Voor je begint met de Pabo

Je wilt natuurlijk weten waar je aan begint als je kiest voor een lerarenopleiding. En ook hoe je nieuwe leven op de Pabo Nijmegen of Arnhem er straks uitziet. Kom langs op een Open Dag of een Proefstudeerdag. Je bent meer dan welkom! 


Kom langs op de Open Dag

Wil je zeker weten of de lerarenopleiding van de HAN echt bij je past? Of wil je gewoon een keertje sfeer komen proeven? Kom vooral langs op een van onze Open Dagen.  

Arnhem (28 maart 2020)
Nijmegen (4 april 2020)

Dit kun je verwachten: 

  • rondleidingen door onze mooie gebouwen; 
  • enthousiaste studenten en docenten die je alles willen vertellen; 
  • experimenteren met de nieuwste educatieve games in ons leerlab iXperium  

Kom een college volgenKom Proefstuderen!

Wil je een keer echt ervaren hoe het is om een opleiding tot leraar te volgen? Meld je dan aan voor een Proefstudeerdag. Dan ervaar je zelf hoe 't is om in de collegebanken te zitten. Dit kun je verwachten: 

  • Je volgt een programma dat speciaal is gemaakt voor aankomende studenten. Je volgt een hoor- en werkcollege.
  • Je krijgt info over de opleiding, luncht gezellig samen met Pabo-studenten en er is ruimte om vragen te stellen.  

Ontmoet onze docenten

Esther van Dalen

Esther werkt al 23 jaar in het basisonderwijs. De laatste 10 jaar begeleidt ze als schoolopleider studenten bij hun stages. Dit combineert ze met haar baan als studiecoach bij de HAN.

Koen Steeman

Koen werkt sinds 3 jaar voor de Pabo en staat nog 1 dag in de week voor de klas op een basisschool. “Het moment dat je door hebt dat je student of leerling iets leert van jou, blijft een bijzonder gevoel.”

Cheryda Gemin

Cheryda heeft ruime ervaring met het trainen en begeleiden van aankomende leerkrachten. “Het is het leukst om studenten te zien uitgroeien naar zelfverzekerde professionals.”

Debby Cobben

Debby werkt al 14 jaar bij de HAN Pabo. Elk jaar is haar takenpakket weer anders, ze blijft zelf ook groeien en ontwikkelen en geeft dat graag door aan haar studenten.

Stephan Verhees

Stephan werkt al bijna 25 jaar op de Pabo en is momenteel studiecoach in het 1e jaar van de opleiding en geeft zogenaamde onderwijseenheden. “Het contact met de studenten en de groei die ze doormaken blijft het mooiste van mijn vak.”

Femmy Augustus

Femmy werkte voorheen in het basisonderwijs, maar zet haar ervaring nu in voor de Pabo. Ze wil haar studenten vooral meegeven om goed naar het gedrag van kinderen te kijken en daar op een positieve manier mee om te gaan.

Thuis op de bank met de feitenMet de brochure thuis oriënteren

Een nachtje slapen over je keuze voor de opleiding tot leraar? Of wil je de keuze voor de HAN lerarenopleiding nog eens met je ouders bespreken? De brochure ligt voor je klaar.  

Dit kun je verwachten: 

  • Korte beschrijving van de opleiding 
  • Snel overzicht van de studie 
  • Voorbeeld van een lesrooster 
  • Praktische info over aanmelden en selectie 
Er is geen omschrijving beschikbaar

Een kijkje in de keukenPabo studenten bloggen

Je kunt je nú al onderdompelen in de wereld van de Pabo. Op de blog ‘Leraar worden’ delen onze studenten hun belevenissen, verhalen, passies, dromen en ideeën. Neem een kijkje en leer de Pabo studenten alvast kennen! 

Er is geen omschrijving beschikbaar

Klaar voor je nieuwe leven?Studeren is niet alleen studeren

Als je gaat studeren, wacht er een nieuw leven. Natuurlijk studeer je voor later. Maar je wilt het ook leuk hebben. Dat kan bij de HAN! In studentenstad Nijmegen zijn volop activiteiten en is er veel gezelligheid. Begin sowieso met de HAN intro.

Er is geen omschrijving beschikbaar

Hier gebeurt het!Samen op stap in Arnhem

Arnhem staat niet bekend als studentenstad, maar er is altijd wel iets te beleven. Lekker samen stappen op de Korenmarkt, chillen in Sonsbeekpark of samen naar Koningsdag. Toch wat cultureler ingesteld? Ga dan naar één van de vele musea of naar het Modekwartier in klarendal.

Er is geen omschrijving beschikbaar

Hier gebeurt het!Samen op stap in Nijmegen

Nijmegen bruist van de activiteiten. De Vierdaagsefeesten, het culturele Kaaijfestival, musea, restaurants, de vele kroegen en cafés. Als je nog maar tijd hebt om te studeren!

Er is geen omschrijving beschikbaar

Alweer een keuze: wij helpen je.Op kamers of thuis blijven wonen?

Meer vrijheid of minder kosten? Zelf bepalen wat en wanneer je eet of lekker thuis aanschuiven? De keuze tussen op kamers gaan en thuis blijven wonen is niet altijd gemakkelijk. Wij helpen je graag bij je keuze.

Er is geen omschrijving beschikbaar

Volgende paginaPraktische info

Alle facts & figures van de Pabo staan hier op een rijtje.

Er is geen omschrijving beschikbaar