Maak kennis met Automotive Engineering

Automotive Engineering studeren in het Engels – hoe voelt dat nou? Je leert alles over de snelste motoren, de slimste systemen en de transitie naar schone brandstof. Maar niet alleen de branche is in beweging: voor jou zelf verandert er ook veel. Ga je op kamers? Hoe ziet je leven er straks uit? Ervaar het zelf!


Snel een kijkje nemen?Rondleiding bij HAN Automotive met een drone!

De beste kennismaking!Kom langs op de Open Dag

Benieuwd naar de bachelor Automotive Engineering? Of heb je misschien toch wel interesse in de Nederlandse versie van Automotive? Kom langs en neem een kijkje. De Open Dag is voor iedereen: of je het nou al (bijna) zeker weet of juist niet.

We ontmoeten je graag op de Open Dag. Studenten en docenten staan voor je klaar om je alles te vertellen: vraag maar raak! Verzamel alle info die je nodig hebt en blader alvast door de studieboeken. Kom sfeerproeven in het gebouw en in het lab. Maak kennis met de studentenraceteams van de HAN: iets voor jou?

Tijdens de Open Dag kom je alles te weten over de opleiding en over de HAN. Wat denk je van: 

 • Proeflessen. Ken jij al het verschil tussen een verbrandings- en elektromotor? 
 • Onze labs checken! Bezoek de wegdeksimulator, rollenbank of het unieke waterstoftestcentrum.  
 • Feel the speed: neem plaats in bijvoorbeeld de snelle Renault Clio 3 RS-rallyauto van HAN Automotive Rallyteam (HART) of bouw straks mee aan een echte racecar met het internationale team van HAN Formula Student (HFS)!
 • Kennismaken met het HAN 4L team met internationale studenten. In februari 2020 hebben ze met succes meegedaan aan de grote Renault 4L Trophy voor studenten. Een humanitaire rally die startte in Biarritz, Frankrijk en eindigde in Marrakech, Marokko!

TWIJFEL JE OF JE KIEST VOOR AUTOMOTIVE?
GA NAAR ONZE ONLINE OPEN DAG!

Vanwege de coronacrisis kunnen we geen fysieke Open Dag organiseren, maar kun je wel terecht op onze Online Open Dag pagina.

Meet and greetKijkje op de Open Dag

Laat je inspireren!Waarom heeft Joey gekozen voor Automotive Engineering?

Student voor 1 dagMeelopen bij Automotive Engineering

Wil je ervaren hoe het nou écht is om onderzoek te doen naar de voertuigen van vandaag en morgen? Kom dan een dagje meelopen. Je maakt kennis met de HAN en de studie – en zit samen met je toekomstig studiegenoten in de collegebanken.

Dit kun je verwachten op een Meeloopdag:

 • Je hoort alle ins en outs over de opleiding en probeert theorie- en praktijklessen uit.
 • Ook steek je de handen uit de mouwen: je gaat meemkaen wat het is om test enigineer te zijn.
 • Nog vragen? Stel ze gerust aan Automotive Engineering studenten die je voorgingen.

OPGELET: MEELOOPDAGEN GAAN NIET DOOR

De meeloopdagen gaan door de coronacrisis niet door, zolang er geen fysiek onderwijs wordt gegeven op de HAN.

Jongensdroom komt uit!The incredible story of HAN 4L Trophy Student Team

Wie verbruikt de minste energie?Ecomarathon: zelf je eigen voertuig bouwen

In het project HAN Ecomarathon bouwen studententeams Automotive in het 1e studiejaar zelf een voertuig om zo zuinig mogelijk te rijden. Hierbij moet een gemiddelde snelheid van minimaal 15 km/h worden behaald. Dat is best lastig!

Student Richenel Cornelissen kan hierover meepraten. "Bij de Ecomarathon is het team dat de minste energie verbruikt, de winnaar. Dat betekent lage rolweerstand, luchtweerstand, zuinige motor, licht gewicht et cetera." Maar ja, de bouw van een voertuig in deze tijd, dat is niet aan de orde en de rally op het circuit van Lelystad aan het eind van de periode is ook afgelast.

Great video of HAN FORMULA STUDENT TEAM (HFS)

HAN Automotive in de Gelderlander

Overstap naar green mobility

De klassieke autotechniek verandert in rap tempo in smart automotive met specifieke aandacht voor green mobility. Denk aan de omschakeling van het rijden naar emissieloos verkeer met elektrische auto’s en voertuigen op waterstof of biobrandstoffen.

Auto wordt iPad op wielen

Door de opkomst van smart mobility gaat de auto de interactie aan met de bestuurder, de infrastructuur en andere verkeersdeelnemers. De auto is een iPad op wielen geworden.

Stof, zweet en studententranen

Een rally van Biarritz in Frankrijk naar Marrakesh in Marokko. In een oude Renault 4. Een team van de HAN-studie Automotive in Arnhem ging de uitdaging aan, als enige team uit Nederland.

Thuis op de bank met de feitenEen handige brochure

Wil je je nog even rustig oriënteren? Of het samen met je ouders over je studie hebben? Download dan de brochure van de Engelstalige bachelor Automotive Engineering: daarin lees je alles op je gemakje door.

In de brochure staat alle info op een rijtje:

 • Een korte beschrijving van de opleiding
 • Info over je toekomst na de studie – denk aan mogelijke beroepen
 • Een checklist waarmee je kijkt of de opleiding bij je past
 • Suggesties voor andere opleidingen die je misschien interessant vindt
 • De voordelen van studeren aan de HAN

Direct contact

Vragen over de opleiding? Stel je vraag aan het HAN VoorlichtingsCentrum. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 09:00 tot 16:30 uur
Schoolvakanties: 09:00 tot 14:00 uur

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500

Vol gas de toekomst inStuderen: meer dan studeren

Natuurlijk staan er colleges, werkgroepen en tentamens op het programma. Maar studeren betekent ook nieuwe mensen leren kennen. Samen leuke dingen doen. Wat dacht je van zelf een auto bouwen? Of met een raceteam het circuit op? Wat je ook gaat doen, begin met de HAN Intro: daarmee maak je gelijk een vliegende start.

Klein maar fijn Samen op stap in Arnhem

Bij de HAN betekent studeren méér dan met je neus in de boeken zitten en werken aan projecten en stages. Ga lekker sporten, dompel je onder in kunst en cultuur of ontdek de knusse kroegen en cafés van Arnhem. Je studie is het begin van een nieuw leven, in een stad vol leuke activiteiten en gezelligheid.

Op jezelf wonenThuis blijven of op kamers?

Een nieuw plekje voor jezelf, alle vrijheid die je je maar kan wensen en na college kokerellen met vrienden? Of kosten besparen en ’s avonds gezellig aanschuiven bij je ouders? Het is een lastige keuze… Weet jij al of je op kamers wilt gaan, of liever nog even thuis blijft wonen? Hier vind je de voor- en nadelen op een rijtje.

Volgende paginaPraktische info

Alles praktische informatie over de Engelstalige studie Automotive Engineering op een rijtje.