Post-hbo Praktijkopleiding MKB

economie management recht
Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
Kom langs
Open Avonden, Meeloopdagen etc.
 • 17nov
  Open Avond
  Arnhem - 17:00 - 21:00

De opleiding start 1 november 2021 en 1 december 2021

MKB-ondernemers bijstaan in alle facetten van het ondernemerschap. Als allround adviseur waardevolle adviezen geven. En hiervoor alle praktische bagage hebben. Wil jij aan de slag als accountant MKB? Volg de Praktijkopleiding MKB bij de HAN. Meld je nu aan!

In het kort

  3 jaarDuur
  hbo+Niveau
  DeeltijdVariant

Samenwerking met SRA, NBA en Full Finance

De post-hbo opleiding tot Accountant-Administratieconsulent (AA) bestaat uit een theoretische opleiding en een praktijkopleiding. De HAN biedt de post-hbo Praktijkopleiding MKB aan in samenwerking met NBA, SRA (Samenwerkende Register Accountants en Accountants Administratieconsultenten) en Full Finance. Wil je beginnen? Dan kan je je op elk moment aanmelden via de SRA of de NBA. Aan het begin van iedere maand start een nieuwe groep. Werk je op een kantoor dat lid is van de SRA? Meld je dan aan via de SRA. Is dit niet het geval, meld je dan aan via de NBA.

Formeel betekent dit dat de SRA respectievelijk de NBA eindverantwoordelijk is voor de inhoud van de opleiding. In de praktijk plannen we waar mogelijk voor jou als HAN-student de georganiseerde onderdelen bij de HAN. We ondersteunen je ook bij opdrachten. We willen de theorie- en de praktijkopleiding zo veel mogelijk integreren. Full Finance biedt ondersteuning bij assurance-opdrachten. Die mag je gebruiken als je op kantoor onvoldoende (overige) assurance-opdrachten kunt uitvoeren om aan de opleidingseisen te voldoen.

Voor wie is deze opleiding?

Jij hebt een passie voor accountancy en het MKB. Je werkt al binnen de accountancy of bent van plan dit te doen. Je wilt je ontwikkelen tot het niveau van een beginnend MKB-accountant. En alles in huis hebben om MKB-ondernemers bij te staan en te adviseren. Je volgt deze praktijkopleiding bij voorkeur tegelijk met de theoretische opleiding AA Oriëntatie Accountancy MKB. Zo zie je direct de verbinding tussen theorie en praktijk. En het komt de kwaliteit van het opleidingstraject ten goede. 

Lees snel verder of bekijk het complete overzicht met deeltijdopleidingen accountancy en control bij de HAN.

Programma post-hbo Praktijkopleiding MKB

In de Praktijkopleiding MKB ligt een sterk accent op fiscale en bedrijfseconomische advisering. Ook is er aandacht voor (overige) assurance-werkzaamheden. Je legt in de praktijkopleiding je groei van assistent accountant naar beginnend beroepsbeoefenaar vast.

Persoonlijke ontwikkeling
Jouw persoonlijke ontwikkeling staat voorop tijdens deze opleiding. Je start daarom met een 0-meting. Die bepaalt over welke vaardigheden en beroepshouding je al beschikt. En welke je nog moet ontwikkelen. Het eindniveau van de opleiding is daarbij het uitgangspunt. Je legt je ontwikkeltraject vast in een ontwikkelingsplan. Je krijgt begeleiding van een praktijkbegeleider, vaak van je eigen kantoor.

Trainingsdagen
Ook werk je aan jezelf tijdens een aantal trainingsdagen per jaar. Doel van dit trainingsprogramma het (verder) ontwikkelen van je algemene en communicatieve beroepsvaardigheden. Zo groei je verder in je rol van adviseur, teamspeler en kritisch beoordelaar.

Meer weten?Kom naar de Open Avond op 17 november!

Past de Praktijkopleiding MKB bij de volgende stap in je carrière? Ontdek het op de Open Avond van 17 november! Stel al je vragen aan docenten en studenten en proef meteen de sfeer op de campus in Arnhem of Nijmegen. Liever de online voorlichtingen vanuit huis volgen? Dat kan ook.

 

317759 Low Resolution, Klas met deeltijd en duale studenten bij de HAN University of Applied Sciences studierichting Financien en Rechten op LvS10.

Verdere informatie