Post-hbo Master of Science in Controlling

In gesprek over de opleiding pre-master Science in controlling
Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod

De opleiding start 2 november 2023 en 8 februari 2024

Wil jij na je hbo doorstromen en de universitaire titel Master of Science in Controlling (MSc) halen? Dan is deze pre-master echt iets voor jou. Het eerste jaar volg je bij de HAN. De masterfase van deze controlling opleiding volg je bij Nyenrode Business Universiteit.

In het kort

  2,5 jaarDuur
  14.00-21.00 uurDonderdag
  woNiveau
  € 10.000,-Kosten 1e jaar

Voor wie is deze opleiding?

De Master of Science in Controlling (MSc) is een praktijkgerichte controllersopleiding op universitair niveau. Je ontwikkelt je tot een financiële businesspartner voor organisaties die een waardevolle bijdrage levert aan de (financiële) gezondheid van organisaties. In deze spilfunctie gaat het om meer dan vakkennis. Daarom staat in deze opleiding naast vakinhoud ook kritisch denken en het verder ontwikkelen van persoonlijke vaardigheden centraal zodat je optimaal kunt functioneren binnen een managementteam.

De pre-master van deze controllersopleiding (1e jaar) kun je bij de HAN in Arnhem volgen. Wel zo makkelijk als je in deze regio woont en een goede aansluiting vanuit je bachelordiploma wilt. De rest van de opleiding, de masterfase, volg je dan bij Nyenrode in Breukelen. Deze pre-master sluit daar optimaal op aan door de samenwerking met Nyenrode.

Download brochure (Pre-) Master of Science in Controlling
Al onze deeltijdopleidingen accountancy en controlling in één overzicht

Wat levert deze opleiding je op?

​Met het certificaat van de pre-master krijg je toegang tot de masterfase bij Nyenrode Business Universiteit. Rond je de gehele masteropleiding goed af? Dan ben je in staat om een sterke en kritische financiële business partner te zijn voor managementteams. Je weet hoe je organisaties adviseert bij complexe financieel-economische vragen. Je levert een waardevolle bijdrage aan de (financiële) gezondheid van een organisatie. Je behaalt de universitaire titel Master of Science (MSc) in Controlling. De titel wordt verleend onder de verantwoordelijkheid van Nyenrode Business Universiteit. Op je certificaat komt 'Powered by Nyenrode' te staan.  

Partner van Nyenrode

De HAN biedt deze controllersopleiding aan in samenwerking met Nyenrode Business Universiteit. Zij zijn verantwoordelijk voor lesmateriaal en tentamens. Jij weet dus dat er twee sterke opleiders achter staan die kwaliteit, aansluiting met de arbeidsmarkt en hoge toegevoegde waarde als prioriteit hebben. 

Natuurlijk leer je veel, maar je ontwikkeld vooral ook je persoonlijkheid als belangrijke spil in de organisatie.

Programma (Pre-) Master of Science in Controlling

De opleiding is breed opgezet met vakken uit 4 verschillende vakgebieden; informatievoorziening, financieel-economisch, bedrijfskundige en ondersteunend. 

Onderwerpen jaar 1: Onderwerpen jaar 2 (masterfase):
• Corporate law; • Personal Leadership Development Journey;
• Operations & Supply Chain Management; • Accounting Information Systems; Risk, Control & Behaviour
• Finance Advanced 1; • Strategic Management;
• Organizational Behaviour: Theory & Research Skills; • Finance Advanced 2;
• Introduction to Tax Law; • Applied Business Research;
• Financial Accounting; • Data Science for Controllers;
• Management Accounting & Control; • Research in Management Accounting & Control;
• Theory of Accounting Informations Systems. • Financial Accounting Theory.

De opleiding heeft mij de kennis gegeven om beter te zien wat collega's van jou als financieel leidinggevende of informatiemanager verwachten.

Blijf flexibel: unieke extra optie

Bij de HAN heb je de extra optie om na de pre-master te besluiten om niet door stromen naar de masterfase, maar af te studeren als controller op post-hbo niveau. Je schrijft dan een afrondend paper en rond daarmee je studie af. Je ontvangt het post-bachelordiploma Controlling.

Verdere informatie

Voordelen bij de HAN

 • Startgarantie en 4 startdata: in september, november, februari en april.
 • Kleine groepen, hoge studenttevredenheid en ervaren docenten.
 • Makkelijk bereikbaar met zowel de auto als de trein.

Persoonlijk opleidingsadvies

Op basis van je huidige loopbaan en leerdoelen geven we je graag persoonlijk opleidingsadvies. Dat kan bij de HAN, telefonisch of via Teams.

Kom sfeer proeven
 

Open Avond 22 november

Waarom kiezen voor deze opleiding bij de HAN? Nou, omdat je bij de HAN samen leert. Maakt niet uit hoe oud je bent en wat je ervaring is. Mensen in je klas kunnen je verder helpen, inspireren of nemen inzichten uit de praktijk mee. Door je eigen werkplek en die van je klasgenoten kom je ook in contact met bedrijven. Dit begint al op de Open Avond. Een extra reden om naar de volgende Open Avond te komen op woensdag 22 november 2023.

317759 Low Resolution, Klas met deeltijd en duale studenten bij de HAN University of Applied Sciences studierichting Financien en Rechten op LvS10.

Contact

Heb je vragen? Wij helpen je graag verder.

 • Bel met ASK HAN: 024 - 353 0500
 • Je kunt ons bereiken op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur
ef57ea7c-0cff-11ee-b1cf-02565807075b Accountancy student trappenhuis cafe financieel

Misschien ook interessant voor jou

Controlling

Organisaties worden steeds complexer. Als controller heb je diepgaande kennis, kunde en inzicht. Maar ook de vaardigheid om in het managementteam mee te draaien. Wil jij jezelf verder ontwikkelen? Dan is deze opleiding precies iets voor jou! Duur: 1 jaar.

32878 project-docent

Cursus CSRD: rapporteren over duurzaamheid

Leer in 6 bijeenkomsten hoe een organisatie kan rapporteren over duurzaamheid. Unieke opzet door de combinatie van de meest actuele theorie met aangereikte praktische handvatten en praktijkopdrachten. Duur: 2 maanden. Kan ook incompany.

343461 Foto van twee mensen in overleg met een tablet in kantoorruimte met planten voor projectpagina van het ass. lectoraat Sustianable Finance & Tax.

Overzicht opleidingen financieel management

De HAN is dé opleider voor accountancy en control. Bekijk welke deeltijdopleidingen wij aanbieden op post-hbo, master, associate degree en bachelor niveau.

d35644bc-0d00-11ee-8891-02565807075b Finance-Tax-And-Advice_studenten-roltrap-afem-muur-0308_2023