Post-hbo Leidinggeven en Teammanagement

werken in de hal
Meld je aan
Startdatum is nog niet bepaald
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open Avonden, Meeloopdagen etc.
 • 17nov
  Open Avond
  Arnhem - 17:00 - 21:00
 • Activiteiten
  Plan nu een afspraak in

Startdatum is nog niet bepaald

Leiderschap is een ambacht, een vak. Het vraagt kennis, vaardigheden en visie. Je moet je als leider blijven ontwikkelen, als persoon en professional. Een manager zei eens: “Ik speel elke dag een wedstrijd, maar ik train zo weinig”. In deze post-hbo gaat het om die extra training in leiderschap!

In het kort

  6 wekenDuur4 bijeenkomsten
  14.00 - 21.00 uurLestijden
  post-hboNiveau
  € 1495,-KostenInclusief arrangement en lichte maaltijd

Leidinggeven: een boeiend vak

In deze post-hbo opleiding gaat het over het vakgebied van leidinggeven en over teamontwikkeling. De klassieke manier van leidinggeven verdwijnt en er vindt een ontwikkeling plaats waarbij de verantwoordelijkheid steeds dichter naar de werkvloer gebracht wordt. Je ziet dit terug in de ontwikkeling van bijvoorbeeld zelfsturing, resultaatverantwoordelijkheid en autonomie. Voor leidinggevenden vraagt dit een andere manier van sturen. Hoe moeilijk ook, maar het begint met loslaten. Er is een verschuiving van sturen vanuit control naar sturen vanuit vertrouwen en commitment. Teamleiders moeten zich een coachende en faciliterende stijl van leidinggeven eigen maken. Van de medewerkers wordt gevraagd meer regie op eigen handelen te nemen en daarvoor de verantwoordelijkheid te dragen.

De vraag aan teamleiders: hoe realiseer je dat met je mensen? Wat zijn de succesfactoren van goed teamwork en het nemen van eigen verantwoordelijkheid? Leidinggeven is echt een vak, een ambacht. Hierbij is het ook belangrijk om resultaatgericht te zijn; gericht op continue verbetering en ervoor zorgen dat de performance op de werkvloer zo optimaal mogelijk is.

Meer weten?Kom naar de Open Avond op 17 november!

Past de post-hbo Leidinggeven en Teammanagement bij de volgende stap in je carrière? Ontdek het op de Open Avond van 17 november! Stel al je vragen aan onze docenten op de Informatiemarkt en proef meteen de sfeer op de campus in Arnhem.

317640 Low Resolution, Klas met deeltijd en duale studenten bij de HAN University of Applied Sciences studierichting Management en Organisatie op IPKW Waterstoflab

Voor wie is de post-hbo Leidinggeven en Teammanagement?

Leiderschap staat sterk in de belangstelling. Zeker in deze tijd. Al lang voor corona was de wereld sterk in beweging. Allerlei issues liggen op tafel, zoals: veranderende teams, thuiswerken, digitalisering, werkgeluk en gezondheid, continue verbeteren etc. Er wordt een groot appel gedaan op de leidinggevende, de manager.

Deze post-hbo opleiding is bedoeld voor leidinggevenden met veel of weinig ervaring met het vak van leidinggeven. Het gaat erom dat je vanuit je positie als leidinggevende enerzijds werkt aan je eigen persoonlijke en professionele ontwikkeling en profilering en anderzijds inzichten en tools meekrijgt om impact te hebben in je organisatie en de teams. Wil je met deze praktische opleiding je kennis en vaardigheden vergroten? Dan is de post-hbo opleiding Leidinggeven en Teammanagement iets voor jou!

Advies nodig?

Heb je nog vragen over Leidinggeven en Teammanagement? Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan! Tijdens het gesprek bespreken we of de opleiding aansluit bij jouw verwachtingen, ambities en mogelijkheden. Het adviesgesprek plannen we op een moment dat het jou uitkomt. Bij de HAN, telefonisch of via Teams.

33919 Overlegen en samenwerken

Programma Leidinggeven en Teammanagement

In deze opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Leiderschap: visie op leiderschap en benodigde competenties.
 • Teameffectiviteit: succesfactoren van teamwork en resultaatgericht aansturen.
 • Analyseren van de grondoorzaken van een probleem, opstellen van een effectmetingsplan, ontplooien van activiteiten om de performance te optimaliseren.
 • Beïnvloeden van gedrag en houding: groepsprocessen.
 • Benutten van individuele kwaliteiten.
 • Ontwikkelen en situationeel leidinggeven.

Tijdens het hele programma ga je aan de slag met actuele inzichten, theorieën en modellen. Vraagstukken als leidinggeven op afstand en hybride werken komen aan bod. We stimuleren je om je eigen visie over leiderschap en teammanagement verder te ontwikkelen. Daarnaast werk je aan je eigen actie- en changeplan om daarmee een van de issues die er bij jou in de praktijk spelen beter aan te kunnen.

Verdere informatie

Jouw docentHans Prinsen

Hans Prinsen is een energieke, ervaren leidinggevende, teamcoach en trainer, die op een enthousiasmerende wijze de nodige kennis en ervaring overbrengt aan de groep. Hans is een verhalenverteller die aan de hand van concrete situaties en voorbeelden de theorie aan de praktijk verbindt. Hij is in diverse instanties en bedrijven leidinggevende geweest en heeft jarenlange ervaring als coach en trainer in grote en middelgrote bedrijven en instellingen. Hans is partner van EMC Performance, een toonaangevend opleidingsbureau voor maatwerk-bedrijfsopleidingen en daarnaast partner van de Bedrijfskunde Opleidingen Utrecht.

Leiderschap en Teamcoaching docent Hans Prinsen

Meer management-gerelateerde opleidingen

Wil jij je nóg verder verdiepen op het gebied van management? Op deze overzichtspagina vind je het gehele aanbod aan (post-)hbo opleidingen en cursussen op bedrijfskundig gebied bij de HAN.

Snel antwoord

Vragen over de opleiding?
Stel je vraag aan HAN Deeltijdstudies. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 8.30 tot 17.00 uur

Liever bellen?

Bellen: 026 - 369 1300