Post-hbo Lean en Procesmanagement

drie personen aan het overleggen aan een houten tafel voor een bord met post-its
Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open Avonden, Meeloopdagen etc.
 • Proefstuderen
  Plan nu een afspraak in

De opleiding start 9 maart 2023 en 21 september 2023

Wil jij leren om processen bewust te verbeteren? En je officiële Lean Green Belt certificaat halen? Tijdens de opleiding Lean en Procesmanagement voer je een Lean project uit in je organisatie. Je krijgt uitgebreide coaching en we besteden veel aandacht aan het meenemen van mensen in het project.

In het kort

  3-5 maandenDuur10 dagdelen
  13.00-17.00 uurLestijdenTweewekelijks een bijeenkomst
  hboWerk- en denkniveau
  Ca. 8 uurStudiebelasting per week
  € 4.295,-Kosten

Door de overgang naar een nieuw inschrijvingssysteem hebben we helaas te maken met een storing waardoor niet elke aanmelding goed wordt verwerkt. Ervaar jij problemen met aanmelden? Stuur een mail naar ask@han.nl en vermeld daarin je naam, telefoonnummer en vooropleiding. Dan zetten wij jouw aanmelding zo snel mogelijk in gang. Onze excuses voor het ongemak.

Voor wie is de Green Belt opleiding Lean en Procesmanagement?

Initieer of begeleid jij verbeterprojecten? Of ga je dit in de toekomst doen? En wil je leren om processen en projecten bewuster aan te pakken? Dan is de Green Belt opleiding Lean en Procesmanagement iets voor jou. Word de verbinder en facilitator die Lean en continu verbeteren binnen jouw organisatie echt op de kaart zet!

Het was een toffe en leerzame tijd. Door de leuke groep die we hadden en uiteraard het enthousiasme van Arian en Maarten. Vooral het veelal praktijkgericht bezig zijn sprak me erg aan. Het zijn geen complete PowerPoint-presentaties die afgegaan worden! Je bent actief bezig. Zelf ben ik anders naar mijn werk en collega’s gaan kijken. Waar kunnen we verbeteren en hoe kunnen we dit samen doen? Je krijgt meer waardering voor je collega’s, doordat je ze beter begrijpt: samen verbeteren!"

Wat maakt deze Green Belt opleiding uniek?

 • Tijdens de opleiding voer je een Lean project uit in je eigen organisatie. Je krijgt hierbij uitgebreide coaching door experts van het HAN Lean QRM centrum.
 • De lessen worden afgestemd op jouw Lean project. We spelen games en oefenen met Lean tools die je daarna direct kan toepassen binnen je organisatie.
 • Er is ruim aandacht voor het meenemen van mensen in het project. Ook kijk je daarbij regelmatig in de spiegel en stel je vast welke verbeteringen jij als facilitator doormaakt.
 • Aan het einde van de opleiding heb jij je project afgerond en ben je volledig gecertificeerd als Lean Green Belt facilitator.

Advies nodig?

Heb je nog vragen over Lean en Procesmanagement? Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan! Tijdens het gesprek bespreken we of de opleiding aansluit bij jouw verwachtingen, ambities en mogelijkheden. Het adviesgesprek plannen we op een moment dat het jou uitkomt. Bij de HAN, telefonisch of via Teams.

33919 Overlegen en samenwerken

Programma Lean en Procesmanagement

Je krijgt een goed beeld van wat Lean is en hoe je er in jouw organisatie mee kunt werken. In de hele opleiding is er veel aandacht voor verandermanagement: hoe kun je je collega’s actief betrekken zodat je de kans op succes sterk vergroot? Met je collega’s ontwikkel je verbeterroutines die ook na de opleiding stand houden en zo verdient de investering in de opleiding zich direct terug. De project A3-methodiek vormt de rode draad in de opleiding. Aan bod komen:

 • Aanleiding 
 • Huidige situatie  
 • Doelstelling 
 • Root Cause Analyse
 • Toekomstige situatie en maatregelen 
 • Planning en uitvoering 
 • Borging en Monitoring 

Ik heb de opleiding als inspirerend ervaren, mede door de studiegenoten uit verschillende bedrijfstakken. Stapsgewijs en aan de hand van de theorie heb ik een bestaand probleem aangepakt. Het verbeterteam waarmee ik gewerkt heb was enthousiast om op deze wijze met hun vak bezig te zijn. Het gaf ons nieuwe inzichten en leidde tot verrassende oplossingen."

Wat zeggen oud studenten over Lean- en procesmanagement?

Ruth Hertog is werkzaam als Procescoördinator HAN Logopedie en oud student van de post HBO lean en procesmanagement."Het was niet alleen mijn opleiding, maar ik heb ook mijn collega’s opgeleid tot lean en procesmanagers. Dit was wel echt het grootste cadeautje!”

Tim van Oers is een oud-student van de post-hbo opleiding Lean en procesmanagement.“In plaats van de brandjes blussen, kijk ik naar de oorzaak van een probleem.''

Verdere informatie

StudiekostenVraag het STAP-budget aan!

Schrijf je je in voor Lean en Procesmanagement? Dan kun je een STAP-budget van maximaal €1.000,- aanvragen. Het STAP-budget is een subsidie van de overheid waarmee je je kunt blijven ontwikkelen tijdens je loopbaan. Het vervangt de belastingaftrek voor scholingskosten.

Meerdere mensen zittend in een hoorcollege zaal van de HAN

Jouw docentArian Hofland

Arian werkt binnen het HAN Lean-QRM Centrum en richt zich op de dienstverlenende sector. Hij is als enthousiaste docent en trainer betrokken bij de minor Lean Management en World Class Performance en de cursus lean- en procesmanagement. Daarnaast geeft hij in company trainingen, is hij intern projectleider en traint en begeleidt hij collega's bij het verbeteren van hun processen.

404808 portretfoto Arian Hofland

Meer projectmatig-gerelateerde opleidingen

Wil jij je nóg verder verdiepen op het gebied van Projectmanagement? Op deze overzichtspagina vind je het gehele aanbod aan (post-)hbo opleidingen en cursussen op projectmanagement-gebied bij de HAN.

Contact

Heb je vragen over deze opleiding? Of kunnen we je helpen met het maken van een keuze? We helpen je graag verder.

Telefoons internationaal