Post-hbo EBP-cultuur in Verpleeghuizen

Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder

De opleiding start 6 september 2023

Na succesvolle projecten over het ontwikkelen van een evidence based practice (EBP)-cultuur in teams van verpleegkundigen en verzorgenden in verpleeghuizen (EVIDENCE), start de HAN met een leer-en coachingstraject over dit onderwerp.

Werk je als teamcoach of wil je als teamcoach aan de slag? Ben je leidinggevende en word je coachend leidinggevende of teamcoach van meerdere zelfsturende teams? Heb je een rol om samenwerking in (sociale wijk)teams te organiseren, faciliteren en stimuleren? Wil je je kennis, houding en praktische vaardigheden op dit terrein ontwikkelen? Volg dan de post-hbo-cursus Teamcoaching bij HAN VDO.

In het kort

  Duur7 lesdagen op woensdagStartdatum: 06-09-2023, vervolg: 04-10, 01-11, 06-12, 10-01-2024, 07-02, 06-03
  Studielast108 uur in totaal
  Contacturen 42 uur in totaal
  AccreditatieAanvraag bij V&V
  Kosten€2.895,-**Onder voorbehoud van prijswijzigingen

Over de opleiding EBP-cultuur in Verpleeghuizen

EBP is het zorgvuldig, expliciet en oordeelkundig gebruik van het beste bewijsmateriaal en de evidence die op dit moment beschikbaar is, met als doel om beslissingen te nemen samen met individuele patiënten om zo de zorgverlening te verbeteren. Een EBP-cultuur is een cultuur in de zorg- en behandelteams die open staat om elke dag weer individuele afwegingen in EBP te maken. Dit verhoogt namelijk de kwaliteit en veiligheid van zorg, evenals de persoonsgerichte zorg.

In het leer-en coachingstraject staat het gebruik van het EBP-handboek

Programma
In 5 maanden tijd krijg je handvatten, tools, tips en tricks om in jouw team te starten met het ontwikkelen van een EBP-cultuur. Daarvoor zijn er 7 bijeenkomsten gepland, waarbij je naast een stukje theorie vooral gecoacht wordt op basis van jouw vraagstukken uit de praktijk. De coaching vindt plaats met andere verpleegkundigen, maar ook individueel.

Thema’s die aan bod zullen komen zijn:

 • EBP in het hele zorgteam, hoe doe je dat?
 • Verpleegkundig/verzorgend leiderschap
 • Omgaan met weerstanden
 • Veranderen en implementeren

Samenwerking
De cursus is ontwikkeld in samenspraak met lectoraat Anneke van Vugt (Lectoraat Organisatie en Zorg en Dienstverlening) en het UKON (Universitair Kennisnetwerk Ouderenzorg Nijmegen). Daarnaast werken we samen met deskundige docenten en ervaringsdeskundigen.

Voor wie

Ben jij hbo-verpleegkundige en wil je graag aan de slag met het opstarten of verbeteren van de EBP-cultuur in jouw team, meld je dan aan!

Verpleegkundige vervolgopleidingen en - cursussen

Wil je weten welke mogelijkheden er zijn om je als verpleegkundige verder te ontwikkelen? Kijk dan op onze website: www.han.nl/verpleegkundig-vervolgopleidingen. Denk bijvoorbeeld aan een van onderstaande opleidingen: 

Incompany of maatwerk

HAN_ University of Applied Sciences verzorgt voor organisaties ook incompany en maatwerk opleidingen, cursussen en trainingen. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie:  024 – 351 10 40. Samen maken we een passend leertraject voor jouw organisatie!  

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500