Employee Experience

Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • Stel een snelle vraag
  Aan het HAN VoorlichtingsCentrum
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open Avonden, Meeloopdagen etc.
 • 18nov
  Online Open Avond
  18:00 - 21:00

De opleiding start10 maart 2021

Het is als organisatie steeds belangrijker om te focussen op het welzijn van medewerkers. Want gelukkige medewerkers zorgen voor gelukkige klanten. En een ongelukkige medewerker schaadt de reputatie van de organisatie. Maak jij van je organisatie een Topwerkgever? Volg de cursus Employee Experience!

Hoera! De bijeenkomsten voor deze opleiding vinden vanaf september weer gewoon op de HAN plaats. We zorgen er wel voor dat de lessen ook worden opgenomen. Zo kun je, als het nodig is, via Microsoft Teams meedoen. Als de docent klachten heeft of als de situatie erom vraagt, is het mogelijk dat we overschakelen naar volledig digitaal onderwijs. 

In het kort

  8 wekenDuur
  13.30-20.30 uurLestijden (tweewekelijks)
  hboNiveau
  € 2.490,-Kostenbtw-vrij

Een proefcollege volgen van Employee Experience?

Wil je weten of de studieinhoud bij je past? Kom proefstuderen! Het proefcollege vindt plaats op 25 november 2020 van 19.00 tot 21.00 uur. Het college is op de HAN campus in Arnhem. Als het door de coronamaatregelen fysiek niet door kan gaan, vindt het college online plaats.

Er is geen omschrijving beschikbaar

Voor wie is deze cursus?

Je wil weten wat de laatste ontwikkelingen zijn op het HRM van Topwerkgevers: Employee Experience. Je wilt leren wat Employee Experience en Employee Experience Design is, waarom het belangrijk is en hoe je er zelf mee kan starten. Je bent (HR) manager of adviseur. 

Programma

Employee Experience bestaat uit inspirerende oefeningen, kennisoverdracht en verdiepende interactie tussen de deelnemers. Tussen de lesdagen worden huiswerkopdrachten gegeven. Reken op 2-4 uur aan voorbereidingstijd. 

De cursus bestaat uit het volgende programma:

Dagdeel

Onderdeel

Korte beschrijving

Dag 1

middag

Kennismaking groep

Wat is Gelukkig werken en Employee Experience?

Waarom is Employee Experience belangrijk voor medewerkers en organisatie?

Toelichting definities en modellen, onderzoek

Dag 1

avond

De basis voor Employee Experience Management: purpose, missie, kernwaarden en slogan en vertaalslag naar de eigen organisatie

Toelichting en opdrachten

Dag 2

middag

Hoe kun je als organisatie Employee Experience inzetten: H.E.A.R.T. model

De 5 factoren van Employee Experience: Happy Cultuur, Energiegevende Werkomgeving, Agile Leiderschap, Redesign van de employee journey en Technologie die voor je werkt

Dag 2

avond

De employee journey 

 

In- door en uitstroom: de HR instrumenten van topwerkgevers

Dag 3

middag

 

Principes van Employee Journey Mapping & Design

Wat we leren van Marketing en de customer journey

Design thinking voor HR

Employee Experience Statement

Werken met persona’s

Meten van de Employee Experience

Dag 3

avond

 

Employee Journey Mapping & Design: case onboarding

Aan de slag met in het kaart brengen van de medewerkersreis, de huidige en gewenste beleving, brainstormen, nieuw ontwerp volgens design thinking!

Dag 4

middag

Best practice(s)

Presentaties ter inspiratie door 1 of 2 gastsprekers

Dag 4

avond

Plan van aanpak eigen case

 

Roadmap van Employee Experience, presentatie eigen plan van aanpak, feedback en afronding leergang

Verdere informatie

Jouw docentHeleen Mes

Heleen Mes is expert in Employee Experience, Employee Journey Mapping & Design en Werkgeluk. Ook is ze partner van het HappinessBureau (consultancy, keynotes en workshops). Heleen bereikte in haar loopbaan met twee werkgevers een top 10 positie Beste Werkgevers, certificering als Top Employer  en een finaleplaats als HR Proffie.  Ze werkte als HR directeur en consultant o.a. bij Technische Unie, De Nederlandsche Bank, AWVN en Berenschot. Heleen is oprichter van de LinkedIn groep Employee Experience Nederland/België, editor van Happy People Better Business Nieuws en hoofd van de jury van de Onboard Award. Samen met Gea Peper is zij auteur van ‘Employee Experience, Happy People Better Business’ dat genomineerd werd voor Managementboek van het jaar 2019 (long list).

Er is geen omschrijving beschikbaar

Jouw docentLucas Swennen

De Employee Experience Design sessie op dag 3 wordt samen gegeven met docent Lucas Swennen van het HappinessBureau. Lucas Swennen is expert op het terrein van journey mapping, (interne) communicatie, (employer) branding en onderzoek. Hij heeft verschillende directiefuncties bekleed en (internationale) organisaties geadviseerd over marketing, medewerkerstevredenheid en merkstrategie – waarmee hij twee Europese prijzen wist te behalen. Hij is mede-eigenaar van het HappinessBureau en publiceert over diverse onderwerpen, waaronder werkgeluk.

Er is geen omschrijving beschikbaar

Verder studeren

Wil jij je nóg verder verdiepen op het gebied van Human Resource Management? Op deze overzichtspagina vind je het gehele aanbod aan (post-)hbo opleidingen en cursussen op HRM-gebied bij de HAN.

Snel antwoord

Vragen over de opleiding?
Stel je vraag aan HAN Deeltijdstudies. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 8.30 tot 17.00 uur

Liever bellen?

Bellen: 026 - 369 1300