Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open Dagen, Activiteiten etc.
 • 20nov
  Open Dag - Campus
  Arnhem - 09:00 - 15:00

Toekomst en baankansen met Automotive Engineering

Sportmotoren ontwerpen, milieuvriendelijke brandstof ontwikkelen, je eigen zaak runnen: als automotive engineer kun je alle kanten op. Je gaat aan de slag in een dynamische sector vol uitdagingen. Er is veel vraag naar professionele kennis en kunde. Bij de HAN ontwikkel je die. Zo kom je verder.

Studenten team Hydromotive

Baankansen in de Automotive brancheStudenten Automotive Engineering vertellen op welke banen je kunt solliciteren

Wat kun je worden met Automotive Engineering in de Engelse taal?

Als Engelstalig engineer draag je op een duurzame en verantwoorde manier bij aan de Automotive vraagstukken van vandaag en morgen. Een schone, gezonde wereld. Menselijk welzijn. Bedrijfsprestaties. Waar ga jij voor?

 • Designer

  Je kunt aan de slag als designer. Je ontwerpt model en uiterlijk van een nieuwe auto of motor. Tegelijk ben je bezig met de laatste innovaties.
 • Product Manager

  Aan welke voertuigen hebben klanten behoefte? Wat moet er beter aan de huidige modellen om de verkoop te stimuleren? Daarmee houd je je als productmanager bezig. 
 • Test Engineer

  Is dat nieuwe materiaal bruikbaar? Hoe functioneert die andere brandstof? Op welke manier kan de wegligging beter? Die vragen onderzoek je als test-engineer.  
 • Warranty Reclaim Manager

  Jij denkt niet in problemen, maar in oplossingen. Ontevreden klanten? Jij helpt ze uit de brand. Fijn voor hen én voor je bedrijf.
 • Custom Relation Manager

  Mensen vind je het een uitdaging om dé perfecte offerte op te stellen. Je houd ervan om klanten binnen te halen én te houden. 
 • Importeur

  De onmisbare schakel tussen dealer en fabrikant: jij zorgt ervoor dat de nieuwste modellen in de showroom staan.
 • Autodealer

  Samen met importeurs zorg je dat mensen die een auto willen kopen met een blij gezicht – en met een auto – het pand verlaten.

Doorstuderen na Automotive Engineering in de Engelse taal?

Bachelor op zak? Er zijn veel mogelijkheden om je verder te ontwikkelen. Bijvoorbeeld met een Master of Science (MSc). Aan de HAN, of aan een andere universiteit in binnen- of buitenland.

 • Engineering Systems (MSc)

  Een brug slaan tussen research, development, design en marketing? Tijdens deze Engelstalige master leer je in 1 van de 5 tracks alles over de laatste Automotive ontwikkelingen.
 • Human-Technology Interaction (MSc)

  Deze Engelstalige master aan de TU in Eindhoven combineert psychologie met technologie. Je leert alles over de interactie tussen techniek en haar gebruikers.
 • Mechanical Engineering (MSc)

  De mastertrack Vehicle Engineering in Delft leidt je op tot een toekomstgerichte expert die alles weet van automatisch rijden en de kansen en mogelijkheden van nieuwe materialen.
 • Automotive Technology (MSc)

  Een auto rijdt niet zomaar: daar komt kennis uit verschillende vakgebieden aan te pas. In deze master aan de Technische Universiteit Eindhoven ontwikkel je je tot multidisciplinair geschoolde expert op het gebied van hedendaagse hightech.

Dit is je studie Automotive Engineering

Vakken en projecten, stages en minors: dicht bij huis of aan de andere kant van de wereld. Dit ga je doen in bij Automotive Engineering.

Studenten in automotive lab streetdrone