenten begrijpen. En daar met haalbare doelstellingen voor ogen, het zelfmanagementbeleid op afstemmen. Ons doel is dat je het geleerde vanaf dag 1 direct kunt toepassen in de praktijk. En dat je na de cursus voldoende praktische handvatten en kennis hebt om ook zélf de verdieping aan te gaan bij klachten of situaties die tijdens de opleiding niet getraind zijn. Je weet welke stakeholders er in het speelveld van de keten van zorgvraag en zelfredzaamheid zijn, wat je rol als Register FysioCoach® is. En hoe je als Register FysioCoach®  daarin van meerwaarde kan zijn en je vanuit jou rol en expertise kunt samenwerken.

Ook na de opleiding blijven we graag met je in contact, wil je meer hierover weten ga dan naar de website van de Triple Dynamix Academy.

Data

Bekijk de alle cursusdata van de volgende Register FysioCoach opleiding die start in september 2022 via deze link. Via deze link vind je per dag de onderwerpen.

Programma

Het onderwijsprogramma voorziet in een compleet pakket van kennis en vaardigheden dat de fysiotherapeut klaarstoomt tot Register FysioCoach®, als dé specialist Zelfmanagement & Preventie. Je leert mens en organisatie te begeleiden in hun gezondheidsbewustzijn naar bewustwording, gedragsverandering en zelfmanagement zodat zij zelf invloed krijgen op fysieke belasting. Je leert dit praktisch en efficiënt in te zetten in de hele keten van zorgvraag naar zelfredzaamheid.

Wetenschappelijk onderbouwd

De inhoud van de opleiding is gebaseerd op wetenschappelijk (literatuur) onderzoek. Dit hebben we voor jou vertaald naar pragmatische invulling, die meteen vanaf opleidingsdag 1 toepasbaar is in de praktijk. Het zelfmanagement model is wetenschappelijk onderbouwd. De coachingsvaardigheden worden op academisch niveau aangereikt. We werken vanuit het brede ICF-perspectief en handelen vanuit de vier dimensies: biomechanisch, fysiologisch, psycho-socio-cultureel en existentieel. Je doet real-time branchebreed ervaring op met fysieke belasting bij voorkomende werkactiviteiten, branchegerichte ergonomie, lichaamshouding, bewegingstechniek en bewegingstactiek, het correct gebruik van ergonomische omstandigheden.

Onderwerpen POST HBO opleiding Register FysioCoach

 • Module 1. Centraal staat de ontwikkeling als mens in je professie. Je leert jezelf in te zetten als een instrument om daarmee derden te helpen naar zelfredzaamheid.
 • Module 2. Real-time ervaring opdoen in adviseren, begeleiden, trainen en coachen op werkhouding, -techniek en -tactiek van medewerkers en het inventariseren, optimaliseren van en adviseren over de ergonomische omstandigheden en hulpmiddelen in verschillende sectoren.
 • Module 3. Centraal staat leren coachen en begeleiden. In samenspraak met de deelnemer wordt onderzocht welke methode het meest aansluit bij zijn persoonlijke kwaliteiten en ontwikkeling.
 • Module 4. De koppeling tussen voorgaande blokken: het coachen van het individu en op groepsniveau naar zelfmanagement. Aandacht voor primaire groepsgewijze preventie, interventie en re- integratie van cliënten. Relevante wetgeving, de communicatie met cliënten, bedrijven, leidinggevenden en bedrijfsartsen over Benutbare Mogelijkheden en hostmanship
 • Module 5. Casuïstiek ingebracht vanuit de opleiding en door de deelnemers. Eindtoetsing

Syllabus

Je ontvangt ontvang tijdens de opleiding per module een syllabus; een naslagwerk met theorie, literatuuropgave, helder beschreven opdrachten en toetsingscriteria.

Competentiedomeinen

Er gewerkt vanuit 6 competentiedomeinen: competentiedomein Specialist, Adviseur, Coach, Trainer, Professioneel leider en Beroepsontwikkelaar. In het beroepsprofiel Register FysioCoach worden deze domeinen uitgebreid toegelicht. Het profiel is te downloaden onder het icoon ‘Register FysioCoach’. 

Competenties

De opleiding is op POST HBO niveau, het dekt NLQF- EQF niveau 7 competenties af.

 • Brede professionalisering
 • Multidisciplinaire integratie
 • Toepassen van wetenschap
 • Transfer en brede inzetbaarheid
 • Creativiteit en complexiteit  in handelen
 • Probleemgericht werken
 • Methodisch en reflectief denken en handelen
 • Sociaal communicatieve bekwaamheid
 • Consequenties voor Register FysioCoach (maatschappelijke verantwoordelijkheid)

HAN SENECA en een leven lang leren

Snel antwoord

Vragen over HAN SENECA of onze dienstverlening?
Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 9.00 tot 17.00 uur

Liever bellen?

Bellen: 024 - 353 1262