Post-hbo Praktijkopleiding MKB

economie management recht
Meld je aan
Startdatum is nog niet bepaald
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
  • Stel een snelle vraag
    Aan het HAN VoorlichtingsCentrum

Startdatum is nog niet bepaald

MKB-ondernemers bijstaan in alle facetten van het ondernemerschap. Als allround adviseur waardevolle adviezen geven. En hiervoor alle praktische bagage hebben. Wil jij aan de slag als accountant MKB? Volg de Praktijkopleiding MKB bij de HAN. Meld je nu aan!

In het kort

    3 jaarDuur
    hbo+Niveau
    DeeltijdVariant

Samenwerking met SRA, NBA en Full Finance

De post-hbo opleiding tot Accountant-Administratieconsulent (AA) bestaat uit een theorieopleiding en een praktijkopleiding. De HAN biedt de Praktijkopleiding MKB aan in samenwerking met NBA, SRA (Samenwerkende Register Accountants en Accountants Administratieconsultenten) en Full Finance. Wil je beginnen? Dan kan je je aanmelden via de SRA of de NBA. Werk je op een kantoor dat lid is van de SRA? Meld je dan aan via de SRA. Is dit niet het geval, meld je dan aan via de NBA.

Formeel betekent dit dat de SRA respectievelijk de NBA eindverantwoordelijk is voor de inhoud van de opleiding. In de praktijk plannen we waar mogelijk voor jou als HAN-student de georganiseerde onderdelen bij de HAN. We ondersteunen je ook bij opdrachten. We willen de theorie- en de praktijkopleiding zo veel mogelijk integreren. Full Finance biedt ondersteuning bij assurance-opdrachten. Die mag je gebruiken als je op kantoor onvoldoende (overige) assurance-opdrachten kunt uitvoeren om aan de opleidingseisen te voldoen.

Voor wie is deze opleiding?

Jij hebt een passie voor accountancy en het MKB. Je werkt al binnen de accountancy of bent van plan dit te doen. Je wilt je ontwikkelen tot het niveau van een beginnend MKB-accountant. En alles in huis hebben om MKB-ondernemers bij te staan en te adviseren. Je volgt bij voorkeur tegelijkertijd de theoretische opleiding. Bekijk ook de toelatingseisen.

Programma post-hbo Praktijkopleiding MKB

 

Je volgt deze praktijkopleiding dus bij voorkeur tegelijk met de theoretische opleiding. Zo zie je direct de verbinding tussen theorie en praktijk. En het komt de kwaliteit van het opleidingstraject ten goede. In de Praktijkopleiding MKB ligt een sterk accent op fiscale en bedrijfseconomische advisering. Ook is er aandacht voor (overige) assurance-werkzaamheden. Je legt in de praktijkopleiding je groei van assistent accountant naar beginnend beroepsbeoefenaar vast.

Persoonlijke ontwikkeling
Jouw persoonlijke ontwikkeling staat voorop tijdens deze opleiding. Je start daarom met een 0-meting. Die bepaalt over welke vaardigheden en beroepshouding je al beschikt. En welke je nog moet ontwikkelen. Het eindniveau van de opleiding is daarbij het uitgangspunt. Je legt je ontwikkeltraject vast in een ontwikkelingsplan. Je krijgt begeleiding van een praktijkbegeleider, vaak van je eigen kantoor.

Trainingsdagen
Ook werk je aan jezelf tijdens een aantal trainingsdagen per jaar. Doel van dit trainingsprogramma het (verder) ontwikkelen van je algemene en communicatieve beroepsvaardigheden. De trainingen helpen je zo verder in de rol van adviseur, teamspeler en kritisch beoordelaar.

Verdere informatie