PRINCE2® Foundation

Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • Stel een snelle vraag
  Aan het HAN VoorlichtingsCentrum
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod

De opleiding start12 januari 2021

Projecten zitten vaak complex in elkaar. Een gestructureerde aanpak is noodzakelijk. Net als goede communicatie. Wil jij als startend projectmedewerker of projectleider je kennis opkrikken? En leren werken met de veel gebruikte methode PRINCE2®? Volg dan de module PRINCE2® Foundation. Meld je aan!

Hoera! De bijeenkomsten voor deze opleiding vinden vanaf september weer gewoon op de HAN plaats. We zorgen er wel voor dat de lessen ook worden opgenomen. Zo kun je, als het nodig is, via Microsoft Teams meedoen. Als de docent klachten heeft of als de situatie erom vraagt, is het mogelijk dat we overschakelen naar volledig digitaal onderwijs. 

In het kort

  1,5 maandDuur
  32 uur in totaalStudiebelasting
  mbo+Niveau
  € 1295,- KostenExcl. literatuur en incl. examen

Voor wie is deze module?

Jij bent (startend) projectmedewerker of projectleider. Je werkt binnen je organisatie aan projecten en wilt meer kennis over projectmanagement hebben. Wilt je vaardigheden als (toekomstig) projectleider ontwikkelen. En projecten gestructureerd leren aanpakken. Je wilt daarom graag de methode PRINCE2® leren kennen en het officiële PRINCE2® certificaat behalen. Om mee te kunnen doen heb je minimaal een afgeronde mbo-opleiding nodig. 

Programma PRINCE2® Foundation

PRINCE2® is een bekende projectmanagementmethode. Met de module PRINCE2® Foundation werk je aan je basis als (toekomstig) projectleider. Je kunt rekenen op een mix van theorie en praktijk. De module bestaat uit 4 dagdelen:  

 • Dagdeel 1: overzicht van de PRINCE2®-methode en manier van denken. 
 • Dagdeel 2: initiëren, opstarten, sturen van een project, business case, organisatie en kwaliteit. 
 • Dagdeel 3: opstellen van een plan, configuratiemanagement, plannen en risicomanagement. Daarnaast productgericht plannen en het organiseren van kwaliteitsreviews. 
 • Dagdeel 4: beheersen van fasen, managen van faseovergangen, managen van productoplevering en afsluiten van een project. Daarnaast beheersinstrumenten en wijzigingsbeheer. Ook licht de docent de relatie tussen PRINCE2® en SCRUM (Agile) toe. 

Verdere informatie

Verder studeren

De module PRINCE2® Foundation is onderdeel van de post-hbo opleiding Projectmanagement. Met je certificaat van deze module kun je instromen in de post-hbo opleiding Project Management. Voor het onderdeel PRINCE2® Foundation krijg je dan vrijstelling.

De losse modules van post-hbo Projectmanagement

Nog een korte opleiding volgen en wil je verder kijken dan deze module? Dan kun je ook kiezen voor andere losse modules van de post-hbo Projectmanagement.

Snel antwoord

Vragen over de opleiding?
Stel je vraag aan HAN Deeltijdstudies. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 8.30 tot 17.00 uur

Liever bellen?

Bellen: 026 - 369 1300