Dit is je studie

Op de deeltijd Pabo kun je jezelf ontwikkelen tot een moderne leerkracht met je eigen visie. Na de HAN Pabo heb je alles in huis om het talent in kinderen te laten opbloeien. Hoe verschillend ze ook zijn.

Kind steekt vinger op

4 jaar of 2,5 jaar studerenDe opbouw van de deeltijd Pabo

Propedeuse, hoofdfase en afstuderen: de deeltijd Pabo duurt in principe 4 jaar. Je propedeuse is 1 jaar, hoofdfase en minor samen 2 jaar, afstuderen duurt 1 jaar. Heb je een hbo- of wo-vooropleiding? Dan kun je de studie in 2,5 jaar doen. Je volgt hetzelfde programma, alleen in een hogere versnelling. Je propedeuse is dan een half jaar. De hoofdfase duurt maar 1 jaar (want je krijgt vrijstelling voor je minor) en de afstudeerfase is ook 1 jaar. Meer weten over vrijstellingen? In een adviesgesprek vertellen wij je er graag meer over.

Er is geen omschrijving beschikbaar

Studeren in coronatijd

Studeren in coronatijd werkt net even anders dan normaal. Je volgt bijvoorbeeld vaker lessen vanuit huis, omdat er maar een beperkt aantal studenten op de HAN mag zijn. Daardoor is het contact met je studiegenoten, je docenten en je studiebegeleider ook anders. We doen er alles aan om je regelmatig ‘in het echt’ te zien, en we helpen je graag op weg.

Tijdens je studie kun je dit van ons verwachten:

Uitgangspunten (in volgorde van prioriteit)

  1. Eerstejaars studenten zoveel mogelijk fysiek onderwijs bieden om de relatie met de opleiding/docenten zo goed mogelijk te maken;
  2. Perspectieven voor alle jaargangen hebben zoveel mogelijk een fysieke start;
  3. De februaristroom van 2020 heeft door de Corona relatief ook aan “valse start” gekend. Waar mogelijk voor hen zoveel mogelijk fysiek onderwijs bieden;
  4. Tweede en derdejaars studenten zoveel mogelijk fysiek onderwijs bieden.

Verhouding online/offline 

Deze uitgangspunten hebben tot gevolg dat de verhouding online/offline per leerjaar en per week verschilt. We streven naar de volgende verhouding:

  1. Eerstejaars: 50% van de lessen fysiek;
  2. Rest: minimaal 25% van de lessen fysiek.

Stage 

Voor de deeltijd staat er gewoon een stageperiode ingeroosterd voor dit jaar die start vanaf week 40.

Lees meer over de start van jouw studiejaar op han.nl/flitsendestart

#AskAStudentWelke vakken vind jij het leukst?

Bepaal zelf de volgorde van je studieFlexibele modules

De deeltijd Pabo bestaat uit 7 modules plus een minor. De eerste 2 modules staan vast: dit zijn de modules van je propedeuse. Daarna kun je schuiven met de volgorde van de modules. Je kunt zelfs verschillende modules – of delen daarvan - tegelijk oppakken. Volg je de versnelde route van 2,5 jaar, dan schuiven de modules in elkaar.

Juf kijkt met kind naar laptop

Een dag uit het leven van...Pabo deeltijd student Renzo aan het woord

Ontmoet onze studenten

Al 4 weken na de start van de opleiding begin je met je stage"Het ‘leraar zijn’ leer je pas echt in de praktijk, bijvoorbeeld tijdens stage"

Afgelopen september begon Renzo aan de deeltijdstudie Pabo in Nijmegen. Hij maakte de keuze voor de HAN in Nijmegen vanwege de positieve ervaringen met zijn eerder afgeronde opleiding Sportkunde. Werk en privé met een studie combineren leek hem ideaal.

Tijdens de verschillende stages verzamel je volop ideeën voor in je eigen groep"In de klas staan samen leren en samen plezier maken centraal"

Vanaf het eerste moment op de Pabo wist Janneke dat ze de juiste keuze had gemaakt. Vooral de lessen over pedagogiek wekten haar interesse. De combinatie tussen de lessen op de Pabo en de stages vond Janneke ook leuk en leerzaam. “Best spannend dat je na een maand al start met je eerste stage.”

Elke dag is anders en het is steeds weer een uitdaging om leerlingen te inspireren"Het is mooi om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van kinderen"

Joury deed zijn eerste ervaringen met het onderwijs op tijdens zijn sportieve studie aan het CIOS en zijn vervolgstudie Sport, Gezondheid en Management aan de HAN. Zijn enthousiasme voor het lesgeven gaf de doorslag voor een belangrijke keuze: “Ik wil leraar worden!” Hij keerde terug naar school en koos voor het onderwijs.

Ontdek de modules van de deeltijd Pabo Programma

De nodige ervaring in huis?

Dan kun je waarschijnlijk vrijstellingen krijgen. Als je veel ervaring hebt en de juiste vooropleiding, kun je je opleiding inkorten. Meer weten? Maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek.

Puzzel met kind

Volgende paginaKom goed beslagen ten ijs

Alles wat je wilt weten over de deeltijd Pabo.

kind met ouder wijst op ipad