null

De opleiding Social Work Euregio wordt vanaf studiejaar 2022-2023 niet meer aangeboden. Ben je al student? Dan kun je je studie nog afmaken bij de HAN. Ben je opzoek naar een studie? Kijk dan eens naar Social Work of International Social Work.

Wat kun je worden met Social Work Euregio?

Van GGZ-agoog tot jeugdzorgwerker. En van sociaal-cultureel werker in een wijkteam tot reclasseringswerker. Met je diploma Social Work kun je in verschillende vakgebieden aan de slag!

 • Sociaal werker

  Als sociaal werker ondersteun je mensen bij het oplossen van verschillende problemen. Van huurschuld tot werkloosheid, van opvoedings- tot relatieproblemen.

 • Medewerker sociaal wijkteam

  Je ondersteunt bewoners met vragen en problemen. Van wonen tot zorg. Je kijkt met hen hoe zij op de beste manier hun vragen en problemen kunnen oplossen, samen met mensen uit hun netwerk. 
   

 • Sociaal-cultureel werker

  Als sociaal-cultureel werker help je bewoners in wijken of buurten met het oplossen van sociale problemen en vraagstukken.

 • GGZ-Agoog

  Je ondersteunt mensen die te maken hebben met de gevolgen van een psychische aandoening in alle aspecten van het dagelijks leven. 

 • Jeugdzorgwerker

  Kampt een gezin met (opvoed)problemen? Dan komt de jeugdzorgwerker in actie. Je begeleidt het kind en de opvoeder. Je ondersteunt hen in het oplossen van hun problemen. 

 • Jongerenwerker

  Je legt contact met jongeren, vaak door met en voor hen activiteiten te organiseren. Je begeleidt hen meestal op een informele manier. Je weet wat er leeft onder de jongeren. Daar speel je met je activiteiten op in.

 • Groepsleider in de jeugdzorg of in de gehandicaptenzorg

  Je treedt op als vervangende opvoeder in de tijd dat de ouders dat niet zelf kunnen of mogen.

 • Reclasseringswerker

  Je begeleidt (jonge) mensen die een strafbaar feit hebben gepleegd.

#Askastudent
 

Wat wil jij later doen?

In de #askastudent video's vertellen studenten eerlijk over hun studie. In deze video vertellen de studenten wat ze met de opleiding kunnen worden. Met Social Work Euregio kan je zowel in Nederland als Duitsland aan de slag. Demi wil graag werken in de gehandicaptenzorg, Corinna wil graag werken met mensen in de psychiatrie en Lea gaat misschien wel ontwikkelingswerk doen in Afrika. Check de video voor alle verhalen.

 

 

Doorstuderen

Nog niet uitgeleerd? Zowel binnen als buiten de HAN kun je natuurlijk doorstuderen. Kies voor een post-hbo opleiding of een master.

 • Master Social Work

  Vind jij het boeiend om verder te kijken dan de grenzen van je eigen praktijk? Heb je oog voor kansen en ontwikkelingen in de beroepspraktijk en wil je meedenken over het beleid? Volg dan de Master Social Work in deeltijd! Na 2 jaar ben jij Master of Social Work!

 • Master Pedagogiek

  Bij de Master Pedagogiek ontwikkel je jezelf tot pedagogisch generalist die verbindingen weet te leggen tussen management en werkvloer, visies en methodieken. De master duurt 2,5 jaar.

 • Kopopleiding Leraar Pedagogiek (1-jarige lerarenopleiding)

  Met een kopopleiding word jij binnen 1 jaar klaargestoomd voor het leraarschap. Je leert je vakkennis over te brengen op anderen en leerlingen te coachen en begeleiden. Je verdient dan je 2e-graad lesbevoegdheid.

Volgende pagina
 

Dit is je studie

Wat leer je tijdens de opleiding? Bekijk de opbouw van Social Work Euregio.

null