Dit is je studie

Leraar worden in 1 jaar tijd? Dat kan met de kopopleiding van de HAN. Op basis van je vooropleiding kun je instromen in de kopopleiding die daarbij aansluit. In korte tijd word je klaargestoomd om al jouw enthousiasme en vakkennis over te dragen op leerlingen.


Studeren in coronatijd

Door de coronamaatregelen ziet de start van jouw 1e studiejaar er net even anders uit dan normaal. Je volgt bijvoorbeeld vaker lessen vanuit huis, omdat er maar een beperkt aantal studenten op de HAN mag zijn. Als 1e-jaarsstudent krijg jij wel voorrang om zoveel mogelijk lessen te volgen op de campus. Zo kunnen we elkaar leren kennen. Lukt dat niet, dan doen we er alles aan om het online zo goed mogelijk te regelen.  

Tijdens je studie kun je dit van ons verwachten: 

Verhouding online/offline 

De 2 onderwijsdagen zijn verdeeld over 1 offline en 1 online dag. Dit betekent dat je 1 dag op de HAN aanwezig bent en 1 dag online met het onderwijs bezig bent.

Stage 

Je start meteen na de zomervakantie met je stage. Dit gebeurt overeenkomstig de regels die er op je stageschool zijn.

Lees meer over de start van jouw studiejaar op han.nl/flitsendestart

Met kennis van zaken voor de klas Opbouw van je kopopleiding

Om een goede leraar in het voortgezet onderwijs of middelbaar beroepsonderwijs te worden, moet je natuurlijk voldoende inhoudelijke vakkennis hebben. Maar er is meer dat je tot een goede docent maakt. Tijdens je 1-jarige verkorte lerarenopleiding krijg je nieuwe kennis aangeboden op het gebied van onderwijs en didactiek. Je gaat vaardigheden oefenen en leert hoe je jouw vakkennis met enthousiasme over kunt brengen op anderen.

De meeste kopopleidingen worden in voltijd aangeboden. Kies jij voor de Kopopleiding Leraar Pedagogiek? Dan heb je de keuze uit studeren in voltijd én deeltijd.

Ontmoet de Kopopleiding-docenten!

Fabian van Aarle

Volgens Fabian is leraar zijn het mooiste beroep ter wereld. “Als lerarenopleider mag ik bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe leraren, zodat zij op hun beurt weer andere jonge mensen iets mogen leren of hen in beweging brengen."

Liane van de Braak

Liane werkt sinds 2019 voor de HAN en was daarvoor acht jaar werkzaam als docent in het vmbo en mbo. In het mbo is ze ook een aantal jaar opleidingscoördinator en projectleider geweest.

Ellen van den Boomen

Ellen heeft na haar opleiding Pedagogische Wetenschappen zelf de Kopopleiding Pedagogiek gevolgd aan de HAN. Hierna is ze aan de slag gegaan als docent in het mbo. Sinds 2014 is ze werkzaam als lerarenopleider bij de Kopopleiding.

Hans Scheltinga

Hans werkt sinds 2003 bij de HAN, voor zowel de Kopopleiding als de opleidingen Pedagogiek en Social Work. Binnen de Kopopleiding geeft hij onderwijskunde, is hij studieloopbaanbegeleider en begeleidt hij studenten tijdens hun stages.

Annemarie Westerbeek

Sinds 2010 werkt Annemarie met veel plezier bij de kopopleiding. Ze omschrijft de opleiding als een mooie kans om in 1 jaar een startbekwame 2e-graads docent te worden. Hier draagt ze graag haar steentje aan bij.

Rianne Romijnders

Rianne begon in 2013 als lerarenopleider aan de HAN, een functie waarin al haar werkervaring samenkwam. Ze startte als leraar in het voortgezet onderwijs.

Zo ziet het jaar er uit!

Tijdens de opleiding oefen je in de praktijk en vergaar je inzichten over leren en gedrag. Docenten en medestudenten geven feedback op de lessen die je geeft. Je ontwikkelt je tot een professional die zelf vorm geeft aan zijn eigen onderwijs.

Thuis op de bank met de feitenFactsheet Kopopleiding

Lees je graag nog wat meer over de Kopopleiding? Of heb je nog geen definitieve keuze gemaakt? Download dan de factsheet.

Dit staat in het factsheet:

  • korte beschrijving van de opleidingen;
  • compact overzicht van de studie;
  • praktische info over aanmelden en selectie;
  • de voordelen van studeren aan de HAN.
Testimonial Rianne

Op sleeptouw met 1 van onze studentenLoop een dag mee!

In verband met het coronavirus vinden er voorlopig geen meeloopdagen plaats.

Wil je zelf ervaren hoe het is om een verkorte lerarenopleiding aan de HAN te volgen? Meld je aan voor de Meeloopdag. Dan zit je samen met andere studenten in de collegebanken.  

Dit ga je meemaken:

  • Je loopt mee met een groep studenten;
  • Je praat met studenten over hun studie-ervaringen;
  • Je kunt de sfeer proeven op een gewone lesdag;
  • Je leert het gebouw kennen;
  • Je ontdekt wat voor lessen er zoal gegeven worden.
Testimonial Rianne

Volgende paginaDit moet je nog weten

Voordat je je inschrijft voor de kopopleiding, is het handig om te weten waar je rekening mee moet houden.

Testimonial Rianne