Post-hbo Interveniëren op de Onderstroom

Startdatum is nog niet bepaald
Na de basiscursus Trainen en Coachen op de Onderstroom wil je je graag verder verdiepen en weten welke rol de onderstroom speelt in het functioneren van teams en organisaties. Ben je nieuwsgierig hoe je met jouw interventies meer impact hebt? Volg de post-hbo cursus Interveniëren op de onderstroom!
In het kort
Voor wie is Interveniëren op de onderstroom?
Je werkt in een organisatie aan leer-, ontwikkel- en verandervraagstukken. Bijvoorbeeld als adviseur, trainer, (team)coach of als manager. En je merkt dat je interventies niet altijd het gewenste resultaat hebben. Adviezen worden niet opgepakt, je voelt je niet begrepen, je trekt hard aan de kar maar je krijgt geen beweging op gang. Je vindt het moeilijk om de vinger erop te leggen waar het probleem precies zit en welke interventie passend is. Dit zijn momenten waarop het nuttig is om ook de onderstroom te onderzoeken. Na de basis post-hbo Trainen en coachen op de onderstroom ben je toe aan verdere verdieping.
Programma
Deze post-hbo verdiepingsmodule bestaat uit 4 bijeenkomsten, literatuurstudie en praktische opdrachten.
Deel 1. Je magische, aangeboden en dienende plek
- je eigen secure base op orde in de onderstroom
- de impact van het zenuwstelsel en reguleren
- verdiepen in contract vanuit procesadvisering
Deel 2. Anders kijken naar dynamieken
- systemisch waarnemen
- dynamieken in beeld brengen
- systemische vragen
Deel 3. Interveniëren op dynamieken
- Problemen in teams en probleemteams
- Waarnemen en diagnose van de onderstroom in een team
- Interveniëren op dynamieken in teams
Deel 4. Het transitieproces rond
- welkom heten is leren loslaten
- afscheid nemen en vormgeven van een verbinding die doorgaat
- integratie en opbrengst van de verdiepingsmodule
Verdere informatie
Studiekosten: Vraag het STAP-budget aan!
Schrijf je je in voor Interveniëren op de onderstroom? Dan kun je een STAP-budget van maximaal €1.000,- aanvragen. Het STAP-budget is een subsidie van de overheid waarmee je je kunt blijven ontwikkelen tijdens je loopbaan. Let op: de overheid heeft bekend gemaakt dat er vanaf 2024 een einde komt aan het STAP-budget. Het is nog niet bekend of dit gevolgen heeft voor de tijdvakken die starten in juli, september en november 2023.

Jouw docent: Janita Moes
Janita Moes is docent/trainer/coach bij HAN Learning & Development in Organisations. De afgelopen 14 jaar begeleidde en trainde ze L&D professionals in hun professionele en persoonlijke ontwikkeling in het bedrijfsleven en in het hoger onderwijs. Verbeter de wereld, begin bij jezelf is een belangrijk motto voor haar. En werken met de onderstroom is door de jaren heen altijd een rode draad geweest in Janita’s werkwijze, waarbij het doel altijd is om daarmee impact te hebben op de effectiviteit en het resultaat van interventies. Janita heeft een achtergrond in de Sociale Wetenschappen als Onderwijskundige en Opleidingskundige, ze is daarnaast lichaamsgericht coach en heeft zich geschoold in Systemisch werk, Verbindende Communicatie en Mindfulness.

Jouw docent: Ernst Voerman
"Ik help mensen graag effectiever communiceren en samenwerken. Soms gaat het daarbij om het leren van communicatieve vaardigheden. Als het nodig is, onderzoeken we eerst je persoonlijke onderstroom. Die vormen de basis om vervolgens gerichte keuzes te maken. De ene keer werk ik één op één, een andere keer met een groep. Maar altijd persoonlijk, betrokken, doelgericht. En met veel plezier!"

Meer coaching-gerelateerde opleidingen: Bekijk ons volledige aanbod
Wil jij je nóg verder verdiepen als coach? Denk dan bijvoorbeeld aan Coach Duurzame Inzetbaarheid of Provocatief Coachen. Of kijk op de overzichtspagina HAN Mens & Organisatie.

Nieuwsgierig?

Contact
Heb je vragen over deze opleiding? Of kunnen we je helpen met het maken van een keuze? We helpen je graag verder.
- Mail ons: deeltijd.bedrijfskundehr@han.nl
- Liever bellen? 024 - 353 0500
- Openingstijden: op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur
