HBO-programma Projectmanagement IPMA D/C

twee personen in gesprek voor een bord met verschillende kleuren post-its
Meld je aan
Startdatum is nog niet bepaald
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
Open Avond
Proefcollege, meelopen
 • Proefstuderen
  Plan nu een afspraak in

Startdatum is nog niet bepaald

Wil je het vak van projectmanagement beter leren beheersen en de omgeving van jouw project effectief beïnvloeden? Met de opleiding Projectmanagement IPMA D/C sta je als persoon sterker in de rol van team- of projectleider. Meld je aan!

Projectmanagement IPMA D/C

Tijdens de opleiding Projectmanagement IPMA D/C komen de theorie en de basisvaardigheid uitgebreid aan bod. Een must voor iedere projectmedewerker en projectleider die zich de breedte van het vakgebied eigen wil maken en hiermee het IPMA-certificaat wil behalen.

In het kort

  21 septemberStartdatum
  3 maandenDuur
  16.00-19.30 uurTijden
  hboNiveau
  € 2.395,-Kostenexclusief examenkosten

Voor wie is deze opleiding?

Projectmedewerkers en projectleiders die binnen hun eigen organisatie meewer­ken aan pro­jecten, die al projectleider zijn of die in de nabije toekomst het vak van projectleider willen gaan oppakken. We hebben met onze projectmana­gementtrainingen ervaring in diverse branches als; productie, bouw, ener­gie, gemeente­lijke overheid, ICT, detachering, welzijnswerk en gezondheidszorg. Door de open inschrijfgroepen wordt deze breedte als verrij­kend en leerzaam ervaren.

Programma IPMA D/C

Voorafgaand aan de cursusavonden breng je jouw eigen situaties en leervragen rondom het thema projectmanagement in. Deze situaties en leervragen vormen de grondslag voor het behandelen van de theorie.

De volgende onderwerpen komen aan bod:
• Situatieanalyse en probleemformulering
• Belangengroepenanalyse en effectief beïnvloeden van belangengroepen
• Project start up programma’s en het betrekken van projectteamleden
• Heldere resultaatdefinities, scope en afbakening
• Projectfasering, projectplanning, projectbegroting en projectbeheersing
• Rekenwerk: begroten en budgetteren, investeringsanalyse, optimaliseren doorlooptijden en capaciteitstoewijzing, earned value analyse
• Plan van aanpak, implementatieplan, kwaliteitsplan en communicatieplan
• Risicoanalyse met maatregelenplan
• Veranderstrategieën
• Presentaties en rapportages
• Reflecties op persoonlijke effectiviteit en ontwikkeling van sociaal communicatieve vaardigheden

Welke opleiding past het best bij mijn leerbehoefte?

Heb je interesse in een opleiding op het gebied van projectmanagement en twijfel je welke opleiding het meest geschikt is voor jouw leerbehoefte? We zetten de verschillen tussen Projectmanagement IPMA D/C, PRINCE2® Foundation en de post-hbo Projectmanagement voor je op een rijtje.

Advies nodig?

Heb je nog vragen over de Projectmanagement IPMA D/C? Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan! Tijdens het gesprek bespreken we of de opleiding aansluit bij jouw verwachtingen, ambities en mogelijkheden. Het adviesgesprek plannen we op een moment dat het jou uitkomt. Bij de HAN, telefonisch of via Teams.

33919 Overlegen en samenwerken
draw-cta-title

De inspirerende lessen van de opleiding IPMA D/C hebben mij een flinke dosis kennis gebracht om in de praktijk te gaan toepassen."

Verdere informatie

Studiekosten
 

STAP-budget stopt

Schrijf je je in voor Projectmanagement IPMA D/C? Dan kun je helaas geen STAP-budget meer aanvragen. Het STAP-budget is een subsidie van de overheid waarmee je je kunt blijven ontwikkelen tijdens je loopbaan. In de 2e helft van 2023 kun je nog maar voor een klein aantal opleidingen STAP-budget aanvragen. Bij de HAN zijn dat alleen modules die onderdeel uitmaken van een associate degree, bachelor of master. Het is nog niet bekend of en hoe de overheid leren en ontwikkelen wil stimuleren in 2024. 

Meerdere mensen zittend in een hoorcollege zaal van de HAN

Verder studeren

Projectmanagement IPMA D/C is een module van de post-hbo opleiding Projectmanagement. Met je certificaat van deze module kun je instromen in de post-hbo opleiding Projectmanagement. Voor het onderdeel IPMA D krijg je dan vrijstelling. 

Nog een korte opleiding volgen en wil je verder kijken dan IPMA D/C? Dan kun je ook kiezen voor andere losse modules van de post-hbo opleiding Projectmanagement.

De losse modules van post-hbo Projectmanagement

Agile Foundation (3 dagdelen)

Je bent projectleider, projectmedewerker, betrokken bij productontwikkeling of leidinggevende. Met Agile Foundation leer je de complete basis van agile.

33140 economie-management-recht, post-it plakken, scrum, kleuren, finance

PRINCE2® Foundation (2 dagdelen)

Jij bent (startend) projectmedewerker of projectleider. Je wilt je vaardigheden ontwikkelen en projecten gestructureerd aanpakken. Je leert de methode PRINCE2® kennen en behaalt het officiële PRINCE2® certificaat.

docent-lessituatie klaslokaal studenten overzicht, FEM Commerciele Economie
Meer management opleidingen
 

Bekijk ons volledige aanbod

Wil jij je nóg verder verdiepen op het gebied van (project)management? Op de overzichtspagina van HAN Management & Organisatie vind je ons gehele aanbod.

drie personen aan het overleggen aan een houten tafel voor een bord met post-its
draw-cta-title

Contact

Heb je vragen over deze opleiding? Of kunnen we je helpen met het maken van een keuze? We helpen je graag verder.

Telefoons internationaal