Post-hbo Projectmanagement

eceonomie-management-recht
Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • Stel een snelle vraag
  Aan het HAN VoorlichtingsCentrum
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open avonden, meeloopdagen, etc.
 • 20
  Nov
  Open Avond
  Arnhem - 18:00 - 21:00 - 2019
 • 11
  Mar
  Open Avond
  Arnhem - 18:00 - 21:00 - 2020

De opleiding start op 27 september 2019

Draag je verantwoordelijkheid voor of in projecten? Kom je vraagstukken tegen die naast de oplevering van concrete projectresultaten ook om verandering vragen? Met deze opleiding leer je alle belangrijke facetten van het vak project- en programmamanagement in 1 jaar kennen en toepassen.

Post-hbo-opleiding Projectmanagement

Met deze post-hbo leer je methoden als PRINCE2®, Agile/SCRUM Wil je voor de aanpak van de vraagstukken kennen. Tegelijkertijd maak je kennis met zowel bedrijfskundige en veranderkundige aanpakken als ook de ontwikkeling van je persoonlijke projectleiderschapscompetenties op basis van het internationale IPMA competentieprofiel.

In het kort

  10 maandenDuur
  18.30-21.30 uurTijden
  hbo+Niveau
  € 5995,-Kosten

Volg de post-hbo-opleiding Projectmanagement

Deze opleiding leidt tot antwoorden op een drietal hoofdvragen:

 1. Hoe zet je in complexe omgevingen projecten zodanig op dat ze effectief bijdragen aan de strategische doelen van je organisatie?
 2. Hoe zet jij je persoonlijk leiderschap in voor het realiseren van projectsucces ofwel de tevredenheid van de belanghebbenden in en rondom de projecten die je leidt?
 3. Hoe integreer je het vakgebied veranderkunde in de aanpak van je projecten en in je persoonlijk handelen?
 • Je behaalt tijdens deze opleiding je post-hbo-diploma Projectmanagement, het PRINCE2® Foundation examen, een Agile SCRUM certificaat en het officiële IPMA D certificaat (of een bewijs dat je het HAN IPMA examen met goed gevolg hebt afgelegd).
 • Je maakt voor je eigen organisatie een organisatie-analyse, één of meer projectvoorstellen, een business case, een veranderplan en een projectplan. Je reflecteert op je persoonlijk handelen, gebaseerd op de eisen die IPMA daaraan stelt.
 • Daarnaast: je leert jezelf heel goed kennen en je kunt daardoor gemakkelijker inspelen op de complexiteit van de omgeving van projecten waaraan je werkt.

Een proefcollege volgen van post-hbo Projectmanagement?

Wil je weten of de studieinhoud bij je past? Kom proefstuderen! 

Er is geen omschrijving beschikbaar

Ervaringen van anderen

Voor wie

Wanneer je vanuit jouw rol volledig of gedeeltelijk verantwoordelijk bent of wordt voor de realisatie en implementatie van projectresultaten voor jouw organisatie en jouw werk HBO denk- en doevaardigheden vereist, dan verwerf je met de opleiding Projectmanagement een uitstekende basis om jouw competenties te vergroten. Daarbij is het belangrijk dat je tijdens de studie een project leidt of ondersteunt.

Wanneer je geen HBO diploma hebt, voeren we op basis van je cv een intakegesprek en vragen we je werkgever of opdrachtgever een verklaring te geven over het niveau van de werkzaamheden, de bereidheid om tijdens de studie opdrachtgever te zijn voor de realisatie en implementatie van één of meer projecten en het belang voor de organisatie om projectleiderschaps- en verandermanagementvaardigheden te ontwikkelen.

Programma

De opleiding Projectleiderschap bestaat uit vijf intensieve trainingsdagen, inclusief een startweekend. De trainingsdagen worden afgewisseld met interactieve, kennisintensieve modules. Daarbij komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Leiderschapsvaardigheden : je leert vanuit zelfkennis en persoonlijk leiderschap de omgeving, organisatie, mensen, verandering, het project en jezelf effectief te managen.
 • Bedrijfs- en organisatiekunde 1 : je bouwt kennis op over jouw eigen organisatie en de wijze waarop je daarbinnen projectvraagstukken afbakent.
 • Sociale vaardigheden en teamwork : je leert je sociale vaardigheden zowel af te stemmen op je persoonlijke kwaliteiten als op de complexiteit van de projectomgevingen.
 • PRINCE2® Foundation : je leert de PRINCE2® kennen en toepassen ten behoeve van de opzet van projecten in je eigen organisatie. Je sluit de module af met een PRINCE2® foundation examen.
 • Agile/SCRUM : je leert de Agile/SCRUM methode kennen en ontdekt hoe je projecten flexibel en wendbaar af kunt stemmen op de omgeving en de mensen die in en rondom het project hun bijdragen leveren.
 • Verandermanagement : je leert een diversiteit aan veranderkundige aanpakken kennen en hoe je deze optimaal kunt integreren in projectmatige aanpakken.
 • Bedrijfs- en organisatiekunde 2 : je leert een business case te schrijven vanuit het perspectief van zowel het vak projectmanagement als het vak bedrijfseconomie.
 • IPMA D/C : je integreert voorgaande onderdelen in het versterken en verdiepen van je houding, vaardigheden en kennis over het managen van projecten. Je sluit dit onderdeel af met het HAN IPMA D examen en het officiële IPMA D examen (optioneel).
 • Beroepsproducten : je werkt tijdens de opleiding aan een organisatie-analyse, een projectvoorstel, een veranderplan, een projectplan, reflecties op je persoonlijk leiderschap en je projectmanagementcompetenties.

Werkwijze

Tijdens de opleiding Projectmanagement ga je met docenten en medestudenten intensief op zoek naar de antwoorden op vraagstukken die binnen jouw organisatie spelen. Je bakent op basis van deze zoektocht en daaraan gekoppelde analyses een projectvraagstuk af. Je zet het project op en draagt zorg voor de uitvoering.

Gedurende de afbakening, opzet en uitvoering van je project, word je voortdurend vanuit meerdere invalshoeken – organisatiekundig, bedrijfseconomisch, persoonlijk leiderschap, sociale vaardigheden, veranderkundig, projectmanagementvaardigheden – door ervaren trainers begeleid.

Toetsing

Toetsing vindt plaats via action learningopdrachten (realiseren beroepsproducten) en tentamens.

Certificering

Als je de opleiding met een voldoende afsluit, ontvang je het landelijk erkende Post-hbo-diploma 'Projectmanagement' van de Stichting Post Hoger Beroepsonderwijs Nederland (SPHBO) en word je opgenomen in het Landelijk Abituriënten Register.

De opleiding biedt tevens de mogelijkheid om deel te nemen aan examens voor certificering op Prince® Foundation en IPMA D of C-niveau.

Kortom: in één jaar tijd verwerf je drie officieel erkende certificaten en ontwikkel je diepgaande kennis over jezelf en vaardigheden die je kunt inzetten om projectsucces te realiseren. Veel van je voorgangers ervaren dit laatste als het mooiste certificaat van deze opleiding.

Openingsweekend

De opleiding start met een trainingsweekend op 27 en 28 september 2019. Eerste collegeavond op 1 oktober 2019.

Kosten

€ 5995,- vrij van btw. Inclusief: Prince2 examen. Exclusief: literatuur en IPMA examen.

Partner

Hogeschool van Arnhem en Nijmegen is een business partner van de ATO stichting De Project Academie. Als zodanig kunnen we naast het geven van de trainingen ook ter plekke examens afnemen. De trainers zijn gecertificeerd door APMG, de ontwikkelaar van PRINCE2®.

Snel antwoord

Vragen over de opleiding?
Stel je vraag aan HAN Deeltijdstudies. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 8.30 tot 17.00 uur

Liever bellen?

Bellen: 026 - 369 1300