Post-hbo E-commerce B: Online marketing en verkoopstrategie

Overleg in de hal
Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open Avonden, Meeloopdagen etc.
 • Proefstuderen
  Plan nu een afspraak in

De opleiding start16 november 2022

Je voelt je thuis in de digitale wereld. Online succes behalen is je drijfveer. Kennis geeft je macht. En geen online tool heeft voor jou nog geheimen. Laat jij de concurrentie achter je? Word jij een echte e-commerce professional? Wel als je de opleiding E-commerce B volgt. Meld je nu aan!

In het kort

  5 maandenDuur
  18.30-21.30 uurLestijden (wekelijks)
  hbo+Niveau
  € 3.290,-Kostenbtw-vrij, incl. examen

Volg de opleiding E-commerce B: Online Marketing en verkoopstrategie

Met dit hbo-programma leiden we je op in het ontwikkelen en succesvol uitrollen van een strategisch online marketingplan. Je kunt een online verdienmodel kiezen. Je kent de fijne kneepjes van SEO en SEA. Hebt kennis over e-mailmarketing, usability en conversieoptimalisatie. Maakt zaken meetbaar en test. Optimaliseert en gebruikt big data om jouw website tot een succes te maken. Je oefent zelf met Google Analytics en A/B-testing. Je doet actuele kennis en inzichten op het gebied van online marketing op. We praten niet alleen over online marketing, we gaan er ook nadrukkelijk mee aan de slag. Inspirerende docenten uit het werkveld helpen jou om, aan de hand van jouw eigen praktijkcase, de geleerde theorie direct toe te passen. De opleiding is een mix van theorie en praktijk en levert direct meerwaarde op. Voor jou én de organisatie waar je werkt. 

Voor wie is E-commerce B: Online marketing en verkoopstrategie?

Heb jij al ervaring in de (online)marketing? Of heb je een commerciële functie? Wil je internetmarketing strategisch inzetten? Jezelf ontwikkelen tot e-commerce professional? En zo de concurrentie online verslaan? Met het diploma E-commerce B: Online marketing en verkoopstrategie heb jij alles in huis!

"Er zijn veel praktijkvoorbeelden in de lessen gebruikt. Alle docenten zijn mensen uit de praktijk die ontwikkelingen op de voet volgen. Doordat je met mensen uit verschillende branches in de (kleine) klas zit, leer je ook veel van elkaars ervaringen. Je ziet zo hoe het er in andere branches aan toe gaat."

Advies nodig?

Heb je nog vragen over de opleiding E-commerce B: Online marketing en verkoopstrategie? Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan! Tijdens het gesprek bespreken we of de opleiding aansluit bij jouw verwachtingen, ambities en mogelijkheden. Het adviesgesprek vindt plaats op een moment dat het jou uitkomt. Bij de HAN, telefonisch of via Teams.

33919 Overlegen en samenwerken

Programma E-commerce B: Online marketing en verkoopstrategie

Reken tijdens deze opleiding op een grote portie actualiteit en volop praktijkvoorbeelden. De docenten wisselen theoretische modellen af met inspirerende cases. De opleiding bestaat uit 3 delen. Je werkt toe naar een strategisch e-marketingplan voor je eigen organisatie.

Deel 1: E-marketingstrategie (5 avonden)

 • Introductie en visie
 • E-marketingstrategie en de mediamix
 • Wie is je klant
 • Data en conversie (meten is weten)
 • Organisatie en ICT (en je plan)

Deel 2: Zoekmachinemarketing B

Deel 3: Webanalyse & optimalisatie 

StudiekostenVraag het STAP-budget aan!

Schrijf je je in voor de post-hbo opleiding E-commerce B? Dan kun je een STAP-budget van maximaal €1.000,- aanvragen. De volgende aanvraagperiode waarin je het STAP-budget voor de opleiding E-commerce B kunt aanvragen vind je in onderstaande tabel. Uiteraard kun je je wel al eerder inschrijven voor de opleiding. STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarktpositie. Het is een subsidie van de overheid waarmee je je kunt blijven ontwikkelen tijdens je loopbaan. Het STAP-budget vervangt de belastingaftrek voor scholingskosten.

31727 groep studenten tijdens hoorcollege

Tips voor het aanvragen van het STAP-budget

Wil je gebruik maken van het STAP-budget voor de opleiding E-commerce B? Dan is het belangrijk om met de volgende punten rekening te houden;

 • Check de startdatum van de opleiding die je wilt volgen en in welk tijdvak je dan een STAP-aanvraag kunt doen (zie overzicht aanvraagmomenten hieronder);
 • Meld je aan voor de opleiding die je wilt volgen. Je ontvangt dan een aanmeldbewijs die je nodig hebt voor het indienen van je STAP-aanvraag;
 • Het indienen van een STAP-aanvraag biedt geen garantie dat je het STAP-budget ook daadwerkelijk ontvangt. 
 • De ervaring leert dat het STAP-budget snel op is, zorg dat je goed voorbereid bent en meld je dus op tijd aan voor de opleiding!

Let op: krijg je geen STAP-budget, bijvoorbeeld omdat het budget in het tijdvak op is? Dan blijven de inschrijvings- en annuleringsvoorwaarden van de HAN gelden. Je kunt dus niet kosteloos annuleren.

Tijdvak Eerst mogelijke startdatum Uiterste startdatum
1 maart t/m 30 april 2022  29 maart 2022 31 juli 2022
2 mei t/m 30 juni 2022 29 mei 2022 30 september 2022
1 juli t/m 31 augustus 2022 29 juli 2022 30 november 2022
1 september t/m 31 oktober 2022 29 september 2022 31 januari 2023
1 november t/m 31 december 2022 29 november 2022 31 maart 2023

 

Verdere informatie

Volg ons op social media

Ontmoet je nieuwe netwerk!Open Avond 16 november

Is de post-hbo opleiding E-commerce B: online marketing & strategie iets voor jou? Krijg een goed beeld tijdens de Open Avond en stel al je vragen! De eerste volgende Open Avond vindt plaats op woensdag 16 november. Meer informatie over het programma en aanmelding volgt een aantal weken voor het event.

 

317643 Low Resolution, Klas met deeltijd en duale studenten bij de HAN University of Applied Sciences studierichting Marketing, Sales en Communicatie op GWW1.

Nieuwsgierig?

Trends en toepassingen binnen het werkveld volgen elkaar snel op. Kies voor één van de opleidingen om de juiste vaardigheden te leren en het beste van je zelf te laten zien.

Contact

Heb je vragen over deze opleiding? Of kunnen we je helpen met het maken van een keuze? We helpen je graag verder.

Telefoons internationaal