HBO-programma Projectmanagement IPMA D/C

eceonomie-management-recht
Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open Avonden, Meeloopdagen etc.
 • Activiteiten
  Plan nu een afspraak in

De opleiding start 4 november 2021

Wil je het vak van projectmanagement beter leren beheersen en de omgeving van jouw project effectief beïnvloeden? Met de opleiding Projectmanagement IPMA D/C sta je als persoon sterker in de rol van team- of projectleider. Meld je aan!

De bijeenkomsten voor deze opleiding vinden weer fysiek op de HAN plaats. Uiteraard met inachtneming van de RIVM richtlijnen: zo is het dragen van een mondkapje binnen het gebouw verplicht en volg je de bijeenkomsten op 1,5 meter afstand van de andere deelnemers.

Projectmanagement IPMA D/C

Tijdens de opleiding Projectmanagement IPMA D/C komen de theorie en de basisvaardigheid uitgebreid aan bod. Een must voor iedere projectmedewerker en projectleider die zich de breedte van het vakgebied eigen wil maken en hiermee het IPMA-certificaat wil behalen.

In het kort

  3 maandenDuur
  18.00-21.30 uurTijden
  hboNiveau
  € 2.250,-Kostenexclusief examenkosten

Voor wie is deze opleiding?

Projectmedewerkers en projectleiders die binnen hun eigen organisatie meewer­ken aan pro­jecten, die al projectleider zijn of die in de nabije toekomst het vak van projectleider willen gaan oppakken. We hebben met onze projectmana­gementtrainingen ervaring in diverse branches als; productie, bouw, ener­gie, gemeente­lijke overheid, ICT, detachering, welzijnswerk en gezondheidszorg. Door de open inschrijfgroepen wordt deze breedte als verrij­kend en leerzaam ervaren.

Een proefcollege volgen van Projectmanagement IPMA D/C?

Wil je weten of de studieinhoud bij je past? Kom online proefstuderen! Het proefcollege is op woensdag 6 oktober van 19.00 tot 20.30 uur. Het proefcollege vindt online plaats via Microsoft Teams. 

Programma IPMA D/C

Voorafgaand aan de cursusavonden breng je jouw eigen situaties en leervragen rondom het thema projectmanagement in. Deze situaties en leervragen vormen de grondslag voor het behandelen van de theorie.

De volgende onderwerpen komen aan bod:
• Situatieanalyse en probleemformulering
• Belangengroepenanalyse en effectief beïnvloeden van belangengroepen
• Project start up programma’s en het betrekken van projectteamleden
• Heldere resultaatdefinities, scope en afbakening
• Projectfasering, projectplanning, projectbegroting en projectbeheersing
• Rekenwerk: begroten en budgetteren, investeringsanalyse, optimaliseren doorlooptijden en capaciteitstoewijzing, earned value analyse
• Plan van aanpak, implementatieplan, kwaliteitsplan en communicatieplan
• Risicoanalyse met maatregelenplan
• Veranderstrategieën
• Presentaties en rapportages
• Reflecties op persoonlijke effectiviteit en ontwikkeling van sociaal communicatieve vaardigheden

Advies nodig?

Heb je nog vragen over de Projectmanagement IPMA D/C? Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan! Tijdens het gesprek bespreken we of de opleiding aansluit bij jouw verwachtingen, ambities en mogelijkheden. Het adviesgesprek plannen we op een moment dat het jou uitkomt. Bij de HAN, telefonisch of via Teams.

33919 Overlegen en samenwerken

Verdere informatie

Verder studeren

Projectmanagement IPMA D/C is een module van de post-hbo opleiding Projectmanagement. Met je certificaat van deze module kun je instromen in de post-hbo opleiding Project Management. Voor het onderdeel IPMA D krijg je dan vrijstelling. 
 

De losse modules van post-hbo Projectmanagement

Nog een korte opleiding volgen en wil je verder kijken dan deze module? Dan kun je ook kiezen voor andere losse modules van de post-hbo opleiding Projectmanagement.

Meer Projectmatig-gerelateerde opleidingen

Wil jij je nóg verder verdiepen op het gebied van projectmanagement? Op deze overzichtspagina vind je het gehele aanbod aan projectmanagement (post-)hbo opleidingen en cursussen bij de HAN.

Snel antwoord

Vragen over de opleiding?
Stel je vraag aan HAN Deeltijdstudies. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 8.30 tot 17.00 uur

Liever bellen?

Bellen: 026 - 369 1300