Dit is je studie

Creatief zijn? Sites ontwerpen? Of liever strategisch bezig en communicatie-advies geven? Na de propedeuse weet jij welke richting je op wilt. Je kiest een profiel voor jaar 2. Via stages en een minor specialiseer je je verder. Naar het buitenland? Kan! Check hieronder de hele tijdlijn van je studie!

cmd studenten projectwerk in ica lounge 1

Je krijgt verstand van veel zaken:†De opbouw van je studie

Specialiseer je je tot communicatiestrateeg? Leer je liever alles over interactie? Over storytelling? Of juist over het maken van bijzondere content? Je beslist het zelf door na de propedeuse voor 1 van de 4 specialisatieprofielen te kiezen. Ook kies je stageplaatsen en een minor. Zo bepaal je zelf de richting van je toekomst!

Er is geen omschrijving beschikbaar
cmd studenten projectwerk in ica lounge 2

Je propedeuse

Hoe geef je een merk zijn eigen identiteit? Hoe ontwerp je een huisstijl? Welke manieren zijn er om een website op te zetten? Waaraan voldoet een goed marketingplan? Hoe schrijf je dat zelf? En wat is eigenlijk de invloed van internetgebruik op de samenleving?

Vraagteken? Uitroepteken!

Die vraagtekens worden tijdens je propedeuse uitroeptekens. Je stort een stevig fundament waarop je jouw Communication & Multimedia Design-toekomst gaat bouwen. Die basis leg je in jaar 1 verdeeld over 4 blokken. Gemiddeld heb je 25 uur per week les. Daarin staat niet alleen vakkennis centraal. Het draait ook om samenwerken. Met collega’s. Met opdrachtgevers. En je leert jezelf als mens verder ontwikkelen.††

Studiebegeleiding is er voor jou

Bij de opleiding Communication & Multimedia Design heb je een persoonlijke coach. Vooral in het 1e jaar kom je regelmatig bij elkaar: zo help je elkaar en blijf je van elkaar leren. Daarna is de begeleiding afgestemd op wat jij nodig hebt. Speelt er iets thuis, met vrienden of loopt het gewoon niet zoals je wilt? Je coach denkt graag met je mee.

Studiepunten

Studiepunten noemen we EC’s (voluit ECTS). Dit staat voor European Credit Transfer System. Dit systeem hoort bij de bachelor-masterstructuur. EC’s zijn een maat voor de zwaarte van een opleiding.

Naar het 2e jaar? Check je studieadvies!

Aan het einde van het 1e jaar krijg je een studieadvies. De studiepunten die je hebt gehaald zijn daarbij belangrijk. Met een positief advies kun je door naar het 2e jaar. Met een negatief advies moet je helaas stoppen. Zo voorkomen we dat je tijd verliest aan een studie die niet echt bij je past.

Nog niet helemaal zeker?Studiebegeleiding is er voor jou

De stap van middelbare school naar hbo is best spannend. Maar je staat er niet alleen voor! Bij HAN Communication & Multimedia Design heb je een persoonlijke coach: je studieloopbaanbegeleider. Vooral in het 1e jaar zie je elkaar vaak. Daarna bepaal je zelf hoeveel begeleiding je wilt. Past de studie bij jou? Loop je tegen problemen aan? Of speelt er iets thuis? Je studieloopbaanbegeleider denkt graag met je mee.††

Er is geen omschrijving beschikbaar

Bepaal je eigen koers

De basis is gelegd! Je weet en kunt alles wat nodig is in de Communication & Multimedia Design-sector. Nu is het woord aan jou: welke kant wil je op? In welke CMD-richting specialiseer jij je het liefst? Na de propedeuse krijg je de touwtjes van je eigen toekomst in handen. Met het kiezen van je profiel voor de hoofdfase bepaal je je eigen studiekoers. Wordt het Business Media Design, Content Design, Experience Design of Interaction Design?

De diepte in

Jaar 2 lijkt veel op de propedeuse. Opnieuw is het jaar opgedeeld in 4 blokken. Maar waar je tijdens de propedeuse je kennis verbreedt, ga je nu juist de diepte in. Je ontwikkelt je verder binnen het profiel van je keuze. Zo leer je wat je zelf wilt leren. Met je profielkeuze geef je je eigen studie kleur. Wat wordt jouw specialisatieprofiel?

Wat wordt jouw specialisatie?

Business Media Design

Hoe bereik je potentiŽle klanten met een bericht? Hoe gebruikt een bedrijf social media het best? Kan een organisatie groeien door de juiste media-inzet? Als je graag creatieve antwoorden op die vragen zoekt, past het profiel Business Media Design perfect! Je leert alles over het digitale communicatieproces van een onderneming. Aan de slag als communicatiestrateeg? Dit profiel geeft je dť tools!

Er is geen omschrijving beschikbaar

Content Design

Teksten. Afbeeldingen. Video’s. Graphics. Bij Content Design leer je ze ontwerpen. Je komt erachter hoe je die onderdelen het best inzet in multimediale campagnes. De focus ligt op de ontwikkeling van nieuwe content voor bestaande technologie. Je maakt audiovisuele content voor games, apps en sites. Met dit profiel kun je bijvoorbeeld aan de slag als webdesigner. Of als multimedia-ontwerper.

cmd studenten in studio 1

Experience Design

Met het profiel Experience Design ontwikkel je je tot expert op storytelling-gebied. En dan met name als het gaat om de vraag hoe iemand op wie de storytelling gericht is, dat verhaal ondergaat. Je kunt na het volgen van dit profiel games maken die veel mensen aanspreken. En je weet precies hoe je een app inzet bij het trainen van personeel. Of als waardevol onderdeel tijdens een revalidatie.

Er is geen omschrijving beschikbaar

Interaction Design

De bachelor Communication & Multimedia Design is ‘user centered’. De gebruiker staat centraal. Het profiel Interaction Design gaat daar dieper op in. Je onderzoekt hoe games, apps en sites kunnen ‘samenwerken’ met de gebruiker. Welke innovatieve interactievormen zijn mogelijk? Kunnen die worden ingezet voor een ander doel dan vermaak? Door het profiel Interaction Design ken jij de antwoorden.

Er is geen omschrijving beschikbaar

Nieuwsgierig?

Je eigen oordeel is het belangrijkste. Kom kennismaken en sfeer proeven: onze deuren staan voor je open!

Bezoekers Open Dag komen van de trap af gelopen
cmd studenten in experience lab close up

Het echte werk

Van een testopdracht voor een fictief bedrijf naar een project voor een echte opdrachtgever. Sinds de propedeuse ben je steeds meer op eigen benen gaan staan. Vanaf jaar 3 ga je ťcht de wijde wereld in. Een half jaar lang test je je kennis in de praktijk. Een half jaar lang werk je niet op school, maar op een stageplaats naar keuze! Er is keuze genoeg, want veel organisaties kunnen iemand gebruiken met kennis van communicatie en multimedia!

Over de grens

Leer je graag nieuwe mensen kennen? Verbreed je het liefst je horizon? En wil je je kennis testen in een andere cultuur? Dat kan! Communication & Multimedia Design biedt de kans je stage in het buitenland te lopen. Je voorgangers zijn al op veel plaatsen geweest. Engeland, Zuid-Afrika, Mozambique, Finland, AustraliŽ, China, Amerika en ga zo maar door. Wat lijkt jou leuk?

Er is geen omschrijving beschikbaar

Minor en afstuderen

Smaakt die stage naar meer? Mooi! Je bent namelijk bijna klaar voor de arbeidsmarkt. In jaar 4 zorg je ervoor dat je als communicatieprofessional nog meer specialiteiten krijgt. Dat doe je door in het 1e half jaar een minor te volgen. Ook dat kan weer in het buitenland! Net als het afstudeerproject dat je als slot van je studie zelfstandig uitvoert. Daarna is de titel in zicht: Bachelor of Science!

Een minor kiezen

Het eerste deel van je laatste jaar volg je een minor. Dat is een soort vakkenpakket. Je bepaalt zelf hoe je je minor inzet. Wil je je verder ontwikkelen binnen Communication & Multimedia Design? Of ga je je kennis juist verbreden? Er zijn 3 soorten minoren:

Verdiepende minor

Specialiseer je nog meer binnen je eigen vakgebied.

Verbredende minor

Maak kennis met een heel ander vakgebied.

Doorstroomminor

Bereid je voor op doorstuderen of onderzoek doen.

Afstuderen

De basis gelegd tijdens je propedeuse. Gespecialiseerd in de hoofdfase. Ervaring opgedaan tijdens een stage. En extra specialiteiten gescoord tijdens de minor. Na 4 jaar ben je klaar om aan het werk te gaan. Dat show je tijdens je afstudeerproject. Op een nieuwe stageplaats.

Diploma

Alles gehaald? Dan is je diploma binnen. Je krijgt er een Engelstalige bijlage bij: het diplomasupplement. Dit is een uitleg van wat je geleerd hebt en wat je kunt. Het supplement is erkend binnen de EU: daardoor kun je makkelijker verder studeren in het buitenland. Wij bewaren trouwens een kopie van je diplomasupplement!

Bachelor of Science

Gefeliciteerd met je diploma Communication & Multimedia Design! Je mag jezelf nu officieel Bachelor of Science noemen!

Volgende pagina:†Maak kennis

Kom sfeer proeven en kennismaken: onze deuren staan voor je open!

cmd studenten in experience lab