Post-hbo Praktijkopleiding MKB

Er is geen omschrijving beschikbaar
Meld je aan
Startdatum is nog niet bepaald
 • Meld je vast aan
 • Meer informatie...
  Brochure, helpdesk
  • Vraag een adviesgesprek aan
   Stel al je vragen aan een specialist
  • Stel een snelle vraag
   Aan het HAN VoorlichtingsCentrum
  • Brochure aanvragen
   En bekijk thuis rustig het aanbod

  De startdatum is nog niet bepaald

  De HAN biedt in samenwerking met NBA, de Samenwerkende Register Accountants en Accountants Administratieconsulenten (SRA) en Full Finance de Praktijkopleiding MKB aan. Het doel van de Praktijkopleiding MKB is je te ontwikkelen tot het niveau van een beginnend Accountant.

  Post-hbo Praktijkopleiding MKB

  De post-hbo opleiding tot Accountant-Administratieconsulent (AA) bestaat uit een theorieopleiding en een praktijkopleiding. In de praktijkopleiding MKB word je opgeleid tot een accountant die in staat is een MKB-ondernemer in al zijn facetten van het ondernemerschap bij te staan. De MKB-accountant is de allround adviseur van de MKB-ondernemer.

  Zodra je begonnen bent met je theoretische opleiding, kun je met de praktijkopleiding starten. Het beste is om je theorie- en praktijkopleiding gelijktijdig te volgen. Door integratie tussen de opleidingen ontstaan synergievoordelen voor jou als student. Daarnaast komt het de kwaliteit van het gehele opleidingstraject ten goede.

  In het kort

   3 jaarDuur
   hbo+Niveau
   DeeltijdVariant

  Programma

  In de praktijkopleiding MKB ligt een sterk accent op fiscale en bedrijfseconomische advisering. Ook wordt er aandacht besteed aan (overige) assurance-werkzaamheden.  Je legt in de praktijkopleiding je groei van assistent accountant naar beginnend beroepsbeoefenaar vast.

  Tijdens de praktijkopleiding word je beoordeeld op basis van je eigen persoonlijke ontwikkeling. Je begint de opleiding daarom met een 0-meting. Op basis van de 0-meting wordt vastgesteld over welke vaardigheden en beroepshouding je al beschikt en welke verder ontwikkeld moeten worden. De generieke eindtermen (eindniveau opleiding) dienen daarbij als uitgangspunt. Je legt je ontwikkeltraject vast in een persoonlijke ontwikkelingsplan. Tijdens je opleiding wordt je begeleid door een praktijkbegeleider, veelal van je eigen kantoor.

  Door middel van rapportages laat je je groei in de praktijk zien. Je onderbouwt je ontwikkeling aan de hand van (beroeps)producten die je op je werk of in je theorieopleiding hebt gemaakt. Een onafhankelijk beoordelaar toetst of je professionele groei voldoende is.Naast het werken aan je professionele ontwikkeling in de praktijk ontwikkel je je ook door het volgen van een aantal trainingsdagen per jaar. Het trainingsprogramma is gericht op het (verder) ontwikkelen van de algemene en communicatieve beroepsvaardigheden. De trainingen helpen je in de rol van adviseur, teamspeler en kritisch beoordelaar.

  Voor wie

  Je bent toelaatbaar als je nu bezig bent met de theorieopleiding van de post-hbo AA (opleidingsoriëntatie MKB). Je bent ook toelaatbaar als je werkzaam bent binnen de accountancy en in het verleden je theorieopleiding post-hbo AA hebt afgerond. Als je meer dan zes jaar geleden je theoretische opleiding hebt afgerond, dan is een kennistoets over de actuele veranderingen binnen de accountancy onderdeel van de toelating.

  Praktische informatie

  De prakijkopleiding duurt nominaal drie jaar. Hoelang je opleiding duurt hangt af van je eigen ontwikkeling. Je dient de Praktijkopleiding in zeven jaar af te ronden. Voor uitgebreide informatie over de onderdelen van de opleiding verwijzen we je naar de website van de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA). De 'Informatiegids Praktijkopleiding MKB' geeft uitgebreide uitleg over de opleiding.

  Aanmelden

  Als je wilt starten met de praktijkopleiding bij de HAN heb je de keus om je aan te melden via de SRA of via de NBA. Als je werkzaam bent op een kantoor dat lid is van de SRA meld je je aan via de SRA. Zo niet, dan meld je je aan bij de NBA.

  Formeel betekent dit dat de SRA respectievelijk de NBA eindverantwoordelijk is voor de inhoud van de opleiding. In de praktijk proberen we voor de HAN-studenten de georganiseerde onderdelen bij de HAN te plannen en gaan we de HAN-studenten vanuit de HAN te ondersteunen bij hun opdrachten. We streven er naar om de theorie- en de praktijkopleiding zo veel mogelijk te integreren. Full Finance biedt ondersteuning bij assurance-opdrachten waarvan je gebruik kunt maken als je op kantoor onvoldoende (overige) assurance opdrachten kunt uitvoeren om aan de opleidingseisen te voldoen.

  Snel antwoord

  Vragen over de opleiding?
  Stel je vraag aan HAN Deeltijdstudies. We helpen je graag verder.

  Openingstijden

  Werkdagen: 8.30 tot 17.00 uur

  Liever bellen?

  Bellen: 026 - 369 1300