Design Thinking

Presentatie, presenteren, vergaderen
Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open Avonden, Meeloopdagen etc.
 • 2jun
  Open Avond
  18:00 - 21:00
 • Activiteiten
  Plan nu een afspraak in

De opleiding start 4 oktober 2021

Design Thinking maakt de laatste jaren een opmars. De populariteit van deze problem solving methodiek is niet verwonderlijk. Design Thinking leidt tot creatieve en werkbare oplossingen voor complexe problemen. In overzichtelijke stappen kom je samen tot de oplossingen van morgen. Meld je aan!

De bijeenkomsten voor deze opleiding vinden weer fysiek op de HAN plaats. Uiteraard met inachtneming van de RIVM richtlijnen: zo is het dragen van een mondkapje binnen het gebouw verplicht en volg je de bijeenkomsten op 1,5 meter afstand van de andere deelnemers.

In het kort

  2 maandenDuur7 avonden
  18.30-21.30 uurLestijden (maandagen)
  hbo+Niveau
  € 1.495,-Kostenbtw-vrij

Voor wie is de opleiding Design Thinking?

De opleiding Design Thinking is bedoeld voor managers, projectleiders of projectmedewerkers en andere (aankomende) professionals die de opdracht of ambitie hebben om te vernieuwen en hiervoor Design Thinking als methodiek willen gebruiken. Denk bij innovatie bijvoorbeeld aan de realisatie van nieuwe producten, procesoptimalisatie, andere business- en verdienmodellen of digitalisering van diensten.
Deze opleiding komt tot zijn recht in organisaties die met een nieuwe, open blik naar onderwerpen willen kijken en vaste denkkaders willen doorbreken. Je wilt samen met interne of externe key spelers tot heel concrete vernieuwingen komen. Het is de ervaring dat de reis, die je in deze module samen aflegt, vaak net zo belangrijk wordt gevonden als de uitkomst ervan. Design Thinking is toepasbaar voor alle organisaties ongeacht de fase waar zij zich in bevinden (van start-up tot corporate) en van commercieel tot not-for-profit. 

Programma post-hbo Design Thinking

Tijdens de opleiding behandelen we de volgende thema's:

 • Bepalen en begrijpen van het probleem (empathize, define);
 • Ideegeneratie;
 • Prototyping en testen;
 • Recap en eindpresentaties. 

De opleiding Design Thinking brengt professionals samen die ieder hun eigen kennis en ideeën meenemen. Dit zorgt voor kennisdeling en variëteit in praktijksituaties. Deelnemers ervaren dit als zeer waardevol!

Verdere informatie

Jouw docentKoen Jacobs

Vanuit een bedrijfskundige achtergrond is Koen Jacobs, mba, werkzaam binnen zijn eigen advies- en projectenpraktijk koenjacobs.nu. Hij werkt voor bedrijven die vanuit noodzaak moeten of vanuit ambitie willen veranderen. Altijd draait het daarbij om innovatie. Voorbeelden van projecten waar hij aan werkte zijn: de ontwikkeling van Fietskoeriers.nl, de eerste ‘Spotify’ voor digitaal lezen van Bruna en de Bibliotheken Nieuwe Stijl. Hiernaast is hij als bestuurder werkzaam voor Spring Foundation en SDB Investment, heeft hij met zijn aandachtsvelden Innovatie & Ondernemerschap zitting in een RvT van een zorgonderneming en begeleidt hij studenten van de Hogeschool met toepassing van Design Thinking bij de opstart van hun eigen bedrijf. Zijn motto is ‘change before you have to’.

design thinking, innovatiemanagement docent Koen Jacobs

Snel antwoord

Vragen over de opleiding?
Stel je vraag aan HAN Deeltijdstudies. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 8.30 tot 17.00 uur

Liever bellen?

Bellen: 026 - 369 1300