Voor je begint met de Pabo

Je wilt natuurlijk weten waar je aan begint als je kiest voor een lerarenopleiding. En ook hoe je nieuwe leven op de Pabo Nijmegen of Arnhem er straks uitziet. Kom langs op een Open Dag of een Proefstudeerdag. Je bent meer dan welkom! 

puzzel met kind

Op jouw moment!Online Open Dag van de Pabo

Weet je nog niet zeker naar welke hogeschool je wilt gaan? Ben je benieuwd of de HAN Pabo bij je past? Of wil je graag een keertje sfeer komen proeven? Bezoek dan de online Open Dag van de HAN.   

Dit kun je verwachten:  

  • Bekijk een online voorlichting.
  • Docenten vertellen wat je leert tijdens de opleiding. 
  • Enthousiaste studenten laten je weten hoe zij hun studie ervaren. 
  • Krijg antwoord op al jouw vragen.
  • Proef de sfeer van de campus in Nijmegen en Arnhem.
Kind met robot

Student voor 1 dagKom proefstuderen

Voorafgaand aan iedere Proefstudeerdag stellen we vast of dit binnen de Corona-richtlijnen op de opleiding te realiseren valt. Je krijgt hierover een week van tevoren bericht.

Je volgt een aantal mini werkcolleges, je gaat aan de slag met een uitdaging in het maaklokaal en krijgt een rondleiding van 2e-jaars studenten. Wij zorgen voor een lekkere, gezonde lunch en er is ruimte voor het beantwoorden van al jouw vragen door docenten en studenten.

Als het programma online plaats zal vinden, zal de nadruk gelegd worden op de werkcolleges en het beantwoorden van je vragen.

We hopen je binnenkort te ontmoeten tijdens een Proefstudeerdag!

Shirt op de rug met de tekst vraag het mij tijdens open dag

Nog verder de diepte in!1-op-1 gesprek

Wil je nog verder de diepte in? Jouw persoonlijke situatie bespreken met een docent of student van de Pabo? Dat kan tijdens een (online) 1-op-1 gesprek.

 

Shirt op de rug met de tekst vraag het mij tijdens open dag

Doe de zelftest!Ben jij geschikt als leraar?

Wil jij weten of jouw vaardigheden en interesses passen bij het beroep van leraar? En wil jij weten welk type onderwijs het best bij jou aansluit? 

Studenten overleggen met laptop

Maak kennis met het beroep van leraarMeet the teacher

Heb jij altijd al eens een leraar het hemd van het lijf willen vragen? Wil jij weten hoe zijn dag er uit ziet? Ben jij benieuwd hoe het is om voor de groep te staan? Of vraag je je af waarom leraar het mooiste beroep van de wereld is? Allemaal vragen die jij (online) kunt stellen aan een leraar in 'Meet the teacher'. Wij zoeken voor jou de perfecte match en in een (online) 1-op-1 gesprek ga jij in gesprek met een leraar naar keuze.

259514 ALPO student met smartphone kijkt mee op de laptop scherm van zijn klasgenoot

Ontmoet onze docenten

Esther van Dalen

Esther werkt sinds 1996 in het basisonderwijs. Sinds 2009 begeleidt ze als schoolopleider studenten bij hun stages. Dit combineert ze met haar baan als studiecoach bij de HAN.

Koen Steeman

Koen werkt sinds 2016 voor de Pabo en staat nog 1 dag in de week voor de klas op een basisschool. “Het moment dat je door hebt dat je student of leerling iets leert van jou, blijft een bijzonder gevoel.”

Cheryda Gemin

Cheryda heeft ruime ervaring met het trainen en begeleiden van aankomende leerkrachten. “Het is het leukst om studenten te zien uitgroeien naar zelfverzekerde professionals.”

Debby Cobben

Debby werkt sinds 2015 bij de HAN Pabo. Elk jaar is haar takenpakket weer anders, ze blijft zelf ook groeien en ontwikkelen en geeft dat graag door aan haar studenten.

Stephan Verhees

Stephan werkt sinds 1994 op de Pabo en is momenteel studiecoach in het 1e jaar van de opleiding en geeft zogenaamde onderwijseenheden. “Het contact met de studenten en de groei die ze doormaken blijft het mooiste van mijn vak.”

Femmy Augustus

Femmy werkte voorheen in het basisonderwijs, maar zet haar ervaring nu in voor de Pabo. Ze wil haar studenten vooral meegeven om goed naar het gedrag van kinderen te kijken en daar op een positieve manier mee om te gaan.

Thuis op de bank met de feitenMet de brochure thuis oriënteren

Een nachtje slapen over je keuze voor de opleiding tot leraar? Of wil je de keuze voor de HAN lerarenopleiding nog eens met je ouders bespreken? De brochure ligt voor je klaar.  

Dit kun je verwachten: 

  • Korte beschrijving van de opleiding 
  • Snel overzicht van de studie 
  • Voorbeeld van een lesrooster 
  • Praktische info over aanmelden en selectie 

Een kijkje in de keukenPabo studenten bloggen

Je kunt je nú al onderdompelen in de wereld van de Pabo. Op de blog ‘Leraar worden’ delen onze studenten hun belevenissen, verhalen, passies, dromen en ideeën. Neem een kijkje en leer de Pabo studenten alvast kennen! 

Drie studenten werken op laptop

Naast je studieStuderen is niet alleen studeren

Er staat jou straks ook een toffe studententijd te wachten, vol nieuwe vrienden en ervaringen. Check van te voren alvast wat je kunt verwachten. Wat is er naast je studie allemaal te doen in studentensteden Nijmegen en Arnhem? Ga je op kamers of niet? Hoe ontmoet je andere studenten? En waarom mag je de HAN intro niet missen? Lees snel verder.

PABO rondleiding HAN pabo Arnhem | Een kijkje in het 1e jaar

Volgende paginaPraktische info

Alle facts & figures van de Pabo staan hier op een rijtje.

kinderen met meester achter ipad