Dit is je studie

In de Master Leraar Engels haal jij je 1e-graads bevoegdheid. Je doet alle kennis en vaardigheden op om Engels te geven aan de bovenbouw. Je leert kritische en zelfstandige leerlingen te binden en te boeien. Je doet zelfstandig onderzoek en vertaalt dit in concrete vernieuwing van het onderwijs.


Een master met je onderwijspraktijk als rode draad De opbouw van je studie

De opleiding duurt 2,5 tot 3 jaar en bestaat uit verschillende modules waarvan je er veel ook als losse module kunt volgen. Je hebt 1 dag per week les. De totale studiebelasting is 90 EC. In overleg met de coördinator kun je modules wisselen van volgorde. Meer weten over flexibel leren? Neem dan contact op met coördinator Johan Graus via masters@han.nl.  

Programma

Het programma bestaat uit 3 leerlijnen: vakinhoudelijk, vakdidactisch en professionalisering & onderzoek. Je leert onderbouwde keuzes te maken over hoe je leerlingen in de bovenbouw een ‘deep understanding’ van de Engelse taal bijbrengt. Met jouw onderzoek draag je bij aan concrete vernieuwing.

Simone Reimes, Leraar en sectieleider Engels, Charlemagne College, Landgraaf Ervaringen van studenten en werkgevers

“De vaste lesdag was een ijkpunt in mijn week, 3 jaar lang. Je blijft gemotiveerd en je weet dat je op woensdag al je vragen beantwoord krijgt, zodat je weer door kunt. Ik vind die wekelijkse wisselwerking een sterk punt van deze opleiding.” 

Sfeer proeven

Benieuwd of de master bij je past? Dat kun je het beste zelf ervaren. Kom gerust een keer langs op de Open Avond of regel een adviesgesprek!  

Volgende paginaKom goed beslagen ten ijs

Alles wat je wilt en moet weten over de HAN duale Master Leraar Engels.