Dit is je studie

Op de deeltijd Pabo kun je jezelf ontwikkelen tot een moderne leerkracht met je eigen visie. Na de HAN Pabo heb je alles in huis om het talent in kinderen te laten opbloeien. Hoe verschillend ze ook zijn.

4 jaar of 2,5 jaar studerenDe opbouw van de deeltijd Pabo

Propedeuse, hoofdfase en afstuderen: de deeltijd Pabo duurt in principe 4 jaar. Je propedeuse is 1 jaar, hoofdfase en minor samen 2 jaar, afstuderen duurt 1 jaar. Heb je een hbo- of wo-vooropleiding? Dan kun je de studie in 2,5 jaar doen. Je volgt hetzelfde programma, alleen in een hogere versnelling. Je propedeuse is dan een half jaar. De hoofdfase duurt maar 1 jaar (want je krijgt vrijstelling voor je minor) en de afstudeerfase is ook 1 jaar. Meer weten over vrijstellingen? In een adviesgesprek vertellen wij je er graag meer over.

Bepaal zelf de volgorde van je studieFlexibele modules

De deeltijd Pabo bestaat uit 7 modules plus een minor. De eerste 2 modules staan vast: dit zijn de modules van je propedeuse. Daarna kun je schuiven met de volgorde van de modules. Je kunt zelfs verschillende modules – of delen daarvan - tegelijk oppakken. Volg je de versnelde route van 2,5 jaar, dan schuiven de modules in elkaar.

ervaringen van een deeltijd pabo studentStudenten die je voorgingen

Ontdek de modules van de deeltijd Pabo Programma

De nodige ervaring in huis?

Dan kun je waarschijnlijk vrijstellingen krijgen. Als je veel ervaring hebt en de juiste vooropleiding, kun je je opleiding inkorten. Meer weten? Maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek.

Volgende paginaKom goed beslagen ten ijs

Alles wat je wilt weten over de deeltijd Pabo.