Jouw toekomst met Communication & Multimedia Design

Wil je de communicatiestrategie van een sportclub vormgeven? Het leven van mensen met een beperking verbeteren via een ‘serious game’? Meedenken en uitvoeren van het sociale media beleid van een onderwijsinstelling? Of als eigen baas vette websites bouwen? Het kan met je diploma Communication & Multimedia Design op zak!

cmd studenten projectwerk in ica lounge 1

Want kun je worden met Communication & Multimedia Design?

Je ontwikkelt apps en communicatieplannen. Hebt kennis van ict en van marketing en je kunt de impact ervan inschatten. Die mix vinden bedrijven super interessant. In vele sectoren zoeken ze mensen zoals jij. Welk beroep spreekt jou aan?

 • Er is geen omschrijving beschikbaar

  Multimedia-ontwerper

  Video’s? Infographics? Foto’s of animatiefilmpjes? Ze hebben voor jou geen geheimen! Als multimedia-ontwerper ben je een audiovisueel expert. Wat de boodschap ook is die een organisatie wil uitdragen: jij weet steeds welke vorm daarvoor het best geschikt is. 
 • Er is geen omschrijving beschikbaar

  Websitebouwer

  Met jouw creativiteit bouw je sites die eruit springen. En door je technische kennis functioneren ze ook perfect. Nieuwe shotjesbar? Of degelijk notariskantoor? Iedereen kan bij jou terecht. Jij weet de juiste snaar te raken. En kunt een site precies afstemmen op de wens van een opdrachtgever.
 • Er is geen omschrijving beschikbaar

  Business Media Manager

  Stel: je werkt voor een politieke partij. Uit onderzoek blijkt dat duizenden jongeren zich aangetrokken moeten voelen tot jullie plannen. Alleen: ze kennen de partij nog niet. Dan kom jij om de hoek. Als media-manager zet je communicatie slim in. Zodat jouw boodschap altijd de goede doelgroep bereikt.
 • Er is geen omschrijving beschikbaar

  Experience designer

  Door jouw kennis van multimedia kun je mensen een verhaal vertellen. En het ze laten beleven. Handig als je bij een game-ontwikkelaar aan de slag gaat. Maar ook als je museumbezoekers via een app wil laten ‘reizen’ door de collectie. Of wanneer een bedrijf klanten hoopt te raken via ‘storytelling’.

Een vliegende start Afstudeerders aan het woord

Rocío Platier Luna (27) woont in Enschede studeerde Communication & Multimedia Design (CMD) aan de HAN. Ze mocht na haar afstuderen blijven als contentmarketeer bij Kees Smit Tuinmeubelen.

Waarom ze voor CMD koos? Omdat haar het creatieve gedeelte van de opleiding vooral aansprak. "De vrijheid om ideeën uit te voeren en deze beeldend te maken leken mij erg leuk. Daarnaast heb ik ook gekozen voor deze opleiding vanwege de vele kanten die je op kunt."

Er is geen omschrijving beschikbaar

Je eigen onderneming starten Ben je een ondernemend type? Je kunt natuurlijk ook je eigen business starten.

Renee werkt aan de Marketing & Sales kant bij Frankwatching en is daarnaast zelfstandig ondernemer. "Ik ben afgestudeerd bij Frankwatching, zodat ik mijn passies (uitdagingen, social media, schrijven) en interesses (festivals, housemuziek) met elkaar kon combineren."

"Uitdagingen opzoeken en aangaan, kansen creëren en nieuwe mogelijkheden ontdekken: als ik mijn beroep ervan kon maken zou ik het vandaag nog doen", zegt Renee Preijde. Zij heeft inmiddels haar studie Communication and Multimedia Design aan de HAN in Arnhem afgerond.

Er is geen omschrijving beschikbaar

Doorstuderen

Wil je je na Communication & Multimedia Design verder specialiseren? Of kies je voor verbreding van jouw kennis? Er zijn doorstudeermogelijkheden zat!

 • Master Bedrijfscommunicatie en digitale media

  Hoe beïnvloedt digitalisering de communicatie tussen bedrijven en klanten? En hoe verbeter je die communicatie? Met de master bedrijfscommunicatie en digitale media aan Tilburg University verdiep je je in die vragen. 
 • Master Communicatiewetenschap

  In deze Radboud Universiteit-master duik je verder in de wereld van media en communicatie. Centrale vraag: hoe zet je communicatie in om mensen gelukkiger, gezonder en beter geïnformeerd te maken?
 • Media Creation and Innovation

  Hoe nieuwe media ingezet worden voor innovatieve formats? Wat media-innovatie en start-ups met elkaar te maken hebben? Ontdek het met deze Engelstalige master aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Volgende paginaDe inhoud van Communication & Multimedia Design voltijd

Hoe is jouw studie Communication & Multimedia Design opgebouwd?   

Er is geen omschrijving beschikbaar