Post-hbo Lean en Procesmanagement

eceonomie-management-recht
Meld je aan
Startdatum is nog niet bepaald
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open Avonden, Meeloopdagen etc.
 • Proefstuderen
  Plan nu een afspraak in

Startdatum is nog niet bepaald

Act smart, think Lean! Je organisatie is in beweging. Klanten zijn veeleisend. Kosten moeten dalen. Het aanbod moet verbeteren. Jij weet hoe je een verbeterproject opzet en neemt collega’s mee in de positieve flow. Volg de Green Belt opleiding Lean en Procesmanagement. Meld je aan!

In het kort

  3 - 6 maandenDuur12 dagdelen
  13.00-17.00 uurLestijdenTweewekelijks een bijeenkomst
  hboWerk- en denkniveau
  Ca. 8 uurStudiebelasting per week
  € 3.850,-Kosten

Voor wie is de Green Belt opleiding Lean en Procesmanagement?

Werk jij als leidinggevende of ben je project- of procesmanager? Wil jij ook graag de verbinder, de facilitator zijn die een Lean en continu verbeteren binnen jouw organisatie echt op de kaart zet? En mensen hierin meekrijgt? Dan is de Green Belt opleiding Lean en Procesmanagement iets voor jou!

Doordat ik deze cursus heb doorlopen heb ik met mijn verbeterteam een andere manier van samenwerken mogen ervaren. Eén waar we allen energie uit halen en op een realistische manier samen werken aan verbetering om het onderwijs nog beter te maken!"

Wat maakt deze Green Belt opleiding uniek?

 • Tijdens de opleiding voer je direct een Lean project uit in je eigen organisatie. Hierbij krijg je uitgebreide coaching door experts van het HAN Lean QRM centrum
 • De lessen zijn interactief en worden afgestemd op jouw Lean project. In de lessen spelen we games en oefenen we met hulpmiddelen die je daarna direct kan toepassen binnen je organisatie.
 • Er is ruim aandacht voor het meenemen van mensen in het project (verandermanagement). Ook kijk je daarbij regelmatig in de spiegel en stel je vast welke verbeteringen jij als facilitator doormaakt.
 • Aan het einde van de opleiding heb jij je project afgerond en ben je volledig gecertificeerd als Lean Green Belt facilitator. Je kunt aan de slag met je volgende Lean project!

Advies nodig?

Heb je nog vragen over Lean en Procesmanagement? Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan! Tijdens het gesprek bespreken we of de opleiding aansluit bij jouw verwachtingen, ambities en mogelijkheden. Het adviesgesprek plannen we op een moment dat het jou uitkomt. Bij de HAN, telefonisch of via Teams.

33919 Overlegen en samenwerken

Het was een toffe en leerzame tijd. Door de leuke groep die we hadden en uiteraard het enthousiasme van Arian en Maarten. Vooral het veelal praktijkgericht bezig zijn sprak me heel erg aan. Het zijn geen complete PowerPoint-presentaties die afgegaan worden! Je bent actief bezig. Zelf ben ik anders naar mijn werk en collega’s gaan kijken. Waar kunnen we verbeteren en hoe kunnen we dit samen doen? Je krijgt meer waardering voor je collega’s, doordat je ze beter begrijpt: samen verbeteren!"

Programma Lean en Procesmanagement

Je gaat vanaf het begin van de opleiding aan de slag met je eigen verbeterproject. Je past de lesstof dus direct toe in je eigen organisatie. Je krijgt zo een goed beeld wat Lean is en hoe je er in jouw organisatie mee kunt werken. In de hele opleiding is er veel aandacht voor verandermanagement: hoe krijg je je collega’s mee, zodat je de kans op succes sterk vergroot? Je leert hoe je hen actief betrekt bij continu verbeteren. Zo ontwikkel je samen met je collega’s verbeterroutines die ook na de praktijkopleiding stand houden en zo verdient de investering in de opleiding zich direct terug.

De A3-methodiek vormt de rode draad in de opleiding. Aan bod komen:

 • Aanleiding 
 • Huidige situatie  
 • Doelstelling 
 • Root Cause Analyse
 • Toekomstige situatie en maatregelen 
 • Planning en uitvoering 
 • Borging en Monitoring 

Bij ieder thema krijg je uitleg over het toepassen van de juiste Lean-tools. Er is ook aandacht voor Lean- verandermanagement, -leiderschap en -cultuur elementen, om voor draagvlak te zorgen voor nieuwe ideeën. Er is volop ruimte voor je eigen vragen en onderlinge feedback. 

Verdere informatie

StudiekostenVraag het STAP-budget aan!

Schrijf je je in voor Lean en Procesmanagement? Dan kun je een STAP-budget van maximaal €1.000,- aanvragen. STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarktpositie. Het is een subsidie van de overheid waarmee je je kunt blijven ontwikkelen tijdens je loopbaan. Het STAP-budget vervangt de belastingaftrek voor scholingskosten.

31727 groep studenten tijdens hoorcollege

Meer projectmatig-gerelateerde opleidingen

Wil jij je nóg verder verdiepen op het gebied van Projectmanagement? Op deze overzichtspagina vind je het gehele aanbod aan (post-)hbo opleidingen en cursussen op projectmanagement-gebied bij de HAN.

Contact

Heb je vragen over deze opleiding? Of kunnen we je helpen met het maken van een keuze? We helpen je graag verder.

Telefoons internationaal